• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů

Tenhle klub není pro ortodoxní a zapálený makrobiotiky, kteří by tu chtěli dělat celosvětovou osvětu, ale pro lidi, kteří si položili otázku:
    "Co ještě pro sebe můžu udělat, abych se cítil dobře?"
    Je prostě pro všechny, kteří chápou, že zdravé a kvalitní jídlo je základ, ale nešílí z toho :)

makrobiotická zkušenost- kerrayuv čtivý report
    rozbalit záhlaví
    VODA
    VODA --- ---
    LEPEK: je to plevel, roste to všude a už se klube i kostival, ten je taky výbornej do špenátu nebo na obalení...
    LEPEK
    LEPEK --- ---
    VODA: kopřivu poznám a používám, ale tu bršlici asi nepoznám, i když jsem obrázky našla...

máte nějakou radu?
    KAREN
    KAREN --- ---
    VODA: dobrej kauf)
    VODA
    VODA --- ---
    dneska jsem objevila v penny marketu DIA švestkový povidla!! jsou sice doslazovaný, ale pouze fruktozovým sirupem a kromě kyseliny citronové a pektinu, tam není žádná jiná chemka...430g/34,-...do kaše výborný:)
    VODA
    VODA --- ---
    INK_FLO: a taky jednou za čas vajíčko:)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    MARTIN_KOHOUT: máme b12 tablety, ale k tomu jíme občas i maso, takže snad v pohodě

jinak co se týče krevních testů, tak minule mě na darování krve nevzali, protože jsem měl špatné výsledky krve plus jsem byl dehydrovanej (v tu dobu jsem začínal s chlorellou, která prý ze začátku může krevním obrazem trochu zamávat)...před 2 týdny jsem byl znova, výsledky už byly dobré, ale dehydratace tam byla pořád. Doktorka je taková od rány, tak mě začala strašit dialýzama a CMPčkama, pokud nebudu pít víc, že hned ráno musím vypít 3/4 litru plus kafe :-) (protože mívám nízký tlak, když mě změřila, tak se zhrozila a hned prý "v kolik jste stával proboha!", přitom jsem spal normálně 8 hodin). Já ale piju o dost víc, než doporučuje makrobiotika (cca 1,5 - 2,5 litru), by mě zajímalo, jak by to vypadalo, kdybych fakt pil ten hrnek, nebo kolik se říká :-))
    MARTIN_KOHOUT
    MARTIN_KOHOUT --- ---
    sic se snazim aspon dvakrat mesicne jist rybu (plus klasika mb zdroje b12 - u nich je vsak ona diskuze o analogove forme, jez je mozna i spis ku neprospechu), vim, ze pri poslednich krevnich testech jsem mel b12 na minimu a posledni dobou mam problemy jak s unavou, tak s tim, abych usnul driv, nez za pul hodiny.

koupil jsem proto dneska b12 tablety (uz jsem jednou zkousel B12 v takove jakoze rozpustne forme a co si matne pamatuju, cejtil jsem se povzbuzenejc) a tak si rikam, ze by me celkem zajimalo, jak to tu kdo resi (dlouho jsem to tu nesledoval, ale filtr toho moc neposbiral).

plus nemate nejake postrehy o rybich olejich - Omega 3 / DHA doplncich stravy a MB?

a nakonec tip na na nejakou literaturu, klidne v anglictine, jez by MB probirala v soucasne podobe? vetsina z toho, co mam v cestine (hlavne Kushi) neni uplne cerstveho data a rad bych si vedomosti osvezil
    VODA
    VODA --- ---
    KAREN: jj, na zahradě je blaze a s lesem za zády ještě líp, máme spoustu vyžití...vypust záměr, ono to příjde:)

a darjeelovo oblíbené čínské přísloví:)

Když chceš být šťastný jeden den, opij se.
    Když chceš být šťastný jeden rok, ožeň se.
    Když chceš být šťastný celý život, pořiď si zahradu.

KAREN
    KAREN --- ---
    VODA: super)) si taky rikam, jak by to bylo skvely, vyrazit si na zahradku, nasbirat nejaky listi a kvitky... o tom se mi v praze tak akorat muze zdat;) no... je treba smerovat k sehnani baracku s pozemky)
    VODA
    VODA --- ---
    KAREN: nebo naložit do octa:))včera jsem nasbírala poupata pampelišek a naložila je do umeocta, tzv. makrobiotické capari, tak uvidíme jeké budou:)
    KAREN
    KAREN --- ---
    VODA:

jo tak to je zas docela dobry))) nechat se pak zaplavit houbama, co potom s nima... i kdyz ususit se taky muzou)
    VODA
    VODA --- ---
    KAREN: jj, dobrůtka!!!

a konečně!!!před chvílí uřízlá úroda shiitake, akorát do polívky...substrát je nenáročnej, máme ho v akvárku u okna, nad kterým jednou denně rozprostřem mokrej ručník, plodnice se klubou postupně, možná proto, že mají chladneji než by se jim zamlouvalo, což je výhoda, žádná exploze:)
    Makrobiotické recepty - Detail receptu
    http://makrobiotika.aspone.cz/usr/ReceptDetail.aspx?ReceptID=529
    KAREN
    KAREN --- ---
    VODA: aaa ten tempeh v "asijsky" marinade je fakt moc dobrej, vcera jsem to mela k veceri - rozhodne zaradim mezi oblibene pikantni recepty))
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    KAREN: a Bůh si to odškrtnul, má to atest! ,)
    KAREN
    KAREN --- ---
    TADEAS: so sexy! .))))
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    a jeste jsem si odpoledne slepil luxusni inkubator na tempeh ;)

z aukra jsem poridil asi za dve stovky nejakej teplotni spinac, takze totalni luxus, zejtra se boby budou mit jako v perince :))
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    GIRK & spol - ohledne toho zrni ve vetsim baleni.

objednat se da z biozahrady, neni k tomu potreba vubec nic specialniho. objednavku co a jak velky baleni posilam na info@bio-zahrada.cz, kdyz ji tam date cislo na mobil, tak vam pak prijde zprava, jakmile je to ready. myslim, ze to objednavaj tak jednou za 14 dni. urcite se tam da zajit a objednat si to i osobne :)

v nabidce maj toto (klik):

(ten letacek ma jeste druhou stranu, kde jsou mouky atd, to jsem neskenoval)

veci co jsme meli jsou vsechny od pro-bio, neco je z eu neni, neco je (co koukam vedle gauce tak kulatozrnna rejze, kroupy a hrach urcite ;)
    NYA
    NYA --- ---
    AIM_FREEMAN: to je jedno, soja stejnak není moc zdravá:) nahoď prosím až budeš vědět návod na to ořechový mlíko
    VODA
    VODA --- ---
    AIM_FREEMAN: prostě ztlumíš plamen:)
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    NYA: dobrej mixér mam z vitariánskejch dob, ale tam píšou něco o udržování u bodu varu 10 min. pro mě zatim pakárna. a jestli to funguje bez týhle pakárny, tak ok.
    ZIKE
    ZIKE --- ---
    AIM_FREEMAN: jj mandlovy je luxusni...si delam obcas. Luxusni finta je do nej taky hodit 2-3 dalte na rozmiskovani...pokud mas rad sladky ;]
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam