• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    vyrabel jste nekdo doma sojovku nebo miso?
    to chci vyzkouset a tady jsem nasel zdroj kultur, i na tempeh a natto: http://www.gemcultures.com/soy_cultures.htm
    tak budu testovat :)
    KAREN
    KAREN --- ---
    VODA: luxus!.)) kde se to zpomaluje?;))
    VODA
    VODA --- ---
    jeden hýbací obědový večeřový obrázek

    papani.gif (4752397 B)
    KAREN
    KAREN --- ---
    (nutno dodat, ze to byla krme po vylete, asi obed+vecere "zaroven")
    KAREN
    KAREN --- ---
    omluvte nekvalitu, asi jsem spechala, az to snim;) aneb varime v tandemu))
    predtim byla jeste petrzelova kysela polivka s plody znojma;) a pak i dezert vlastne)



    zampiony plneny cockovo-zeleninovou smesi + polentovy "knedlicek" s kaderavou petrzelkou ogrilovanej na panvi + salatek se zalivkou z umeocta+oleje+kapky citronovy stavy+horcice+sojade [aby byla zaroven nejakata zalivka k houbam a tem dukatkum;)]
    VODA
    VODA --- ---
    FATIMA: jj, víme...na olomoucku zdražily veškěrý MB produkty o 30% něco jsme koupili do zásoby, ale spíš přemýšlíme o alternativě:) jediný co nepujde vážně nahradit je miso pasta a kuzu škrob...
    DARJEEL: žampiony můžeš plnit vším, luštěninou s obilím, zeleninou...stačí pomačkat:)
    FATIMA
    FATIMA --- ---
    nevim, jestli už jste slyšeli, ale že prej nebude k dostání umeocet.švestičky rostou zrovna tam, kde jim to bouchlo. nedala bych za tu informaci ruku do ohně, ale řikali to nezávisle na sobě už ve dvou obchodech..tak jsem si pořídila do zásoby.)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    VODA: jj, na pěstování pohoda, a stačí opravdu trocha na slazení... je to chuťově trochu jiné, leč je to zajímavé. Lichořeřiška pěkná, taky občas používám v zimě a na podzim, leč v posledních několika letech je těch nemocí tak nějak stále méně a méně ,)
    A česnek taky jenom jednou za čas, za to potom dycinky pěkně sedne!

    ELIZHANNAH: jj, tak to je jasný, ve městě by si člověk za mléčný výrobek srovnatelné kvality velmi velmi připlatil a sehnal jen ve specializovaných obchodech. U nás je to bída i se sýrama, co jsou běžně v nabídce.
    PSICHE23: ty, to nějak nejím :)
    VODA: klaso je u mě na žebříčku obilných bílkovin totální low-end. Dá se upéct na pepři, to se ještě celkem dá s rýží, ale still nic moc. TO už mám mnohem radši cerii, robi nebo seitánek, ten vede.
    A mmchdm dneska jsme si dělali plněný šampióny, vzpoměl jsem si na Tebe, plnili jsme je tentokráte čočkou (rozmixovaná s petrželí, mrkvičkou, cibulí) a taky dost mňamka, chuť výborná, posunutá zase trochu jinam než "originál" s adzukama ,)
    VODA
    VODA --- ---
    BERENIKEE: to je jak se všema přírodníma antibiotikama, česnek jednou za čas pomůže, každodenně spíš znemůže:)listy lichořeřišnice krájím do salátů, květy zdobím, sadím ji k zeleniě a stromkům, desinfikuje půdu
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    AIM_FREEMAN: Souhlasim s Vodou lichořeřišnice je úžasná.Mám ji po ruce kdykoli se něco chystá,nejvíc se mi osvědčila jako tinktura a zabere okamžitě jak na bolest v krku tak třeba i na močák :) Ale pozor nepřehánět to s ní,tělo si na ní dokáže zvyknout a pak přestane zabírat.Vzhledem k tomu,že patří k nejsilnějším rostlinným antibiotikům,tak je lepší jít na ni pozvolna.Ale samozřejmě nejlepší bude přímo z vlastní zahrádky,pěkně lístek do pusy když je zle:)
    VODA
    VODA --- ---
    IFKA: nejvhodnější pro tyto účely je, sbírat malinký poupátka v centru růžice na krátkých stvolech:)
    IFKA
    IFKA --- ---
    VODA: dík za reminder, jdu trhat:)
    VODA
    VODA --- ---
    AIM_FREEMAN: lichořeřišnice je léčivá pro lidi, zvířátka, kytičky a je krásná!


    a pampeliška má taky něco do sebe:)pampelišková poupata v umeoctu alias "makrobiotické capari" po týdnu hotová, ideálně přihodit do salátu

    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    ne že bych ty nemoce chtěl někomu přivolávat..
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    Jak se při vážnějších nemocech vyhnout antibiotikům (a ještě si pochutnat;)):

    Lichořeřišnice - zázračný zabiják bakterií
    http://www.fiftyfifty.cz/Lichorerisnice-zazracny-zabijak-bakterii-6623185.php
    VODA
    VODA --- ---
    PSICHE23: sojovej taveňák jsem ještě nejedla, ale třeba ty sladký pruhovaný ufo dezerty jsou povedený...čemu jsem však stálene nepřišla na chuť je klaso! tam nepomáhá ani žvýkaní...
    DARJEEL: včera jsem zasadila stévii, měla by to být nenáročná bylinka. údajně stačí lísteček do čaje a je sladkej jako cumel. dá se pěstovat i v květináči na balkoně, navíc je to trvalka. a když už jsme u toho, můžeš si tam hodit a následně okusovat i popínavej pětilistej ženšen:)
    MARTIN_KOHOUT
    MARTIN_KOHOUT --- ---
    PSICHE23: tipuju, že žvýkat, dokaď se to nezahřeje na pokojovou teplotu
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    včera jsem si koupila tavenýr (sojový tavený sýr) a těšila se jak namažu na chlebík, ale je to dost odporný.)
    nemáte někdo nějaký recept jak to zpracovat tepelně?
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    DARJEEL: a nejen, že není maso jako maso, ale ani mléko jako mléko. Když jsem jedla na Kypru místní čerstvý jogurt z ovčího mlíka nebo teď v Tyrolsku opět čerstvý jogurt z místního mlíka (který pochází od kraviček, který běhají celej den na čerstvým povětří a vyberou si na louce, která kytička jim chutná a která ne a nejsou krmený jenom nějakou siláží), tak je to sakra rozdíl oproti tomu, co lze koupit u nás... dnešní konzumovaný jogurt (Hollandia) a včerejší konzumovaný jogurt (ještě tyrolský domácí) jsou fakt v ostrým chuťovým kontrastu
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    potkal jsem inteligentní vyráběč sojového a jiného mléka
    wholesale Digital Intelligent Soybean Milk Maker-buy discount Digital Intelligent Soybean Milk Maker made in China-CTO1639
    http://www.chinatraderonline.com/home-appliance/Coffee-Maker/Digital-Intelligent-Soybean-Milk-Maker-22560270.htm
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam