Stévii nepoužívám, ale je bezva. Sranda, že se prodává jako potravinový doplněk a ne jako sladidlo... holt lobby je lobby :)))
Ona teda docela otevírá ledviny (podobně jako jiná sladidla), takže bych s ní šetřil a nepřeháněl to, je docela močopudná. Její další vlastnosti jsou rozhodně také zajímavé. Nevím co na ní makrobiotika, nicméně takhle obecně v rámci experimentování s potravinami je fajn jí ozkoušet.
VODA: jj, u mléčných produktů mi taky příjde dost zásadní odvápňování, který při každodenním požívání přichází docela rychle... tělo jakoby mělo žízeň, kterou nemůže uhasit... Jinak po rybách se můžu utlouct a občas trochu jiného masíčka z kačenky nebo králíčka, to tělo vždycky potěší.
Hm, zajímavý, že když jsem začínal s jinými stravovacími systémy, tak jedno z radikálních vymezení bylo vymezení proti masu. Později mi došlo, že jsem se spíš vymezoval proti takovému tomu typickému bezuzdnému jezení salámů na snídani, šunky na svačinu, flákoty na oběd a guláše na večeři, to proložit pařížským salátem a vše zalít polévkou s masoxem.
A Karen, podobně je to i s tím sádlem, nehledě na to, že tenkráte ke sklence vína sedlo, sádlo jedno ,)
Je ale fakt, že mi "supráčové" maso chutná, jakoby bylo obalený v jemný vrstvě igelitu, taková divočinka, lehoulince zasmrádlá, mhm, to je jiné podzimní hodování :o)