• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů
    KAREN
    KAREN --- ---
    AIM_FREEMAN: ty budes pomalu na zeneni, Adame!.)))
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    diky vsem, kolac se povedl! dalsi moje zivotni premiera :o)
    KAREN
    KAREN --- ---
    VODA: no on i mrkvovej kolac ma dost do sebe. s vlasskejma orechama a dalsima seminkama je super, no a kdyz se udela - ortodoxni uzivatele prominou - s citronovou polevou, je to paraadicka.))
    VODA
    VODA --- ---
    KAREN: přesně! dá se dělat všechno možný...šátečky, kapsičky, záviny a náplně dle chuti na sladko i na slano:) můj slanej hit je náplň z kysanýho zelí, nori vloček, strouhanýho uzenýho tofu, zakápnout sojovkou...dobrá je taky náplň a la tvarohová: povařit okaru v jablečným moštu, přidat rozinky, obilný mlíko, maizenu, vanilku
    KAREN
    KAREN --- ---
    VODA: ja z mrkvovyho testa (vetsinou se spaldovou moukou, jinak +/- zavinovy testo - s vodou, tukem a troskou umeocta) delam ruzny satecky, rohlicky nebo kapsicky s oriskama, strudlovou naplni, jednou taky s cibulovejma "povidlama".)
    VODA
    VODA --- ---
    PETRONELLE: jj, tohle mrkvový těsto taky dělám, ale s alsanem, pak část vyválím, natlačím do formy a plním sladce směsí jako na štrudl (jabka, rozinky skořice), zbylým těstem pokryju povrch nebo se dají dělat i kapsy s kysaným zelím, tofu atd.
    PETRONELLE
    PETRONELLE --- ---
    AIM_FREEMAN: ja delam hodne rada todle: http://makrobiotika.aspone.cz/usr/ReceptDetail.aspx?ReceptID=553
    (nedavam skrob a vsechno ostatni v pomeru aby to drzelo a chutnalo dle potreby..)
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    Doporučíte někdo dobrý recept na makrobio mrkvový koláč slazený jen rozinkami?
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    SELLIGAN: zelny salat den 7 my - az vcera jsme se odvazila na nej sahnout :) obcas jsem jej utlacovala do sklenice - mam takove hranate s kovovym uzaverem, enco jako na hermelin nakladany. Ale nejak nebylo potreba to mackat protoze to vicko samo to zamackavalo a kupodivu je to zeli super!! - krupave, mozna malo kysele/slane, ale to nevadi
    priste zkusim pridat horcicne seminko nebo zazvor
    dekuju vsem za rady a uz se fakt nebojim delat si vlastni zeli
    KAREN
    KAREN --- ---
    LADUSE: rekla bych, ze ho mame z uplne stejny dilny)
    LADUSE
    LADUSE --- ---
    Když tu byla řeč o kvašené zelenině, my jsme dostali od Ježíška toto: http://fielad.rajce.idnes.cz/pickles/ a super :-) Kvasíme podle návodu týden na teple, pak do sklenice do lednice a tam to vydrží i dýl než měsíc.
    SUNRISE
    SUNRISE --- ---
    INK_FLO: Když to pořádně zatížíš kamenem, mělo by to vydržet poměrně dlouho. My občas jíme takuan i starší než půl roku :D V Japonsku (a v Koreji asi též) si s tímhle moc starosti nedělají, Evropan by už to dávno vyhodil, ale orientálec se raduje :) Sice ten soudek po otevření smrdí jako pes, ale když se to umyje, je to překvapivě dobré.
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    :D
    Co se jí v Japonsku? Prášek, který se změní v chutnou rybu - Pořad: Vtípky, zábava a parodie, Video na Stream.cz (ID: 637209)
    http://www.stream.cz/video/637209-co-se-ji-v-japonsku-prasek-ktery-se-zmeni-v-chutnou-rybu
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    i když vzhledem k tomu koření a tak to asi moc makrobio nebude
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    my jsme měli nedávno z potravinové banky hnutí duha kim chee a celkem by mě zajímalo, jak docílili tak brutální chuti. Možná jen tím, že to nechávají uležet hodně dlouho, s nějakýma delšíma časama uležení jsme zatím moc neexperimentovali, bál jsem se, že to pak začne hnít. Podle složení tam byla kromě česneku, kurkumy a ještě čehosi jen sůl, ale bylo to tak kyselé, že samotné to bylo celkem nepoživatelné, ale po přimíchání třeba do zelného salátu to bylo velice chutné

    tohle jsou jejich stránky
    Kim chee
    http://kimchee.unas.cz/
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    PAULINA: bezva! Zajdu se tam za 14 dní mrknout, budu mít cestu kolem :)
    PAULINA
    PAULINA --- ---
    Na Farmarskych trzich Jiriho z Podebrad meli minuly tyden v sobotu pultik makrobiotici (nekdo odsud?) a prodavali naparovany zitny chleba, tempeh, amasake a naprosto vynikajici pickles (zeli, mrkev, cibule, kvetak, morska sul). Pry tam ted budou byvat kazdou sobotu. Tak to jen tak, jsem si vzpomnela. :)
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    DARJEEL: njn, ja se rozhodla zlikvidovat zeleninu v lednici a nejak jsem to predimenzovala :)

    Zelny salat - den druhy - je v mistnosti s mikroventilaci, trosku teda kvasi a je citit, horni vrstva zeleniny trochu osycha podle me, ty zelne listy ji nezakryly uplne celou
    dnes budu plnit do sklenic
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    SELLIGAN: fér kombinace, podala by jsi pak report, jak se to vydařilo?
    ono méně je někdy více, obvykle se dává 1-3 max. 4 druhy zeleniny, když toho máme víc, tak rozdělíme do více skleniček a do každé dáme něco jiného.. leč proti gustu žádný dišputát... :o)
    IVQ
    IVQ --- ---
    SELLIGAN: moje oblibena kombinace je: cervena repa nakrouhat, trochu zazvoru, bila redkev na kolecka - krasne natahne barvu repy,) dneska jsme dojedli posledni sklenicku...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam