• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů




    Tenhle klub není pro ortodoxní a zapálený makrobiotiky, kteří by tu chtěli dělat celosvětovou osvětu, ale pro lidi, kteří si položili otázku:
    "Co ještě pro sebe můžu udělat, abych se cítil dobře?"
    Je prostě pro všechny, kteří chápou, že zdravé a kvalitní jídlo je základ, ale nešílí z toho :)


    makrobiotická zkušenost- kerrayuv čtivý report
    rozbalit záhlaví
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    DARJEEL:
    AKHIBARA:
    The Story of Bottled Water (2010) - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=Se12y9hSOM0

    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    DARJEEL: souhlasím s pocitem z vody. Taky mi teď místy prostě nechutná, ani teplá ani studenější. A to víc v práci než na bytě (jsou to ale lokace 10 minut od sebe). Už aby došlo taky k přesunu do vesnice. Tam to teda bude taky obecní vodovod, ale snad bude příznivější.
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    DARJEEL: Osobne rikam a cejtim, ze voda ze studanek je ŽIVÁ....:)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    DARJEEL: nejvíc to pociťuji právě v letních měsících, kdy se kohoutkové vody jakoby "nemůžu napít", neuhasí žízeň... a to kolikrát i po přefiltrování britou.... trochu pomáhá udělat si sirup nebo aspoň přimíchat trochu medu do vody, ale i tak je to takové, jakoby tu vodu tělo nechtělo... a když pak jedu na chatu a po cestě bereme u studánky pod hradem, tak se napiju, čistá voda, a najednou cítím, jak tělo jásá, "sytí" se tou vodou, přijímá jí a jakoby se probírám z mrákot... :o) těžko se to popisuje, ale snad je aspoň trochu jasné, co mám na mysli :))))

    Pro mě je to teďka jedna z velkých preferencí, proč exodus z města na venkov, čistá voda a vzduch... taky mám teda trochu strach z antikoncepce ve vodě, imho to v dlouhodobým horizontu může být nic moc :-(
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    STAROJDA: to se bohužel ví, akorát ta balená voda je z půlky nemlich to stejný... studna nad zlato :)
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    Rychle, všichni povinně pít balenou vodu!

    V kohoutkové vodě je chemie a léky, útočí výrobci minerálek na vodárny - iDNES.cz
    http://ekonomika.idnes.cz/...-za-kohoutkovou-vodu-d7z-/ekonomika.aspx?c=A130724_141533_ekonomika_fih
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    ITCHYHEAD: dik, mrknu na nej
    ITCHYHEAD
    ITCHYHEAD --- ---
    AKHIBARA: je na fler.cz po mr. cech
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    ITCHYHEAD: To je poctivej remeslnik:) Ma nejaky webovky?

    No ten stolni olej me prave taky napadl. Ja mam nekolik lzic a jedna (asi 3 roky pouzivana) už je zrala na pořádný přetření olejem.
    Ty kamna jsou dobrý upozorneni. Tak nejak intuitivne jsem dycky susil volne:)
    ITCHYHEAD
    ITCHYHEAD --- ---
    AKHIBARA: pan mi napsal i mensi povidani k udfrzbe:)

    "Dobrý den,
    zboží už je možná u Vás, tak něco málo k údržbě: misky i lžíce můžete klasicky umývat, pak utřít a nechat volnš doschnout. Dřevo všeobecně nemá rádo dlouhé namáčení a pak náhlé vyschnutí (např. radiátor,kamna ). Doporučuji obé občas přetřít stolním olejem-oživíte tak kresbu dřeva a uzavřete dřevní póry vůči jídlu (pachům, vodě). Jen připomínám, že jste si zakoupil lžíce, nikoli vařečky. Děkuji za objednávku a přeji hezký den-M.Čech"
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    ITCHYHEAD: Vcely vosk je dobrej napad:)
    ITCHYHEAD
    ITCHYHEAD --- ---
    AKHIBARA: oeleje, vceli vosky, konkretniho nic nemam, zatim me prvni drevene nadobi.
    VAACLAV
    VAACLAV --- ---
    ..máte někdo doma knihu Makrobiotika pro každý den od S. Brown? Vyplatí se jí pořídit, nebo je to zbytečné? Díky za názor!
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    ITCHYHEAD: Moc pekny:)

    A kdyz jsme u dreveneho nadobi. Jak ho osetrujete - udrzujete? Namacite obcas do oleje?
    ITCHYHEAD
    ITCHYHEAD --- ---
    Musim se pochlubit s novym prirustkem do kuchyne. Pan M.Cech, opet odvedl skvelou opraci.

    Sada pro o.petr / Zboží prodejce M.Čech | Fler.cz
    http://www.fler.cz/zbozi/sada-pro-o-petr-3942295
    KAREN
    KAREN --- ---
    VODA: nebo unagi? [evidentne to mistni borci jako snad vsechno prelovili, ale... mnam!.)))]
    VODA
    VODA --- ---
    tomu naprosto rozumím:) že by nakládaná ryba?
    VODA
    VODA --- ---
    KAREN: Včera jsem asi po měsíci slila macerát bezových květů v cukrovo-medovém roztoku. Nedávala jsem bezovce po výkyvech počasí moc šancí, ale byla krásně perlivá a chutná, to ani neprošla stádiem zchlazení v zazádkovaných láhvích ve sklepě. Na dně byla slušná vrstva divokých kvasinek. Pitíčko mohlo mít voltáž vína, takže veselé odpoledne! :))
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    KAREN: do rychlé limošky používám třtinový nekdy hroznový cukr nebo vubec nesladim. Co jsem delal sirupy z různých cukrů tak hroznový méně sladí, je třeba ho použit více. S uchovaním jsem mel problém tehdy když jsem nedodržel pravidla sterilizace nádob, pak tam vyrostla plísnička.:) taky je dobre nalít sirup do nádob jeste teplý aby se sklenice zatáhly.
    Med se v ajurvede používá běžně na různé léčivé preparáty a bylinkové medy. S medem ale žádnou praktickou zkušenost zatim nemám. Používá se nejlepe akátový nebo květnový med.
    Smrkovej sirup v zimním období je pomocník nade všechno.;)
    KAREN
    KAREN --- ---
    NILA: letos je na to uz pozde, ale je to v podstate toto:

    Smrkový sirup | Šárčina "škola" vaření
    http://dolcevita.blog.cz/1305/smrkovy-sirup
    NILA
    NILA --- ---
    KAREN: "nakladani smrkovejch vyhonku na sirup" tak toto znie dost zaujimavo a chutne, mohla by si to prosim rozpisat co to ako to?:) dakujem
    KAREN
    KAREN --- ---
    VRINDAVAN: ja pouzila do ty limonadky trtinovej, kterej tu mame od nakladani smrkovejch vyhonku na sirup... glukopur by se mi asi hodil vic, to jo) akorat nevim jak s tim sirupem - trtinak je takova jistotka, ale nevim, jestli to nejde treba s medem nebo necim jinym... ma to vliv na konzervaci, predpokladam - ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam