• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů
    IPH
    IPH --- ---
    AKHIBARA: hmmm, a to secasto tvrdi, ze z petek se nic neuvolnuje...ach jo.(
    KAREN
    KAREN --- ---
    STAROJDA: snad jo - záleží, jak pověření soudruzi s vodou nakládaj. ona vesnice je idylická, bukolická, pitoreskní, s čistým vzduchem, vodou, kudrlinkou, lidi dělaj samý zajímavý věci v přírodě a na zahrádce...

... a pak v hospodě poslouchám bezzubýho (a zřejmě i bezpáteřního) exfunkcionáře Lojzu, kterej hází PETky do kachláků: "nejsem blbej, abych s tim chodil do kontejneru" (kterej má od zadku asi 100 metrů). podobně mi teď na Zelňáku jeden prodejce (pěstitel??) zcela vážně řekl, když jsem přišla se svou mantrou "sáček nepotřebuju, děkuju", že prej "tak to hodíte do popelnice, dyť si ji platíte".
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    DARJEEL: souhlasím s pocitem z vody. Taky mi teď místy prostě nechutná, ani teplá ani studenější. A to víc v práci než na bytě (jsou to ale lokace 10 minut od sebe). Už aby došlo taky k přesunu do vesnice. Tam to teda bude taky obecní vodovod, ale snad bude příznivější.
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    DARJEEL: Osobne rikam a cejtim, ze voda ze studanek je ŽIVÁ....:)
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    STAROJDA: Nedavno jsem se o tomhle bavil s kamoskou, ktera pracuje pro vodohospodare a je vyzkumem zamerene prave na to co ve vode je.
    Podle toho co mi rikala, tak v kohoutovce ty zbytky opravdu jsou. Zalezi kde clovek zije. Prej se micha cast z hlubokejch vrtu a cast v podstate povrchova. Cim vyse na toku rek (bliz prameni), tim cistsi voda. A v hlubokejch vrtech je voda cista. Co doporucovala, tak jsou filtry ala Brita, ale taky rikala, ze ty chemikalie neodstranej. Vlastne prej zatim nevedi ani vodohospodari jak je dat pryc. To teda ke kohoutovce.
    K baleny vode pak rikala, ze staci tejden-dva, aby byla ve flasce a uz se uvolnujou chemky z flasky.
    Ve vysledku, od cloveka ktery pracuje s vodou, balena voda je vetsi hnus nez kohoutkova.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    DARJEEL: nejvíc to pociťuji právě v letních měsících, kdy se kohoutkové vody jakoby "nemůžu napít", neuhasí žízeň... a to kolikrát i po přefiltrování britou.... trochu pomáhá udělat si sirup nebo aspoň přimíchat trochu medu do vody, ale i tak je to takové, jakoby tu vodu tělo nechtělo... a když pak jedu na chatu a po cestě bereme u studánky pod hradem, tak se napiju, čistá voda, a najednou cítím, jak tělo jásá, "sytí" se tou vodou, přijímá jí a jakoby se probírám z mrákot... :o) těžko se to popisuje, ale snad je aspoň trochu jasné, co mám na mysli :))))

Pro mě je to teďka jedna z velkých preferencí, proč exodus z města na venkov, čistá voda a vzduch... taky mám teda trochu strach z antikoncepce ve vodě, imho to v dlouhodobým horizontu může být nic moc :-(
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    STAROJDA: to se bohužel ví, akorát ta balená voda je z půlky nemlich to stejný... studna nad zlato :)
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    Rychle, všichni povinně pít balenou vodu!

V kohoutkové vodě je chemie a léky, útočí výrobci minerálek na vodárny - iDNES.cz
    http://ekonomika.idnes.cz/...-za-kohoutkovou-vodu-d7z-/ekonomika.aspx?c=A130724_141533_ekonomika_fih
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    ITCHYHEAD: dik, mrknu na nej
    ITCHYHEAD
    ITCHYHEAD --- ---
    AKHIBARA: je na fler.cz po mr. cech
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    ITCHYHEAD: To je poctivej remeslnik:) Ma nejaky webovky?

No ten stolni olej me prave taky napadl. Ja mam nekolik lzic a jedna (asi 3 roky pouzivana) už je zrala na pořádný přetření olejem.
    Ty kamna jsou dobrý upozorneni. Tak nejak intuitivne jsem dycky susil volne:)
    ITCHYHEAD
    ITCHYHEAD --- ---
    AKHIBARA: pan mi napsal i mensi povidani k udfrzbe:)

"Dobrý den,
    zboží už je možná u Vás, tak něco málo k údržbě: misky i lžíce můžete klasicky umývat, pak utřít a nechat volnš doschnout. Dřevo všeobecně nemá rádo dlouhé namáčení a pak náhlé vyschnutí (např. radiátor,kamna ). Doporučuji obé občas přetřít stolním olejem-oživíte tak kresbu dřeva a uzavřete dřevní póry vůči jídlu (pachům, vodě). Jen připomínám, že jste si zakoupil lžíce, nikoli vařečky. Děkuji za objednávku a přeji hezký den-M.Čech"
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    ITCHYHEAD: Vcely vosk je dobrej napad:)
    ITCHYHEAD
    ITCHYHEAD --- ---
    AKHIBARA: oeleje, vceli vosky, konkretniho nic nemam, zatim me prvni drevene nadobi.
    VAACLAV
    VAACLAV --- ---
    ..máte někdo doma knihu Makrobiotika pro každý den od S. Brown? Vyplatí se jí pořídit, nebo je to zbytečné? Díky za názor!
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    ITCHYHEAD: Moc pekny:)

A kdyz jsme u dreveneho nadobi. Jak ho osetrujete - udrzujete? Namacite obcas do oleje?
    ITCHYHEAD
    ITCHYHEAD --- ---
    Musim se pochlubit s novym prirustkem do kuchyne. Pan M.Cech, opet odvedl skvelou opraci.

Sada pro o.petr / Zboží prodejce M.Čech | Fler.cz
    http://www.fler.cz/zbozi/sada-pro-o-petr-3942295
    KAREN
    KAREN --- ---
    VODA: nebo unagi? [evidentne to mistni borci jako snad vsechno prelovili, ale... mnam!.)))]
    VODA
    VODA --- ---
    tomu naprosto rozumím:) že by nakládaná ryba?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam