• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHpermakulturni zahrady, zemědělství a tak... aneb upadající kult Přemka Podlahy
    XL1
    XL1 --- ---
    a řek sem že už se o tom nemínim dál bavit ale vzhledem k tomu že se tu stále útočí a podsouvají se mi věci co sem neřek tak na to reaguju...snad se svět nezboří a to že sem píchnul do vosího hnízda se zas uklidní...a sem docela rád protože jak vidět sem mnohým šlápnul na kuří oko v dost podstatné věci...
    KUATO
    KUATO --- ---
    XL1: jis vajicka a mlecne produkty?
    XL1
    XL1 --- ---
    KUATO: a to co píše KUATO je bohužel ryzí obhajoba zla. protože smrt žádného zvířete NUTNÁ není a lidi to MOC dobře vědí akorát se jim prostě chce to maso dál jíst a ty zvířata dál zabíjet, protože je považují za něco nižšího co mají neomezeně k dispozici.a jestli někdo věří že půjde do pekla tak je to jeho věc, o tom sem neřek ani slovo a o tom že dostanou rakovinu sem řek akorát to že je vědecky dokázáno , že to prostě k tomu prostě disponuje, stejně jako když někdo pracuje s azbestem tak prtsě holt má tu šanci taky o dost vyšší. a na tom nevidim nic zvláštního.
    LALOBA
    LALOBA --- ---
    omg, ono to nema konce. je tady auditko i o vegetarianstvi a jedle lupinev jednom. Teda, jestli te tam odsud uz nevyhodili, XL1
    [ vegetarian & vegan society . . . opačně ta implikace neplatí (aneb i debilové jsou někdy vegetariáni:) ]
    XL1
    XL1 --- ---
    GHOSTDOGG: jenže miniatrurní rozdíl v tom přece jen je. pokud " zabíjí" fruktivor to k čemu je určen , tak to není odchylka. nebo je ti divný že kůň "zabíjí" trávu a rostliny co sežere?pokud by šel žrát mravence do mraveniště tak to pak normální není. a hlavní poznámka-protože se mi zdá že tady mnozí VŮBEC nepochoipli smysl vegetariánství -viz GHOSTDOG apod. tady jde především o ty zvířata-ne o to aby člověk měl"krásně prožitý" život a podobný píčoviny. kdo nejí maso z důvodů zdravotních , tak ten je hochu na dietě,ale s vegetariánstvím to nemá nic společného...to je trochu rozdíl a to tu lidem jaksi uniká...oni si totiž myslí že vegetariánům jde o to aby se dožli 100let nebo aby nikdy ničím neonemocněli což je holej nesmysl...to že jsem napsal že jedení mas azpůsobuje x nemocí neznamená že vegetariáni nejedí zvířata JEN z tohodle důvodu.
    A mimochodem ty nicky co se nejvíc čertí mají zrovna zvířecí základ....čím to asi bude? asi náhoda že?
    USTRICA
    USTRICA --- ---
    LURA: na tos přišla jak že je to fakt?:-D ja ma zkušenosti upa jiné.
    XL1
    XL1 --- ---
    MARTHINEZ: ne nadarmo máš místo lidské zvířecí ikonku...
    KUATO
    KUATO --- ---
    LURA: jiste
    LURA
    LURA --- ---
    KUATO: Tak zase to neplatí obecně, některý vegetarián ví, co jí, i jak to bylo vypěstováno, ale je fakt, že většinou člověk, který jí maso, se dívá na vegetariána méně příkře, než vegetarián na toho, kdo jí maso.
    KUATO
    KUATO --- ---
    GHOSTDOGG: at chceme nebo ne, pestovani rostlin je "cistsi" nez chovani zvirat. stejne tak priprava rostlinneho jidla je "cistsi" nez u jidla zivocisneho. coz vi zcela jasne kazdy, kdo se obojim prakticky zabyva. pohled v ocich zvirat (vyssich savcu jako kozy, prasata..), kdy nekdy vnimas, ze oni VI, na koho se brousi nuz, pach vnitrnosti, pohled na hlavu stazenou z kuze, ktera stale s kalnym pohledem hledi do prazdna.. na to se tezko zapomina. ale prave toto znat a vnimat nutnost te obeti (protoze o nic jineho, nez o obet zvirete, aby clovek zustal zachovan, nejde), hluboke propojeni zivota a smrti, toto cini cloveka moudrym a pokornym. clovek, ktery to duverne zna, vnima stesk a jistou trpkost nad celym zivotnim behem, nad novym zrozenim a nutnou smrti, vnima zivot komplexneji a dovolim si rici dokonaleji nez vegetarian, ktery je jednoduse se vsim hotov. zivi se jidlem, o kterem nema paru, jak bylo vypestovano, netusi jake jsou podminky k rustu toho nebo onoho, jaka je cena jidla. on jen vi, ze ti co zabiji pujdou do pekla a ti co ji mrtvoly dostanou rakovinu. jak to nazvat? naivitou?
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    XL1: Jn vegani, co denně zabijí x miliard potenciálnách rostlin s dřívější vyhlídkou na krsáně prožitý život, jsou o mnoho lepší:))) Ono totiž i každá rostlina se rozmnožuje, žije, komunikuje, umírá, rodí stejně jako cokoliv jiného. A už na základní škole se přece říká, že jsou rostliny živé, ať je neničíme a ať si s nimi povídáme. A potravinový řetězec je taky taková pěkná věc k rozšíření obzorů.
    SNUPAK
    SNUPAK --- ---
    jo to je tak, kdyz nekdo povýší svuj jidelnicek na smysl zivota...v tom se utopil uz nejeden brahman:)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MARTHINEZ: prasata zerou deti, to je znama vec i z mafianskejch filmu... imho i cesky vrah Roubal hazel svy obeti prasatum. Zustanou jenom zuby tusim, ty prasata nestravi. ale jinak vsechno jo....

    prase je jako slepice, co mu hodis to sezere...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KUATO: jojo, ale podle XL1 přeci všežravci neexistují, a pokud náhodou ano, tak jen z donucení, protože jim zlý člověk něco vyhubil. Takže předtím jistě bylo něco masitého, co žrali všichni medvědi, a teď už to nežije, tak musí jíst ty šišky a maliny, chudáčci?
    KUATO
    KUATO --- ---
    TRISSIE: jenze taky radi mravence, a vceli plasty i s larvama, mysi, jeleny, lososy, listi, maliny, boruvky... :o)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MARTHINEZ: mě by taky zajímalo, co přesně člověk vyhubil medvědům grizzly (kteří mají drápy a tesáky, takže jsou to jasní masožravci), že začali z nouze žrát piniové oříšky (z nichž přiberou na podzim kilo i víc denně).
    MARTHINEZ
    MARTHINEZ --- ---
    XL1: nejsem si moc jistý, zda zrovna konkrétně prasata přišla o svou přirozenou stravu, a proto se musela z nouze dát na maso :-) ale jinak pěkné povídání. A jak takový fruktivor, u kterého absentuje hibernace, mohl v době ledové přežít zimu?

    A jen taková technická: zvířata se nepěstují, nýbrž chovají :-) pěstují se rostliny
    XL1
    XL1 --- ---
    A sorry už se tím TADY nebudu dál zabývat. tohle je rovbnice do který si to musí každý dosadit sám. a zařídí se podle toho co mu vyjde. Od toho je svoboda. řek sem svůj názor a pokud se někomu nelíbí je to jeho problém. vracim s e zpátky k lupině a permakultůře !
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    XL1: já myslím, že další debata asi fakt nemá smysl.
    XL1
    XL1 --- ---
    TRISSIE: všežravci jako druh neexistují. to že opice nebo prasata začaly žrát na cokoli přijdou mi spíš přijde jako znouzectnost protože asi už člověk vyhubil x druhů rostli stromů na jejichž plodech si dřív vesele pochutnávali. takže s tímhle "argumentem" neobstojíš!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam