• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASUCEKSaunování - [ sauny, parní, suché, infra...saunujete taky? ]
    EM303
    EM303 --- ---
    EM303: Metropole Zličín:)
    EM303
    EM303 --- ---
    Po delší době napišu report na "novou saunu"..aspoň pro mě.

    Jsem zarytej fanoušek Relax Days v Sheratonu:)..ale čas od času se podívám i jinam, abych se utvrdil v tom, že je to tam "nejpohodlnější":))
    Tentokrát jsme vyrazili nakupovat na Zličín a když jsem si všiml reklamy na baraku, že tam je Saunový svět, tak jsem tam hezky rychle zapad. Je to nejspíš uplně nový. Vevnitř to tak aspoň působí. Cena je 280kč na neomezeně a v ceně je velký ručník a prostěradlo. Prostor sauny je prostě uplně novej, luxusní a voňavej. Je to velký. Lehátek je tam zhruba 40? Je tam mikro bárek na zvonek, kam přiběhne recepční.
    Co se týče samotného saunování, tak tam jsou 4 místa, kde se dá být. Je tam bilinná pára s teplotou někde málo na 60 stupni a na kamnech je kotlík s olejem a v něm mraky bylinek. Obrázky všech bylinek tam jsou na zdi. Voní to tam hezky a asi to je zdravý..Problem je, že to neni sauna prostě. PAk je tam normální klasická pára bez bylinek. Sauny jsou tam dvě. Jedna je Bio-sauna (??)...to znamená že to má vevnitř zelené ledkové podsvícení a je tam teplota 55 stupňů...nic pro mě. Pak je tam klasická velká finská sauna. Ta je dobrá je tak 5x větší než sauna v Sheratonu. Klasická teplota.
    Před saunama je ještě Kneippova lázeň na nohy. Střídání vařící a ledové vody na nohy. Bazének tam k velké smůle neni:/ jsou tam sprchy, lavory s ledovou vodou a led. K prvnímu vstupu dostanete poukazku na další vstup pro jednu osobu zdarma
    PSYCHOPATICK
    PSYCHOPATICK --- ---
    PSYCHOPATICK
    PSYCHOPATICK --- ---
    NIK0DAS: přesně tak :)
    NIK0DAS
    NIK0DAS --- ---
    PSYCHOPATICK: bazén a velikost lavic je jednoznačně plus. Zbytek je o vkusu každého soudruha:)
    PSYCHOPATICK
    PSYCHOPATICK --- ---
    tak tady pár fotek snad odkaz bude fungovat http://theobserverr.sweb.cz/index.php?dir=.%2Fsauna%2F
    PSYCHOPATICK
    PSYCHOPATICK --- ---
    NIK0DAS:

    NÁVŠTĚVA VRŠOVICKÉ ISAUNY - Včera jsem ji navštívila a bylo to super, do sauny se jde dozadu kolem recepce, přes pánské šatny do sauny kde je společná šatna. Za skříňkami je závěs kde se člověk může převléct aniž by ho někdo viděl :) Sauna je poměrně velká jsou tam 4 místnosti z toho jedna je šatna. Design sauny je trošku divočejší, já jsem byla maximálně spokojená. Zase tak děsivé jak tu bylo popisováno to v žádném případě není ;) Asi také záleží na co je člověk zvyklý a co od sauny vyžaduje. Vzadu v místnosti jsou polštářky, deky a také stoleček, kde se člověk může natáhnou a odpočinout si, v druhé místnosti je televize (ta mě tam dost štvala, a rušila mě, furt jsem ji chlapům vypínala:)) také místa na sezení, lehátka, pohovka a stolečky, počítač s internetem (je tam wifi) a část baru (člověk to nemusel celé obcházet, bar zasahoval do dvou místností, další +. V sauně to hřálo méně než na co jsem zvyklá (nevím, kolik bylo stupňů a tipovat si nedovolím) vydržela jsem tam 25min jinde tak 15min, každopádně mě to tělo skvěle prohřálo - sauna má 3patra na sezení a desky jsou opravdu široké, což je super, člověk se může protáhnout, dále tam jsou dvě sprchy se závěsy, a obrovský venkovní bazén. Můžu říct, že to byla fakt bomba, zaplavat si v tom bazénu:) Cítila jsem se potom opravdu skvěle. Obsluha byla příjemná, mladá slečna velmi komunikativní :)) Nevím co více bych dodala, více na stránkách. Dovolila jsem si vyfotit pár fotek (pouze mobil, a jen co šlo)

    IMAG1017.jpg (871213 B)
    RADU
    RADU --- ---
    NIK0DAS: nechodila bych neb ti to jen rozproudí krev a bude tě pak pěkně bolet..na poranění šlach se rozhodně co vim nedoporučuje, mě z toho akorát pekelně bolely..
    PSYCHOPATICK
    PSYCHOPATICK --- ---
    NIK0DAS: již dnes se chystám, tak poreferuji, třeba i něco nafotím :))
    NIK0DAS
    NIK0DAS --- ---
    Děkuju!

    Raději vynechám a počkám až to trochu splaskne a zajdu si v týdnu, přecejen je to dost čerstvý.

    Btw, PSYCHOPATICK: Jak tohle dopadlo?:)
    PSYCHOPATICK
    PSYCHOPATICK --- ---
    Tak mi to nedalo a trochu jsem brouzdala,... někde píšou, že je na to vhodnější infrasauna, solná sauna a finská, prý urychluje vstřebávání se výronů krve a hojení ran, někde se naopak vůbec nedoporučuje :)) Osobní zkušenost s tím nemám...Je to asi na tvém uvážení, ale každopádně dej vědět, docela by mě to zajímalo :))
    Btw: Co si tak vybavuji, můj táta měl kdysi zlomený kotník, cca půl roku měl nohu v sádře, když mu jí sundali chodil plavat a také hodně do sauny, protože mu to pomáhalo s hybností a od bolesti...to je zase asi případ od případu :))
    NIK0DAS:
    PSYCHOPATICK
    PSYCHOPATICK --- ---
    NIK0DAS: nevím, jestli zkušenější, ale odborník nejsem. Záleží také na tom, jak moc je to oteklé, a jaká je hybnost, etc...Oteklé mělo by se to spíše chladit, a být v klidu, podle mě horko otokům moc nesvědčí ba naopak, to bych se spíš poradila s odborníkem, jedno to určitě není, pokud se máš rád,...:))
    já osobně bych pomaličku začala s obklady, masážema a až pak bych vyzkoušela saunu jako rekonvalescenci - můj názor, spíš se zeptej strejdy gůgla a nebo lékaře...
    OVECKA_MJ
    OVECKA_MJ --- ---
    Netuším, ale jestli zkusis, dej vědět výsledek.
    EM303
    EM303 --- ---
    NIK0DAS: nic tim nezkazíš si myslim.
    NIK0DAS
    NIK0DAS --- ---
    Dotaz na zkušenější saunaře - s lehkým výronem kotníku jít do sauny - pomůže/ublíží/je to jedno ?
    PSYCHOPATICK
    PSYCHOPATICK --- ---
    já se tam schválně zajdu podívat, chodím do té druhé sauny, od té samé majitelky a jsem nadmíru spokojená, už dlouho nad vršovicema přemýšlím, o to mám ted větší důvod :)
    NIK0DAS
    NIK0DAS --- ---
    PSYCHOPATICK: Přesně tak
    PSYCHOPATICK
    PSYCHOPATICK --- ---
    To je řeč o této sauně? http://vrsovice.isauna.cz/
    RADU
    RADU --- ---
    NIK0DAS: viz muj příspěvek v minulosti;) akorát teda jsem dost proti tem kobercum a látkovejm křeslum...hygiena myslim díky tomu dost pofiderní..
    KVJETINKA
    KVJETINKA --- ---
    NIK0DAS: to zni fakt bizarne ,D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam