• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASUCEKSaunování - [ sauny, parní, suché, infra...saunujete taky? ]
    PSYCHOPATICK
    PSYCHOPATICK --- ---
    NIK0DAS: již dnes se chystám, tak poreferuji, třeba i něco nafotím :))
    NIK0DAS
    NIK0DAS --- ---
    Děkuju!

    Raději vynechám a počkám až to trochu splaskne a zajdu si v týdnu, přecejen je to dost čerstvý.

    Btw, PSYCHOPATICK: Jak tohle dopadlo?:)
    PSYCHOPATICK
    PSYCHOPATICK --- ---
    Tak mi to nedalo a trochu jsem brouzdala,... někde píšou, že je na to vhodnější infrasauna, solná sauna a finská, prý urychluje vstřebávání se výronů krve a hojení ran, někde se naopak vůbec nedoporučuje :)) Osobní zkušenost s tím nemám...Je to asi na tvém uvážení, ale každopádně dej vědět, docela by mě to zajímalo :))
    Btw: Co si tak vybavuji, můj táta měl kdysi zlomený kotník, cca půl roku měl nohu v sádře, když mu jí sundali chodil plavat a také hodně do sauny, protože mu to pomáhalo s hybností a od bolesti...to je zase asi případ od případu :))
    NIK0DAS:
    PSYCHOPATICK
    PSYCHOPATICK --- ---
    NIK0DAS: nevím, jestli zkušenější, ale odborník nejsem. Záleží také na tom, jak moc je to oteklé, a jaká je hybnost, etc...Oteklé mělo by se to spíše chladit, a být v klidu, podle mě horko otokům moc nesvědčí ba naopak, to bych se spíš poradila s odborníkem, jedno to určitě není, pokud se máš rád,...:))
    já osobně bych pomaličku začala s obklady, masážema a až pak bych vyzkoušela saunu jako rekonvalescenci - můj názor, spíš se zeptej strejdy gůgla a nebo lékaře...
    OVECKA_MJ
    OVECKA_MJ --- ---
    Netuším, ale jestli zkusis, dej vědět výsledek.
    EM303
    EM303 --- ---
    NIK0DAS: nic tim nezkazíš si myslim.
    NIK0DAS
    NIK0DAS --- ---
    Dotaz na zkušenější saunaře - s lehkým výronem kotníku jít do sauny - pomůže/ublíží/je to jedno ?
    PSYCHOPATICK
    PSYCHOPATICK --- ---
    já se tam schválně zajdu podívat, chodím do té druhé sauny, od té samé majitelky a jsem nadmíru spokojená, už dlouho nad vršovicema přemýšlím, o to mám ted větší důvod :)
    NIK0DAS
    NIK0DAS --- ---
    PSYCHOPATICK: Přesně tak
    PSYCHOPATICK
    PSYCHOPATICK --- ---
    To je řeč o této sauně? http://vrsovice.isauna.cz/
    RADU
    RADU --- ---
    NIK0DAS: viz muj příspěvek v minulosti;) akorát teda jsem dost proti tem kobercum a látkovejm křeslum...hygiena myslim díky tomu dost pofiderní..
    KVJETINKA
    KVJETINKA --- ---
    NIK0DAS: to zni fakt bizarne ,D
    NIK0DAS
    NIK0DAS --- ---
    Chodil jste někdo v minulosti do Sauny na Slavii? Z bejvalý pánský sauny je teď smíšená sauna. Funkčnost zůstala zachována, prostorná sauna s nádherně studenym velikym bazénkem, kde se dá udělat pár temp, ale ta výzdoba!
    V minulosti to byl sice klasickej socialistickej kachlíkovej humus, ale teď...mix harryho pottera, ezoteriky a k tomu leopardí prostěradla a leopardí polštáře rozházený různě po odpočívacích místnostech. Fakt něco neskutečnýho.
    SH_PANDA
    SH_PANDA --- ---
    KALIBAN: Druhy a po ochlazeni zi dam este striedavu sprchu horka/ledova na nohy a zakoncim horkou - neni mi pak tak vedro v saune. Idealny je ale hmmm "bazenik ?" s horkou a ledovou vodou do pulky lytok. Ale netusim kde inde ho maju ako na Brumlovke.
    EM303
    EM303 --- ---
    CYBERKOTLIK: jako musím říct, že vliv to na imunitu má. Byl jsem co si pamatuju nachlazenej za tu dobu jen jednou.
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    KALIBAN: presne z tohohle duvodu marne hledam(e) min narvanej ekvivalent Axy. Tam jsem v bazenku schopnej vydrzet skoro stejne dlouho jako v saune
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    LISTIKUS: tak to je jasny, ze se musis v tom bazenku schladit...
    ne jako 98% lidi ktery vidim, jump do bazenku 10sekund max a ven... kdyz se tam rochnim tri minuty tak si pripadam jak kokot... proto mam radsi min studeny bazenky, protoze v tech fakt ledovejch to proste nevydrizm pres ten uvodni naval a bolej me prsty u nohou :)
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    KALIBAN: Mě tak napadlo, že by to taky šlo a už jsem to u někoho viděl. Ale dle toho co jsem včera četl tak si troufám říct, že by jsi měl vydržet o to déle v bazenku aby jsi se dostatečně schladil. Protože když jsi rozehřáty tak se ti krev dostává směrem k pokožce a když se schladíš, tak se ti to nahrne vše do vnitřních orgánů a tím se ti vyplavujou ty nečistoty. Proto si myslím, že by to trochu mohlo ztrácet na hodnotě, kdyby jsi vlezl do sanuny znovu a nebyl pořadně promrzlej.

    Ja jsem asi špatněj saunař protože tu rýmu mam, tak diky že tolerujete ty šíleny gramaticky chyby

    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    EM303: tak jasny, ja jsem stejneho nazoru jako ty, nicmene doporucuju to zkusit orotovat bez ty odpocivarny, ma to neco do sebe...


    CYBERKOTLIK: me prijde, ze jsem nemocnej taky min... plus teda posledni dobou hlavne kvuli bolavejm namahanejm svalum
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    CYBERKOTLIK: Z mého pohledu jo. Nemocná su mnohem míň a rychle se toho zbavuju, když už na mě někdo flusne virus zákeřný.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam