• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASUCEKSaunování - [ sauny, parní, suché, infra...saunujete taky? ]



    Správné saunování je věda


    Tento klub by měl sloužit k získání různých informací, rad a tipů. Na nástěnce můžete najít pár odkazů věnovaných této proceduře. Cennější však mnohdy budou názory a rady jednotlivců tady v diskuzi. Saunu známe hlavně jako zařízení, které má blahodárné účinky na zdraví člověka, především výborný preventivní účinek. Pravidelné saunování posiluje obranné schopnosti lidského organismu a snižuje výskyt různých onemocnění. Dále se sauna využívá jako prostředek k postupnému otužování i jako prostředek ke zvyšování kondice.

    Byl bych rád, kdyby alespoň něco z toho posloužilo byť jen jedinému člověku, a na základě tohodle auditka by se rozhodl saunu zkusit. Zjistil jsem totiž, že je v mém okolí mnoho lidí, kteří nemají ani ponětí o tom, jak blahodárné účinky sauna má.

    Napadlo mě, že by nebylo od věci, kdybyste sem linkovali sauny, které navštěvujete, nebo ve kterých jste alespoň jednou byli a napsali, zda jste byli spokojeni, či ne (rozlišit, jestli se jedná o spokojenost s obsluhou, s prostředím nebo cenama, samozřejmě i negativní zkušenosti) časem bych to nějak vimplantoval na nástěnku aby v tom byl pro případné zájemce v daných lokalitách přehled. Časem by mohla vziknout nějaká tabulka, kde by byl výběr saun v určitém městě doplněný referencema spokojených/nespokojených uživatelů.

    Nevím však, jestli bych měl na to, to nějak přehledně a jednoduše udělat. Kdyby byl proto nějaký zájem o spolusprávcovství a případnou pomoc s tímhletím, ozvěte se mi pls do pošty.




    rozbalit záhlaví
    IF_
    IF_ --- ---
    KUHL: Jo na terase jsem byla ale jen sprchy na ochlazeni to neni nic moc,ani vedro:(
    KUHL
    KUHL --- ---
    IF_: chodim do Karlina.. nevim jestli je na Andelu, zkus tam zavolat. Ale v Karline je dobra terasa (ted v zime). Navic kdyby tam byl bazenek, tak do nej kazdej skace hned po saune (viz debata tady) coz je e-e :)
    IF_
    IF_ --- ---
    KUHL: Ted jsem byla v Holmesu v Karline a zklamala me absence bazenku nevis zda na Andelu je?
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    KOCHANSKA_CH: Taky to takhle delam. Pro mne nejlepsi kombinace. Co je v Brne novyho?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KUHL: V Brně v jednom novém wellness teď pára je, dám tři kola sauny a na závěr páru. Mají ji ovoněnou nějaký eukalyptovým smradem, dutiny protáhne skvěle.
    KUHL
    KUHL --- ---
    KALIBAN: ja chodim do holmes place a tam je oboji .. trochu me v posledni dobe boli v krku (zadna chripka apod) tak davam spis paru a vzdy se mi docela vycisti horni cesty dychaci (to jen jako koment k debatam zda "nemocny" do sauny (pary) ci nikoliv). Vyhoda u nas v pare je, ze sauna je vzdycky plna ale para prazdna :-)
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    KUHL: v aqua palace para je.. Ale me treba para nejak nebere takze tam lexu jen kdyz nic jinyho neni...
    KUHL
    KUHL --- ---
    zdravim, nekdo do zarizeni kde je para i sauna? Ja jo a v posledni dobe me spis oslovuje para ..
    zajima me jak to maji ostatni - jestli to stridate, a pripadne v jakym pomeru. Diky.
    HANYZ
    HANYZ --- ---
    LISTIKUS: vysvetlivky jsou prima, kdyz jsou dost velke aby si jich nekdo vsiml ;) vcera jsem mel takovou zkusenost prave ve vetsim poctu lidi, kteri evidentne meli za sebou vice saunovani nez ja
    a nekdy staci zapojit selsky rozum... cehoz se pravda v gorolii nekdy nedostava.
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    HANYZ: Já upřednosňuju, když jsou v sauně vysvětlivky. Není nic zvláštního, že člověku nedojdou některé věci, když jde do sauny jednou za rok.
    Upřímě, kdo se poprvé v sauně choval jako profík.
    HANYZ
    HANYZ --- ---
    Mne spis udivuje, kolik lidi je schopno rovnou z potirny jit do bazenu bez osprchovani.
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    PODFUCK: no ja osobně se rozhoduji podle situace ( jestli druha strana se racha nebo v klidu ochlazuje a na co mam chut ja, dle velikosti vlastního intimního prostoru a odhadem jaky ma ten druhy) a pokud mi tam někdo vleze tak spis to beru jako, že se potřebuje rychle zchladit ( pokud není jasný že je to evidentní agrese nebo neohleduplnost). Umím si i představit, že ji to nemuselo v tu chvilku dojít, že nabourává osobní bublinu někoho jiného protože myšlenkami byla jinde, to je spíš asi na tvém uvážení jakým způsobem to udělala a jak ta situace vypadala.
    EM303
    EM303 --- ---
    DJFRACTAL: vylečit a pak do sauny:)
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    HANYZ: já bych měla celkem obavu z šíření infekce na ostatní.
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    HANYZ: podle mě ani jedno, opar je virového původu, takže ke zhoršení vlivem sauny by nemělo dojít, ale nezkoušel jsem :)
    HANYZ
    HANYZ --- ---
    S oparem do sauny ano nebo ne? Jelikoz jsem zacal aplikovat zkraje herpesin, opar samotny je potlaceny a tedy nehrozi jeho sireni (kdyz pominu to, ze pri 90 stupnich stejne chcipne).
    Jde mi o to, ze opar je znamkou oslabeni organismu - tedy saunovanim telo jeste oslabim, nebo naopak?
    Diky.
    OVECKA_MJ
    OVECKA_MJ --- ---
    IF_: unava svalu je dost rozdilna situace. na unavu svalu je sauna blahodarna. to se vi :)
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    TAYLES: Jak jsem psal, do toho dne jsem si myslel, ze se tam muze vejit jen jeden clovek :) A vzdy to bylo tak, ze tech par sekund ja nebo nekdo jinej pocka nez dotycny/a vyleze. No to je fuck.
    IF_
    IF_ --- ---
    KALIBAN: Tak nevim jak výrony, ale já měla včera po náročnejch horách svalovku a bylo to jako balzám, zatimco tam jsem došla po čtyřech, zpátky jsem se odšourala po dvou:)
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    PODFUCK: a jak byl teda velkej? jako krabička od sirek? :')
    OVECKA_MJ
    OVECKA_MJ --- ---
    KALIBAN: vyron musis chladit... sauna je na to non-sense. leda to jen ledovat v bazenku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam