• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEElektronická Cigareta -> Moderní je e-kouřit ! ~ Vaping Rulez! - NYX VAPE since 2007 -
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    VECTOR: Pořídil jsem OXVA Xlim Pro a jsem spokojen. Od liquidu nejsem, nikde neteče. Plní se z boku. Mění se celé pody (stojí Kč 99,-), ne jenom hlavy. Pod vydrží asi dlouho, ale neumím posoudit, inhaluju dost málo, dopňoval jsem trikrát (ne doplna). zkoušel jsem tři různé náplně 50/50. Je to skladné, lehké, baterka drží. Dá se nastavovat výkon. Automatické spínání (lze i manuálně). Nastavení vzduchového otvoru mechanickým pidi posuvníkem.

    Oxva Xlim Pro Pod elektronická cigareta 1000mAh | Vapezone.cz, Gleamy Green
    https://www.vapezone.cz/variant/oxva-xlim-pro-pod-elektronicka-cigareta/73527/175364

    Co jsem tak vypozoroval, tak je potřeba se vapovat trochu "naučit" a taky si najít vhodný přístroj. Jako první jsem koupil VooPoo X2 a snažil se ho přinutit, aby mi umožnil MTL, a bylo to spíš utrpení. Protýkal dovnitř přístroje, občas mi pouštěl i do huby, hlavy jsem zkoušel 0,6; 0,8; 1 i 1,2 Ohm, ale je to úplně napiču, liquid 50/50 prostě protýká. Až se mi bude chtít, dám do toho zase 0,3 Ohm hlavu a koupím hustý liquid a budu mít něco na DL. Anebo možná přestanu mezitím vapovat úplně.
    WAKI
    WAKI --- ---
    VECTOR: Jestli to máš na 5 min u baráku. Kup si nějaký pod. Liquid koupis taky v trafice mam dojem a mas vyreseno. Max liquid budeš mít za nehtem při otevíráni zavíráni cartridge. Veev/iqos a podobný sr*čky bych osobně vynechal.
    PHLANX
    PHLANX --- ---
    VECTOR: Zkus veev one od iqosu, k registraci dostanes prvni zarizeni gratis a zaplatis jen naplne 2 ks v baleni za 179,-
    Jedna napln je ekvivalent 1 krabka cigar. Zajimave prichute, neskrabe v krku. Nabijeni pres usb c a vydrzi dobra.
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    ZVIRATKO: chci dost plynule prejit z krabky cigaret denne na idealne nekourenni. a jako kazdej mame za sebou pokusy, premejslim, jaka nejlepsi vape/iqos atd. moznost je zrovna k mani.

    Mel jsem svy oblibeny liquidy pred par lety, ale ty uz nejsou na trhu, nebo jen v zahranci. Zaroven je dnes snadny si koupit v kazdy trafice naky mrdky do iqosu, o cemz opravdu pochybuju, ze jsou mene skodlive nez bezny cigarety. To samy vlastne ecigarety.

    Ale potrebuju mit tu vec, se kterou si dam pet minut odpocinku z prace pred barakem nebo na lavicce v parku, aspon po nakej jistej cas.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    VECTOR: vetsina vape veci netece, neni duvod byt od liquidu... samozrejme se najdou vyjimky a a polit se muzes vzdycky :) zalezi proc teda vubec hledas nahradu? ciste zavislost na nikotinu?
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Klasicka dementni otazka, ale na co ted prejit z klasickejch cigaret? IQOS jsem zkousel pred lety a smrdi to jak ponozky. Doby, kdy jsem vapeoval uz jsou taky pryc, bejt furt zasranej od eliquidu... Ty jednorazovy ecig jsou pohodlny, ale absurdne drahy a dost neekologicky.
    Zkratka deni jsem ted chvili nesledoval.
    A jde dost o psychosocialni zavislost, zatim nejsem uplne ready na nikotinovy naplasti.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    [ZVIRATKO @ Elektronická Cigareta -> Moderní je e-kouřit ! ~ Vaping Rulez! - NYX VAPE since 2007 -]

    fakt to mam hodit do elektroodpadu kdyz staci tam prsknout baterku? :(
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    Mám 60VG/40PG mix s příchutí mandlovohruškový koláč. Ta příchuť mi zezačátku kdovíjak nejela, jsem spíš na ovocné typy, bylo to jak zatuchlá stará chalupa, ale je vidět že asi fakt uzrála, protože se jí poslední dobou nemůžu nabažit. Měl jsem zbytek cca 5ml a včera jsem tam přidal asi dvě kapky kubánského rumu, celé se to jakoby otevřelo, zjemnilo a chuť je více konkrétní. Nezkoušeli jste někdo podobné experimenty?
    B3TL
    B3TL --- ---
    HOUMLES: ok, koukal jsem jen na cenu u vapria, v tom případě dam obe lahve s bonusem za dve kila. Díky za upozornění 😉
    HOUMLES
    HOUMLES --- ---
    B3TL: chapu, ze tvoje nakupni cena byla asi vyssi, ale litr VG stoji na ficheme necely kilo a PG 120,-
    Báze
    https://fichema.cz/13-baze
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    taky tu mam nabidku celeho setu, je to skoro nepouzite a s vyraznou slevickou, vsechno funkcni jako nove..

    [Maxus Solo Mod s atomizéry a obalem]
    B3TL
    B3TL --- ---
    Válí se mi tu nová nerozbalená 1000ml VG báze a jedna otevřená 1kg PG odhadem z ní chybí cca 100ml, při odběru obou přihodím zadarmo ještě 100ml VG (nová) a jeden booster 20mg/ml nicotinu.
    cena za obě lahve 800,- jinak po 400,-
    Pouze osobní odběr Praha Vršovice

    link na tržiště zde
    [VG a PG báze na míchání liquidů]
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    Nechce nekdo za odvoz Lost Vape Orion s nafouknutou baterkou? Opravitelny to je, na prvni dobrou jsem baterku nenasel (teda ne skladem) a na bastleni nejsem, ale staci tam nejakou soupnout a bude to fungovat dal. Praha.

    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    ZVIRATKO: ja to taky zkousel, chut je blizko nebo podobna, ale chybi tomu takova nejaka hladkost a kremovost, nevim jak to popsat .)
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    LOJZEE: tak to ti kecal, protoze ja prave do dotsticku nebo do lost vape orionu proste nalil elfbar napln a chutna to v podstate stejne (vyzkouseno Cherry a Kiwi passion fruit guava)
    WAKI
    WAKI --- ---
    DJFRACTAL: Tak hlavně ať zařízení slouží a ať si s tím spokojenej. Hale minimalně čekám měsíc. Jedu většinou tabakovky s něčím. Ted tu mám jeden co jsem nechal 3 měsíce a nemůžu si to vynachválit. Takže hned objednanej další aby zrál. Co se tyce výběru eliquidu. Když si objednáš z čech. Něco co by ti mohlo chutnat. Tak bych neviděl problem se vratit k tomu nad cim si uvazoval. Ale vzit toho hodně. Kdyz uz budes vědět co ti jak chutná. Nebo klidne někde v cizine si myslim že dělaj testovaci verze liquidu asi (10ml) objednáš toho vícero a ne nutne za velký prachy a pri ejhorsim kdyz ti to nebude chutnant, tak ti to tak lito nebude vyhodit, oproti treba 250ml
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    DJFRACTAL: mne rikal prodavac ve vaporiu, ze chuti elfbaru se pomoci modu a atomizeru dosahnout neda, je to jinak stavene a ze kdyz uz by neco takoveho bylo, tak by clovek musel menit baterku a coil po kazdem plneni.. da se tomu priblizit, ale kvalitni jednorazovky budou (i z me zkusenosti) chutove vzdy lepsi
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    WAKI: SUK: ZVIRATKO: díky moc za rady a tipy, mod si bude ale muset ještě počkat, když jsem zjistil, že vlastně neumím pořádně namíchat e-liquid (rozuměno, namíchat tak, abych byl spokojen s jeho chutí, sladkostí, charakterem a nikotinem) a že v jediném lokálním obchůdku jsou zastoupeny, a to dost omezeně, jen značky Aspire, Geekvape, Vaporesso a Uwell. I prodavač mi doporučil začít s nějakým entry pod kitem, ať si první vyzkouším co a jak, zjistím co mi chutná a jaký výkon a výdrž mi stačí. Koupil jsem Geekvape Sonder U, který tam byl jediný kus. Mimo to, že hledám pro sebe správné poměry v liquidu (že se musí čekat dny a nechat to zrát mě ani ve snu nenapadlo), mě překvapilo jak se to celkově chová, dobře to tahá a chutná. Prodavač měl dva svoje Sondery, jako záložní ke svemu opulentnímu modu, a zrovna jeden bafal, nemohl si to vynachválit, což mě taky popostrčilo ke koupi. Cena dvou tří disposables. Na začátek asi alright.

    Cílem je pro mě dosáhnout charakteru, sladkosti a lehkosti elfbaru. Zatím mám bázi 20mg 50/50 a příchuť, naředil jsem do báze cca 10%. Bál jsem se že to bude silné co se nikotinu týče. Vůbec. Jediné co mi tam chybí je sladkost a možná větší "vlhkost". Necítím vůbec "cukr". Může to být tím, že jsem nepočkal až to dozraje? To fakt čekáte třeba týden? Něco mi ale říká, že budu potřebovat beznikotinovou bázi a možná zkusit docílit 40/60. Prodavač mi beznikotinovou bazi ani nenabidl, ale už byl taky zkouřenej, protože jen za tu půlhodinku, co jsem osisal ve storu, vybafal toho tolik asi jako já za celý den :)
    WAKI
    WAKI --- ---
    DJFRACTAL: No samozrejme je nejlepsi si objednat veci co máš v daný zemi dostupný a hlavně co máš druhý den doma a nemusis cekat tyden nez ti to posta priveze. Hlavy jsou dost nevyzpytatelny občas se muze stat, ze bude vyrobni vada a po zakapnuti ji muzes hodit do kose. Proto vol neco co mas dostupný. Takova jednoducha pomucka. Mtl (jako cigo) vetsinou pomer 50/50 pg a vg. Na dl (rovnou do plic) 70/30. A pak se ridis doporucenim vyrobce eliquidu a popripade zbavicich hlav. Co se tyka hardwaru tak asi kdekoliv seženeš danou baterku 18650 neni zas takovy problem. Vetsina atomizeru ma presne zavit 510. Snad si ani nevybavim ze by mel nejaky atipycky. Takže pokud by jsi si z dotsticku nechal trubku a dal na to jiny atomizer bude ti to fungovat. Jediny co obecne plati je ohmuv zakon a ten si pak musis pohlidat u neregulovatelneho modu aby ti pak nebouchla v kapse baterka.
    SUK
    SUK --- ---
    DJFRACTAL: premyslis nad tim dobre - ve zkratce: musi sedet typ baterie, co ocekava telo - pokud nema integrovanou. Atomizer/tank ma vetsinou zavit 510 a to je kompatibilni +- vsechno dohromady. Zhavici hlavy jsou naopak nekompatibilni temer vzdy, musis mit specifickou pro atomizer. Tekutina skutecne podle stylu a vykonu - vyssi vykony => vyssi podil VG.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam