• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    J3RRYNA
    J3RRYNA --- ---
    DYNK: Já to řeším tak, že se mám před fízlama na pozoru a tudíž zastavuji prakticky instantně poté, co rozsvítí majáky + STOP, protože je, pokud mě sledují, bedlivě pozoruji ve zpětném zrcátku. Pokud je to na místě, kde lze bezpečně zastavit, tak nedělám žádný vylomeniny a ihned dám blinkr, brzdím a zajíždím ke krajnici. Občas dokonce narazím na údiv, jakto, že jsem měl tak rychlou reakci :D

    Nicméně, pokud si vyberou blbý místo, třeba rozsvítí diskotéku a STOPku hned poté, co vjedu do křižovatky, alternativně na úzkém místě, kde vznikne neprůjezdnost, nebo na nepřehledném místě apod., tak mám rovněž instantní reakci, ovšem bez blinkrů, bez zajetí ke krajnici, prostě jen maximální silou zadupnu brzdy a čekám, až uniformovanej opičák dojde k vozu.

    Samozřejmě komunikaci nahrávám na diktafon, nebo natáčím video, bez toho nemá smysl cokoliv zkoušet, protože pamatovat si, že se něco odehrálo jinak je k hovnu.

    Na výzvu k předložení dokladů jen odseknu, že se na daném místě necítím bezpečně a že vzhledem k ust. § 79 odst 3 zák. 361/2000 sb. o provozu na pozemních komunikacích požaduji, aby kontrola pokračovala na vhodnějším a bezpečném místě a ať mi takové místo buď ukáží s tím, že tam vozdilo posunu (typicky ve městě, pokud v okolí takové místo je na dohled), nebo ať mě na takové místo odvedou (dálnice za provozu, tam samozřejmě sjedu do odstavného pruhu).

    Pokud maj pičaté kecy, nebo odmítají, tak je upozorním, že v pořádku, že s tím nemám problém, ale že kontrolu dokončí další hlídka, kterou skrz 158 zavolám a že ta hlídka ode mě současně přijme oznámení o podezření ze spáchání trestného činu obecného ohrožení dle § 272 trestního zákoníku, jelikož mi ani přes upozornění na nevhodnost a nebezpečnost místa zastavení a kontroly neodkázali do bezpečnějšího prostoru, vymalováno, hotovo.

    Většinou pak už brzdí, max. trvají na tom, že tedy můžeme dokončit kontrolu jinde, ale že jim mám dát nejdříve doklady, což učiním, ukážou mi, nebo řeknou kde mám zastavit, no a tam je pak griluji dál...
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    DREWDARK: zrovna před chvílí jsem potkal týpkla, co mu svítila akorát jedna obrysovka. tak se mu to určitě stalo minutu před tím a hned s tím jel do servisu...

    jinak jsem po dlouhý době zažil skutečně WTF situaci. jedu po D8, v dáli v zatáčce vidím takovou tu blikající ceduli, která se dává před rozbité kamiony, aby je lidi v klidu objeli, tak si najedu do levýho pruhu ani nezpomaluju, blížím se k tomu a zjišťuju, že to je nějak úplně zúžený, tak si najedu ještě víc vlevo a zpomalím a ono je tu furt málo, tak si najedu ještě víc vlevo a ještě víc zpomalím.... prostě dva pitomci ve tmě za tou jednou blikající cedulí a kuželama roztahanýma i přes půlku levýho pruhu zametali silnici (tedy asi dolepili nějakou díru). a krom tý cedule a kuželů vůbec nic, žádná značka před tím, žádný zpomalte, na silnici se pracuje. no a místa na vozovce nechali přesně na kamion.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    DYNK: Muzes se pak soudit :D
    DYNK
    DYNK --- ---
    No ty kraso. Ja bych teda nechtel zastavovat jen tak nekde. Jak v takovy situaci postupovat? Nejaky pravni rady co clovek muze a nemuze?
    DREWDARK
    DREWDARK --- ---
    Silniční kontrola prasklé žárovky se změnila v drama, dva policisty soudí - iDNES.cz
    http://liberec.idnes.cz/...askla-zarovka-1sm-/liberec-zpravy.aspx?c=A170209_145702_liberec-zpravy_tm
    SPM
    SPM --- ---
    DAVETESS: Tohle nejsou jenom klobouci, tohle je hodně rozšířenej nešvar. Mimo jiný třeba piloti služebních pekáčů - teda ta část, která ty blinky ještě dává.
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    DAVETESS: vcera me zrovna takova jedna malem smetla do prikopu....tzv. jeden pruh ji nestacil a vydala se me vytlacit ven.
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    J3RRYNA: Aneb kategorie řidičů pracovně nazývaná klobouci. Patří do ní i dámy kolem padesátky s trvalou na hlavě. Čest výjimkám, jejich málo.
    J3RRYNA
    J3RRYNA --- ---
    To je teda diskuze... Já nevím jak vy, ale já blikám i když provádím odbočení dveřma napřed. Daleko víc, než neblikači mě spíš serou lidi, kteří blinkr dávají až ex post, nebo prostě takoví, kteří nejdříve zpomalí na zamýšlenou rychlost k provedení změny směru, typicky odbočení do nějaké malé vedlejší uličky a teprve poté, co vskutku začnou zatáčet, dají blinkr, zřejmě aby potvrdili, že opravdu odbočují směrem, kterým odbočují... Demence na ultimum, to už je pak celkem jedno, jestli ten blinkr člověk dá, nebo ne...
    SKRU
    SKRU --- ---
    PHAILO: co to zkousis s dobrym clovekem, dyk ses pravnik:))
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    SKRU: Nevím jaké máš problémy s penisem, ostatně to o té huse známe všichni. Ale protože jsem veskrze dobrý člověk, přeji ti, aby se to rychle dalo dopořádku.
    SKRU
    SKRU --- ---
    PHAILO: nesoudim podle sebe, ale moc neduveruju svymu okoli a nemam problem davat blinkry hodne predem. synndromem jeden blik rovna se minus centimetr penisu jsem se zatim nenakazil.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    SKRU: Anebo je druhá možnost, jsi prostě moc pomalý a soudíš podle sebe.
    SKRU
    SKRU --- ---
    PHAILO: coz je tvoje dojmologie. aby se vam nahodou nezmensily koule z pouzivani blinkru s dostatecnym predstihem, co je komu do toho, kam budu za 2 vteriny odbocovat...
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    SPM: Za ty tři bliknutí stihnu rozhodně dokončit změnu směru jízdy, neboj se.

    Osobně to rozlišuju spíš tak, že když někdo bliká výrazně delší dobu, než 3-4 x, znamená to, že se chystá na složitější manévr (otočení, parkování apod.).
    SPM
    SPM --- ---
    Tak jako co jsem jezdil se škodovkou, tak jsem to taky používal prakticky pořád (navíc u ní ta páčka do té druhé polohy jde dost debilně ztuha, takže se blbě mačkala)... ale taknějak jsem cítil, že to není zrovna tak, jak mělo být. Co mám teď auto bez trojbliku s tou mezipolohou, tak mi to na komfort přijde stejné a navíc to ještě bliká jak dlouho je třeba.
    COLON
    COLON --- ---
    CAIDEL: proto je potřeba dokola to TU rozebírat a až do té míry jestli je trojblik dost nebo málo bliků...OK
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    Tyjo, dobra diskuse - ja v podstate nic jinyho nez trojblik nepouzivam, v krizovatkach se tu neblika pokud je dedikovanej pruh na odboceni, akorat na kruhacich obcas blikam doleva, a to trva dyl nez tri bliky :D
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    SPM: kdyz chces vypnout tak do packy opacnym smerem lehce tuknes.
    SITH: funguje to jen o stupen driv, tzn. tuknes bez odporu - 3blik nebo vypnuti. Tuknes s odporem, blika stale.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    COLON: Protože to "blikat se má" sice možná každý ví, ale zdaleka ne každý to dělá. Stačí se ostatně projet na silnici :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam