• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    ADMIX: Jo, ostatní jeli 70. To jsem zapomněl sdělit. Jezdí se tam tak vždy, a to zcela bezdůvodně.
    J3RRYNA
    J3RRYNA --- ---
    ADMIX: Ono když máš hromady přebytku výkonu, tak z těch 70 na 150 zrychlíš třeba za tři, čtyři sekundy... A když se tou sedmdesátkou, osmdesátkou suneš za řetězem idiotů, nepřeskakuješ je po jednom. Dokud máš před sebou bezpečný výhled, jedeš dál abys předjel co nejvíce aut, mnohdy jen pro to, abys po dvou, třech takovýchhle runech zjistil, že zakopanej pes vězí v debilovi v HTPčku, kterej je tak nalepenej za kamionem, že tím neumožňuje bezpečný předjetí nikomu z ostatních... Víš jaký je to skvělý pocit mít v takové situaci á 150kw/t+ a vědět, že Tebe se ten problém ostatních netýká? ;) Jsem bytostně přesvědčen o tom, že celý problém je v tom, že ovce prostě závidí tu svobodu v předjíždění a proto schválně nenechávají v takových situacích se zařadit... Ať se ta diskuze teda dostane až na dřeň problému a tou je závist...
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    J3RRYNA: Sorry, ja nejsem tak vyjezdenej, takze z videa, kde clovek predjizdi 150 na okresce nedokazu posoudit, jestli ti ostatni picusove jeli 70 na 90tce.
    J3RRYNA
    J3RRYNA --- ---
    ADMIX: O jízdě po silnici, na který straně, nebo v kterým pruhu jsem nenapsal ani čárku, nějak Tvé odpovědi nerozumím, prosím rozveď, ideálně tentokrát již s ohledem na to, že jsem speciálně zmiňoval "kretény, kterí na devadesátce neumí jet ani sedmdesát". Díky, pane! ;)
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    J3RRYNA: No jo, jedou po silnici, na pravy strane, ve svym pruhu, jak ovce.
    J3RRYNA
    J3RRYNA --- ---
    Základní problém je, že tam všichni ostatní v tom videu jedou jak ovce. Není pravdou, že by ten posránek v protisměru byl dojet v průběhu předjížděcího manévru, ten kokot vede řadu idiotů už od první chvíle, co se na tom videu objevil, takže tímto jakékoliv teorie o jeho nutnosti brzdit padají. Byl to prostě klasickej furtblikač, kterej bliká kdykoliv, když někdo provede něco, co se mu nelíbí bez ohledu na to, jestli to vskutku je, nebo není špatně. Za mě chladnokrevně, rychle a bezpečně provedený předjížděcí manévr se spoustou rezervy. Kdybych se měl při svém předjíždění řídit nějakýma značkama, čárama a podobnýma kokotinama, strávím za kreténama, kteří na devadesátce neumí jet ani sedmdesát, mládí. Prostě se, samozřejmě s ohledem na případné výjezdy z menší cesty/křižovatky, podívám, jestli něco nejede, a vyrážím, hotovo...
    DIVA
    DIVA --- ---
    tak ono kdyz uz nekdo takto predjizdi, je vcelku zbytecne na nej blikat. je si nejspis vedom ceho se dopusti, nejde o nejake opomenuti, na ktere by bylo treba ho upozornit. ani se mi zatim nestalo, abych v podobnem pripade, kdy jedu proti nemu, musela brzdit tak prudce, ze by me napadlo vyhodit 4 blinkry. cili nic co by se dalo povazovat za skutecne ohrozeni provozu. proste obcas se nekomu musi uhnout. zivot .)
    SPM
    SPM --- ---
    10 právníků, 10 názorů :-) Ono možná mu asi nebylo příjemné, když se na něj čelně řítilo auto 150... těžko taky říct, jak to vypadalo v reálu, ta kamera celkem zkresluje. Sám to vidím na videích, kde jsem potkal nějakého pitomce, ale z toho záznamu to vypadá, že se prakticky nic nedělo.
    FELCARKILLER
    FELCARKILLER --- ---
    JAKUMIN: Ja to jako urazku neberu, jak rikam pravnik nejsem a nekde jsem to cet, mohlo to bejt dost dobre po staru a nebo blbe.

    Jenom jakmile nekde pravnik pise "dle meho nazoru", tak mi prijde ze si neni jistej :)
    JAKUMIN
    JAKUMIN --- ---
    FELCARKILLER: Beran je docela autorita (notabene na strane ridicu), takze bez urazky jeho nazor beru vice , nez tvuj nebo "taky" pravnika PHAILA.
    FELCARKILLER
    FELCARKILLER --- ---
    JAKUMIN: Nejsem pravnik, kdysi jsem nekde cet ze dokoncit manevr pres plnou muzu.

    V tom clanku ten pravnik taky pise jeho osobni vyklad / nazor.
    JAKUMIN
    JAKUMIN --- ---
    JAKUMIN: Jednotlivé případy se pak mohou překrývat, tzn. přejetí plné čáry může být současně porušením zákazu předjíždění v případech popsaných shora a naopak o porušení zákazu předjíždění se může jednat i tam, kde plná čára není. V souvislosti s tím samotným případem, který médii nedávno proběhnul, padla i otázka, jestli se jedná o porušení zákazu přejíždět plnou čáru, pokud řidič začne předjíždět na přerušované čáře, ale vrátí se zpět až na plné. Tady bych rozlišoval dvě situace.

    Jednu, kdy přerušovaná čára prostě přejde v plnou, a druhou, kdy je plná „jen“ na druhé straně, tj. jsou tam tedy čáry dvě (v protisměru plná, ve vlastním směru přerušovaná). V prvním popisovaném případě mám za to, že se o porušení jedná, protože řidič prostě nemůže předjíždět tak, aby se musel vracet přes plnou, a musí se vrátit včas. Druhý případ je už podle mne jiný. Ta plná platí pro protisměr, ale předjíždějící řidič má stále přerušovanou, takže když ji může přejíždět (a to v daném případě může), musí mít možnost se i vrátit, takže ten druhý případ dle mého názoru porušením není.


    toliko JUDr. Beran
    JAKUMIN
    JAKUMIN --- ---
    FELCARKILLER: tak ono to proti zákonu je, nic jako "dokončení manévru" není.

    Máš zákaz předjíždění a pak zákaz přejíždění čáry - v daný moment už měl sice předjeto, ale neměl "přejeto" zpět.

    Beran: Přejíždění plné čáry a sankce za to hrozící | Autoweb.cz
    http://www.autoweb.cz/beran-prejizdeni-plne-cary-a-sankce-za-to-hrozici/
    FELCARKILLER
    FELCARKILLER --- ---
    PATISLAV: Jde spis o to, aby si nekdo nemyslel, ze dokoncovani manevru pres plnou je proti vyhlasce...
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    FELCARKILLER: já bych se taky přikláněl k tomu, aby řidiči v levém pruhu nezůstávali a do pravého se vrátili, i když už je od něj dělí plná čára.
    FELCARKILLER
    FELCARKILLER --- ---
    JAKUMIN: Samozrejme se pres plnou vratit muzes. Jak pise phailo, dokoncoval manevr, ktery zacal na prerusovany.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    JAKUMIN: V době návratu do mého pruhu tam bylo cca 150 m. A dokončení manévru je samozřejmě v pořádku. Jinak moje předjížděcí rychlost byla cca 150.
    JAKUMIN
    JAKUMIN --- ---
    PHAILO: imho to bylo dost blizko, musel brzdit viz PATISLAV a to kde začíná plná čára poznal i ze svého směru .

    "Navíc na zákazu jsem už nepředjížděl, jen se zařazoval..." - a co je tohle za blbost ? takže ono je "předjíždění a "zařazování" se ...a zatímco na plné se předjíždět nesmí , tak zařazovat se může :))) Dobrej pokus.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    PHAILO: Je vidět, že auto za ním ho dojelo, tzn. musel přibrzdit. Kdyby to neudělal, tak už ten tvůj manévr nebude vypadat tak hladce. Já v takové situaci raději přibrzdím vždy, protože nemůžu vědět, jestli proti mě jede závodník se silným motorem anebo sebevrah. U protijedoucího vozidla navíc není tak snadné odhadnout rychlost a k tomu odpovídající bezpečnou vzdálenost.
    SKRU
    SKRU --- ---
    PHAILO: taky chtel jet 120 na okresce
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    Posuzoval vzdálenost a čas předjetí podle jeho motorizace tak si myslel že to stihneš jen tak tak.
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    PHAILO: mozno to bol len pozdrav :))) #trolling stones
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam