• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    MELDA
    MELDA --- ---
    ADAMIRA: Kolikrat jsi v autoskole, pokud si ji nekdy delal jel vyssi rychlosti nez 70km/h po mestskem okruhu?

    Hele, ja si myslim, ze to ukoncime. Zacinam zjistovat, ze opravdu debata s tebou je tak nejak jak se rika hezky cesky uplne o hovne. Protoze krom nesmylu co z tebe padaj si nerekl vubec nic :-)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    DANYSEK: ano ale jakou logiku má učit řídit někoho ve 180? Asi tak stejnou jako učit se v rámci zbrojáku jak postřílet co nejvíc lidí v obchoďáku - to je nonsenc.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ADAMIRA: ono by bohate stacilo tech 130, potazmo 90 na okreskach. Ale tomu se take moc casu nevenuje.
    MVEK
    MVEK --- ---
    Souhlas, že k té konkrétní nehodě lze asi tak leda dělat to, že se podobné případy prezentují v autoškole a jinde, prostě jako odstrašující případ. Šok jediný pomůže nejvíce lidem se vzpamatovat. Ideální by bylo, kdyby si každý machrující zažil nehodu, při které se třeba i vážně zraní apod., ale neublíží nikomu cizímu, kdo ho v tom nepodporoval...

    Mně třeba stačilo na to si dávat víc pozor na lesní zvěř, když jsem mladou srnku srazil (tak, že praskl jeden můstek na nárazníku před chladičem a srnka se po chvíli válení někam sklidila, ale asi zraněná byla). Brzdil jsem, když jsem viděl oči, ale málo, nebylo mi přirozené to zadupnout na místě (na rovině, s ABS, sucho). Od té doby jsem se to asi naučil, a taky jezdím trochu pomaleji kolem lesů (i tak je to riziko, ale aspoň o chlup menší).
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    MELDA: ok a taky s tim souvisí přemnožený divočáci - můžou ti skočit pod kola, což by mohlo mít něco společnýho s hledáním lanýžů... už jsi měl pizzu s lanýžema?
    Ano, přesně jak píšeš, o něčem jsme se bavili, ty jsi navázal a já nemám potřebu se k tomu dál vyjadřovat, nic ti neberu, prostě mě ta diskuze příjde zbytečná a hlavně s původním tématem uplne nesouvisející - třeba se rozbreč nebo já nevim ale nic s tím neuděláš.

    Celá ta logika toho že se za 21 hodin nenaučíš řídit ve 180 je uplně kosmicky nesmyslná, proč by swe kurva měl někdo učit řídit ve 180???
    MELDA
    MELDA --- ---
    ADAMIRA: No ja myslim, ze jsme se zacali bavit vo tom, ze dve rostenky se vymajzly v aute, protoze delali kraviny a hlavne jela tak na co nemela schopnosti. na to sem navazal, ze plno mladejch a cerstvejch ridicu precenuji sve schopnosti a maji velice spatny odhad na reseni krizovejch situaci a ze to je zapricineno tim, ze v dnesni dobe i kdyz je to stanoveno zakonem je proste vycvik v autoskole naprosto nedostacujicic. Ze za 21 hodin se ridit nenaucis a uz vubec ne v silnicnim provozu nebo ve 180ti kilometrove rychlosti na dalnici. To ze k tomu jeste delas picoviny, je uz jen takova perlicka totalniho idiota.

    myslim si, ze vetsina z toho co sem k tomu rikal a psal bylo relevannti, jen ty si mel pocit, ze se to toho vubec netyka. Tim ta debata vazla. Nakonec skoncila...tot vse. Zda jsem vztahovacnej nebo ne, to si urci jak chces.

    ja jen vychazel z vic jak 20 lete praxe za volantem a mnoha mnoha tisicu kilometru najezdenych po evrope a africe.

    Kazdopadne za kazdou cennou radu, ktera by komukoliv mohla pomoct, tak budu z tve strany vzdy vdecnej.


    Add debatovani. Ano, jiz delsi dobu te sleduji v ruznych auditkach a neni to vzdycky rajska pisen.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    MELDA: Já moc nechápu o co ti jde, případně co s tím má společnýho jestli jsem tu někdy s někým souhlasil (souhlasil - hodněkrát a přímo tady IMHO docela často - zajímalo by mě podle čeho určuješ jestli s něčím souhlasim nebo ne) akorát jsme se začli bavit o sběru brambor a ty jsi sklouznul ke kvalitě sněhu u Jablonce nad Nisou - ke který nemám co říct - thats all.
    Seš trošičku vztahovačnej viď ;)
    MELDA
    MELDA --- ---
    ADAMIRA: Tak to ukonceme a v pohode. Vice mene si nikdy nesouhlasil s nicim co tu nekdo rekl a napsal, coz vypada na velmi prijemne debatovani s tebou. Ale to je v pohode.



    Hlavni je co nejvic km bez nehod a netelefonovat za jizdy.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    MELDA: Ano taky proto na tohle tema diskuzi neotvírám, bavil jsem se o konkretnim příkladu - ty dvě holky u mostu - ty jsi sklouznul úplně jinam - do míst ke kterej nemám/nechci co říct.
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    kdyz jsem zacinal jezdit, tak otec jezdil zasadne se mnou. a vzdy, kdyz jsem udelal picovinu, tak to byl pojeb, ze si to pamatuju i po dvaceti letech :)) ja myslim, ze doprovod ze zacatku je dobra vec.
    MELDA
    MELDA --- ---
    ADAMIRA: No tak kdyz nemas srovnani, tak je pak tezky s tebou diskutovat o cemkoliv.
    MELDA
    MELDA --- ---
    Jako ja nerikam, ze jezdim v aute nejak hodne, mesicne najedu tak 2,5-3k km + nejakejch par stovek na motorce, coz si myslim, ze neni nejak moc, ale jezdim denne a sam vidim, ze kdyz dojde prave k nejake klimaticke zmene, tak je to na silnici okamzite peklo. Trochu vic prsi a auta na dalnici jedou 60-80 ve vsech pruzich. Jasny..ovci stado, kdyz jede jeden, tak vsichni. Nikoho nenapadne, ze se maji zaradit do pomalejsiho pruhu a aspon jeden pruh nechat prujeznej, protoze existuji ridici, kterejm auto jede v desti vic jak osumdesat, stiraji jim sterace a nemaji sjety gumy, takze je dest nejak nesere.

    A takhle bych mohl pokracovat hodinama a hodinama vypraveni...od rychlosti pri najizdeni na dalnici, styl razeni se na dalnici z pripojneho pruhu a tak dale.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    MELDA: promin na tyhle zobecnovací diskuze na téma tráva byla dřív zelenější a lidi jsou moc zlý já nejsem :)
    MELDA
    MELDA --- ---
    ADAMIRA: Hura si klidne zaskanduj. Ja z toho prave naopak nejsem moc potesenej. Protoze diky tomu vznika plno ruznejch dlasich omezeni, zakazu a prikazu, proptoze lidi se prestavaji umet chovat. od toho se doviji i agresivita a vulgarita, bezohlednost ridicu na silnicich a od toho se odviji vlastne vsecko. Kdo je mne vzorem, toho nasleduji..kdyz mas spatnej vzor, tak je to v prdeli. A tech spatnejch vzoru je tu vic a vic.

    Takze vlastne jak rikam..dokud se lidi nezacnou zase k sobe chovat normalne, moralka bude zase neco znamenat, tak je uplne jedno kolik hodin stravis ve skole ci v autoskole, nic ti to neda a dment budes tak jako tak.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    MELDA: a jedno velký hurá nakonec

    DANYSEK: nikdy jsem nikde netvrdil že je
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    Nejvíc asi pomůže před úmrtím aby lidi nejezdili ve vylítanejch starejch keplech který nemaj ani bagy/ESP. V autoškole Tě stejně nepřipravěj na různý klimatický podmínky, to by musela trvat rok.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ADAMIRA: ridicske opravneni neni zadne zakladni lidske pravo :-)
    MELDA
    MELDA --- ---
    ADAMIRA: V zemi, kde moralka jde tezce do prdele je vlastne jedno uplne vsecko.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Aha, takže bambilion hodin v autoškole - eliminovat korupci u komisařů a ... a pak lék na rakovinu a cestu na Pluto :)
    MELDA
    MELDA --- ---
    PHAILO: Nesazim se skatulkovat, je mne jasny, ze existuji i prirozene talentovani jedinci, to je v poradku. Ale takovejch proste neni vetsina.

    A ono autoskolam ani tolik nejde o to, jak te nauci ridit, ale o to, aby co nejvic proslo studentu a aby co nejvic dalsich jich prislo.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam