• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    DIVA
    DIVA --- ---
    SAMOUT: uz mam altik vymeneny a tak strucne, ze ti nemecke dalnice nevoni, to ty asi budes prespolni, co? ,)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    DIVA: S tim Nemeckem nevim, covece. SAMOUT
    JOPS
    JOPS --- ---
    GORG: ja teda nevim, ale ve meste muzes bez problemu podjizdet ne ? :) takze v tom takovej problem nevidim. Na dalnici si podjizdet netroufam, ale ve meste uplne v klidu.
    DIVA
    DIVA --- ---
    GORG: a pak sel na ryby a ulovil dvoumetroveho sumce, cimz vzbudil vlnu nadseni u vsech svych milenek?
    GORG
    GORG --- ---
    BLONDYNKA: Tak usmát se na někoho mi přijde v pohodě... fakáč následoval až pozdějš...
    Napsal jsem to blbě.. nepředjížděl ho... jen přejel do pravýho pruhu, a když ho míjel na něj házel xichty.
    Tohle bylo ve městě. Žádný pravidlo tím imho neporušil.
    Akorát ta scéna pak s baseballkou holt už asi byla zbytečné vyhrocení. :) Ale nebyl jsem tam.. moc už si to nevzpomínám, ale pomalej debil prý po výlezu z auta byl nějakej agresivní
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    GORG: Temhle historkam se rika "to se takhle na silnici potkaj dva vymatlany debilove ..."
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    GORG: teď je ovšem otázka, zda bylo nutné se posmívat a ukazovat fakáče, imho se tím kamarád dostal na úroveň pomalého debila. Když už pominu předjíždění zprava - doufám, že ne na dálnici :-)
    GORG
    GORG --- ---
    Kamarád před pár dny vyprávěl storku někde z Prahy, kde týpek právě jel pomalu tím levým pruhem, tak ho předjel zprava a posmíval se mu z okýnka, když ho předjížděl. To ale týpka nějak rozlítilo a začal na něj nějak nebezpečně najíždět a tak.. kámoš mu ještě ukázal pak fakáče, a to ho rozlítilo ještě víc.
    Nakonec zastavili.. nějaká slovní výměna... pak šel do kufru... týpek na něj prej "Jdeš si pro meč jo?"
    Vytáhl z kufru baseballku a tou ho odehnal.. i trochu s ní nejdřív do něj jebl.

    Některý lidi jsou neskutečný kokoti... level 1 je blokovat rychlý pruh omylem, nedopatřením nebo neznalostí. level infinite je imho ještě pak provádět agresivní výpady, když jim to někdo vyčte.

    Nejsem příznivec násilí, ale lidi co dělají ještě agresivní výpady, asi políček potřebujou.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    HUGO: Ja co mam auto s adaptivnim tempomatem, tak loudaly snasim psychicky o poznani lip, pokud neni bezpecno na predjeti, tak tam proste naladim 4s odstup a podradim, a holt se chvili pokocham krajinou :))
    HUGO
    HUGO --- ---
    ADMIX: PNXNTDD: v pohodě... já se pozastavoval nad tím, že článek paušálně interpretuje situaci kdy jeden jede na něčí vkus moc pomalu, druhý ho vyhodnotí jako "loudala" a švihne to do protisměru na nepřehledném úseku, nebo provede jiný riskantní manévr tak, že nebezpečným elementem je ten pomalejší, který dejme tomu akorát přizpůsobil jízdu okolnostem; při rozvedení takovéhle chytristiky aby se jeden bál vylézt z domu, aby někoho nerozčílil a ten pak v pohnutí mysli nespadl mojí vinou někde do výkopu
    DIVA
    DIVA --- ---
    BLONDYNKA: Hunove jsou ze stejne kategorie jako Cechoslovaci, proste tezi zdroje. Rychlostni limity tady slouzi od podstaty jinym ucelum nez maji.
    DIVA
    DIVA --- ---
    BLONDYNKA: ne vsude, treba Svycarsko je prospikovane padesatkama sedesatkama bez rozmyslu. Ale Nemecko a Benelux v tom ohledu funguji smysluplne.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    DIVA: Účelně umístěná omezení, jako třeba v Rakousku všude padesát na rychlostní silnici nebo v Maďarsku osmdesát na dálnici? Aha, tak to jo.
    DIVA
    DIVA --- ---
    K rychlostnim limitum, u nas jsou tahle omezeni casto ryze buzeracni. Cesky clovek je zvykly a proste na to kasle kde to trochu jde. Venku jsou ty znacky pro lidi, na zpomalenich zpomaluju ne ptz neznam mistni merene useky, ale pro vlastni bezpeci, ptz ta omezeni byvaji umistena ucelne. To jen tak pod carou .)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Njn, furt vsude slysime, aby lidi dordrzovali maximalni povolenou rychlost. A spousta takyridicu to nechape, a jezdi pomaleji.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    HUGO: Na okresce je maximální povolená rychlost 90, to, že "se" tam jezdí rychleji, je irelevantní. Takže kdo tam jede 80 - 90, nikoho nezdržuje, stejně to je na našich okreskách vesměs i tak dost velká rychlost. Problém je, když tam jede nějaký trotl 60, popřípadě je ve městě dlouhý rovný úček s 80 a debil tam jede 60 v levém pruhu, nebo na dálnici jede vytrvale vlevo 100. A tak dále. Takový debil je nebezpečný už proto, že ostatní řidiči naprosto oprávněně ztrácejí nervy nikoli kvůli "minutám", ale třeba desítkám minut. Ve městě je ten rozdíl markantní - když jedu v podvečer už po skončení špičky, projedu konkrétní úsek za 15 minut, ale když se párkrát zdržím na dvě červené na křižovatce, protože každý idiot ráčí řadit až v okamžiku, kdy auto před ním ujelo 100 metrů, nebo narazím na ty třicítkové trotly, co v padesátce na volné silnici jedou pětatřicet, tak rázem cesta trvá půl hodiny. Takhle to absolvuješ každý den několikrát.
    Nechápu, proč mám ztrácet dlouhé minuty života na silnici vlečením se za debilem a být z toho v karmickém klidu.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    HUGO: No já jsem jeden z řidičů který pomalu jedoucí auta prostě serou. Rád jezdím svižně. Vytáčí mě když někdo na padesátce jede 30 a na devadesátce 70. Sorry jako. Je to můj styl jízdy, ale zas mi nedělá v mým autě problém někoho předjet. Problém to je, když jezdím s firemní dodávkou která ma fixní omezovač na 87km. To už někoho předjet je prostě problém, protože to na víc než těch 87 prostě nerozjedeš. Takže většinou předjíždím ve vesnicích na padesátce, protože jiný úseky prostě ani nepřipadaj v úvahu. A když s tou dodávkou jezdíš celej den, tak věř tomu, že pomalu jedoucí vozidla začneš nenávidět taky :D
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    HUGO: 80-90 neni loudal, aspon v mym pojeti, loudal je nekdo, kdo jede treba 40-50, protoze se boji, a na useku kde bys ho moh predjet zrychli tak, aby predjet bezpecne neslo. Stejne jako lidi co ve meste jedou v levym 60 na 80tce, protoze se boji, ale drzi se tak nahovno, aby je neslo nijak objet :D
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    včera jsem zažila krásný zip u nehody pred Zlíchovským tunelem a velmi mile mě překvapilo jak to bylo plynulé =)
    RALI
    RALI --- ---
    VYWERN: o tom zadna, ale plynule razeni ve chvili kdy se tam jeste dojizdi dejme tomu 80 se spis ridim tim kde je misto nez samotnym zipovanim.

    BLONDYNKA: mam spis opacne zkusenosti az na vyjimky...
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    BLONDYNKA: nahodou, uz jsem to i u nas zazil, ze se to hezky radilo na konci a jelo to :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam