• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    AMANT
    AMANT --- ---
    BLAF: jo uz to chapu, taky pekny:).. to by cely chtelo prekreslit, jak ty rovne legerkou, tak ty co zabocujou z jecny.
    SPM
    SPM --- ---
    BLAF: jo, tohle je přesně to místo, kde se jí to stalo. A je to ještě lepší - přítelkyně jela v tom prostředním pruhu, baba v tom levém. Takže baba tam měla na výběr z těch dvou pruhů a stejně to přestřelila a vjela až do toho prostředního. A zase nabořený do dveří, takže to musela vidět...
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    BLAF: Právě tam je sice "logicky rovně" ve čtyřech pruzích, ale reálně je to "mírně doprava." Málokdy se mi stane, že to při průjezdu všichni poberou, aspoň jeden se minimálně začne motat.
    BLAF
    BLAF --- ---
    AMANT: Jo, odbocovani je to cajk. Ja myslel pri jizde rovne.
    AMANT
    AMANT --- ---
    BLAF: nevim presne, co myslis, ale treba tady odbocujou 3 pruhy z jecny do 4 v legerovy a je to z toho jasny. ale obcas to nekdo v tom prostrednim v jecny moc utahne a hrozne se divi, ze tomu vlevo se zabocit do pruhu, co za chvili zase odbocuje, moc nechce...ale znaceny je to jasne.

    BLAF
    BLAF --- ---
    AMANT: To sice jo, ale na prejezdu pres tramvaj obcas neni uplne zrejmy, kdo najizdi do koho :)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    BLAF: Páč kdyby byly rovně, tak to všichni naperete do toho baráku naproti.
    AMANT
    AMANT --- ---
    BLAF: cara neni zed ne, pres ni to auto vedle snad vidis:))
    BLAF
    BLAF --- ---
    SPM: Jako hej, ale v Legerce u IPaku jsou ty pruhy fakt namalovany nakrivo.
    SPM
    SPM --- ---
    VYWERN: Tohle házení viny na druhého mi přijde, že je nějaký národní sport... žena měla loni dvě bouračky nějak krátce po sobě. První vjela do křižovatky na zelenou. Auto z protisměru co odbočovalo a dávalo přednost, tak zastavil a když jela, tak se rozjel a narval jí to do dveří. Policajtum se pak snažil tvrdit, že ho nabourala ona. Druhá byla, že jí vzala z boku nějaká babizna při odbočování z Ječný na Magistrálu, kde jsou 3 pruhy a ona ten svůj netrefila a vjela do ní. Ta řvala že je nevinná a že na to má svědka ještě po tom, co jí policajti za bouračku dali pokutu.

    A upřímně když vidím tohle chování, tak bych asi nikdy nikomu nepodepsal bez policajtů ten formulář o nehodě. Jen ať je o tom hezky zápis... protože mít pak kvůli takovýmu kreténovi rozflákaný auto a peníze žádný, to by se mi fakt chtělo.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    VYWERN: Víkendy jsou vůbec výživná věc, všude plno svátečních idiotů, dárců orgánů a nejspíš i ožralců...
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    Vcera vyzivna nedele. Nejdriv naboril chlap mamku pred obchodakem. Musel jsem tam jet, chtel to na ni hodit a papiry vyplnene spatne. Pak jsem potkal nejakeho vola v nove X5 se znackou no brake - kdyz na 3 semaforu po sobe zabrzdil vzdy az na prechodu za svetly, tak jsem pochopil, ze je skutecne postizeny a radeji ho predjel. No a zavrsili to cajti, kteri si to frceli prazdnym mestem s majaky cca kilo a ridic u toho kouril cigaro, pohoda. A dnes rano to pokracuje, jedem za nejakym duchodcem 30 na 50 a kdyz vjel na zelenou do krizovatky, tak zastavil a rozhlizel se, jestli neco nejede. Tak jsem si postezoval a jdu zas makat :)
    FAT
    FAT --- ---
    WZINOKINO: Jezdím už delší dobu, cca 4 roky, podle Waze a jsem spokojenej. Najde nejprůjezdnější trasu a vždycky mě dovedla tam, kam jsem potřeboval a v čase, který slibovala. GoogleMaps mi přijdou takový minimalistický a Mapy.cz mi výrazně vadí, že se, když nejedeš v navigačním módu, nenatáčejí podle jízdy. Jinak na orientační čísla etc. jsou skvělé.
    SPM
    SPM --- ---
    Jinak s wazem ani ty polňačky nějak nepotkávám, přesto že to mám zapnutý. Jediný co se dělo, že párkrát mě posílal na tuhle cestu: https://www.google.com/...3312,15z/data=!3m1!4b1!4m6!3m5!1s0x0:0x0!7e2!8m2!3d50.1282715!4d14.7410859

    ale i to už asi v mapách změnily, protože hodně dlouho tam nechtěl. Což je skoro škoda, pač občas se to vyplatilo a teď když má pocit, že se to vyplatí, tak to bere radši na Horoušany, takže +5km...
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    WZINOKINO: pouzivam google nekolik let a jednou se mi stalo, ze me to dovedlo nekam do psich riti. jinak super, presny, info o kolonach a zacpach perfektni, xkrat nam to zachranilo stani v kolonach
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    WZINOKINO: Jo tak jako civilní navigačka je waze naprosto dostačující, já jezdím jako delivery služba takže potřebuju fakt full info o každé uličce a budově, takže jezdím podle map.cz
    WZINOKINO
    WZINOKINO --- ---
    PNXNTDD: no úplně přesně konkrétně místo baráku jsem nikdy nepotřeboval (nejsem profík nebo doručovatel), takže mi Waze dovedl vždy dobře.
    Jinak mě to vždy našlo všechno, dokonce i jenom místa dle názvu nebo firmy a to sedělo snad líp, než když jsem zadal adresu.

    Zajímají mě zkušenosti ostatních řidičů, protože nejsem jeden z těch, kteří tvrdohlavě používají "ten svůj způsob" a všechno ostatní je špatně. Nemám problém něco změnit, pokud je to k lepšímu.
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    DAVETESS: ne, pokud ty stojíš on se pohybuje... není co řešit..
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    WZINOKINO: Pokud chceš dojet na přesno tam kam opravdu chceš a mít dokonalý přehled o každé budově kolem tebe, tak jsou bezkonkurenční mapy.cz

    Google maps jsou taky fajn, ale tam už je ta mapa trošku minimalistická, někdy to klame, ale dá se podle toho jezdit.

    + je, že má aktuální uzavírky silnic atd.

    Waze - nepovažuji za navigaci - dost adres mi nenašla, dále neukazuje přesnou adresu a přesné umístění domu. Jinak je to bezkonurenční dopravní aplikace co se týče aktuálních dat o provozu.

    Já většinou během špičky používám waze a při příjezdu do dané ulice přepínám na mapy.cz a vím, že dojedu na jistotu tam, kam jsem chtěl.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    DYNK: Ale může, dokonce může jít vina za tebou, když zaparkuješ v křižovatce (což nikdo nedělá a v Praze už teprve ne), není přes tebe vidět a jinej řidič tam nepřizpůsobí jízdu a někoho smete: von sice dostane svoje, ale ty jsi spoluviník. Nebo ty žlutý obdélníky s Xkama, jak se na nich stojí v zácpě v křižovatkách (Svatovítská do kopce, např.): auto se nehýbe, ale spoluvina se najde. Čili bych to tak kategoricky nevylučoval. (Na míru zavinění hodně koukají pojišťovny, jsem slyšel.)
    WZINOKINO
    WZINOKINO --- ---
    FELCARKILLER: dík za info
    FELCARKILLER
    FELCARKILLER --- ---
    WZINOKINO: ano, informace o doprave sdili
    WZINOKINO
    WZINOKINO --- ---
    FELCARKILLER: WYMA: čili, to že mě waze shodí z dálnice kvůli koloně a podobný objížďky a usměrnění dělají google mapy taky ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam