Dotaz na zkušené... včera jsem se večer vracel z výletu a u nájezdu na dálnici v Mladé Boleslavi směr Praha je připojovací pruh, standart, rozjet se, připojit se na konci....byl docela provoz, ještě za tmy, takže člověk kouká aby se bezpečně připojil....tu přede mě zprava prdne auto jinej řidič a začne vcelku zhurta brzdit, takže ohrozí moje bezpečné zařazení v dostatečné rychlosti. Jako nakonec se zadařilo, nicméně ten připojovací pruh je zároven odbočovací na benzinku.....coz je genialni reseni teda.....ted když koukám na google maps tak je tam značka že doprava benzinka, ale to jsem asi ve tmě přehledl, zvlášt když se člověk soustředí na provoz zleva.
Je takováto situace obvyklá? Kdo má přednost? Ten co se snaží rozjet a napojit, nebo ten co sjíždí....chápu že nechce benzinku minout, ale prdnout to přede mě a začít brzdit?!
Tady na konci řeknou že na takovýchto místech si maj akorát lidi dávat pozor....wtf
Připojovací a odbočovací pruh
https://www.bezpecnecesty.cz/cz/bezpecna-jizda-v-aute/pripojovaci-a-odbocovaci-pruh