RALI: mně už asi nepřekvapí nic, co by mohlo projít... Jedno z největších WTF co jsem za poslední dobou viděl, je úprava Chlumecký v Praze. Že se tu ty cyklopruhy, co nejsou cyklopruhy (ale ochranný pruh pro cyklisty nebo jak se to nazývá, což reálně znamená, že to ani jednou z účastníků provozu nedává žádný benefit/povinnost) malují do míst, kam se pak nevejde auto, jsem si zvyknul. Že se malují souběžně s paralelní cyklostezkou, takže tam stejně cyklisti ani nejedou, když nemusí jet s auty (a vlastně než začne platit novela, tak ani nesmí), mě taky nepřekvapuje. Že tvrdí, že nevadí, že se do pruhu nevejde malý osobák, protože lze legálně jet přes ten ochranný pruh, ale pak ten pruh vyznačí tou vibrační barvou z dálnic, takže by tam člověk nepoznal ani zadřený ložisko na kole, mě nepřekvapuje. Ale na Chlumecké to teď vylepšili o to, že namalovali ochranný pruh, k němu pravý pruh v plné šíři a o to pak zúžili ten levý pruh. Běžná praxe teda je, že auta v pravém jedou tak, aby ochranný pruh byl volný, přičemž v tom levém je pak i malá auta lížou zrcátkama, protože se tam prostě nevejdou. A o tomhle už nevím, co si myslet, taknějak jsem žil v tom, že existuje norma, jak má ten pruh být široký a že tam minimálně šířka bude určitě více, než ty 2 metry, co ten pruh má nyní. Ale evidentně se něco takového dá na silnici klidně načmárat a je to vlastně v pohodě.