• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy

"Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

rozbalit záhlaví
    SPM
    SPM --- ---
    HANZO: podle mě blbost, však minimálně i na fialovejch si to parkování můžeš zaplatit. A jelikož dopředu nevíš kde seženeš místo na parkování, tak platíš až po zaparkování. Takže úplně stejně by ti posílali pokutu ve chvíli, kdy to auto projede v momentě kdy zastavíš, ale než zaplatíš parkovný (a že u těch, co to zkouší platit přes ty jejich automaty, to za 3 minuty ani nejde stihnout :-) ).
    HANZO
    HANZO --- ---
    STRACENA: jsou to tři minuty. Smůlu máš na fialový zóně, kde se projíždí jen jednou... Tam dostaneš rovnou pokutu
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    HARDCABB: heled D1 asi nebude nic moc, asi to bude špatný ale "nějak" dojedeš (pro mě je tenhle první psycho víkend absolutní no-no co se týče auta, nemám na to nerv)

Co je 1/7/2023 naprostý peklo je ta cesta na Budějovice, to je jak nějakej pochod smrti, bleh....
    STRACENA
    STRACENA --- ---
    GLOBETROTTER: A kde jsi četl o 3min. Já si to taky myslel že to tak je, ale v žádných pravidlech jsem to nenašel.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    HARDCABB: Dojedeš třeba později, ale dojedeš..
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    booknul jsem si hotel, spojenej s cestou pres celou D1 v sobotu 1.7. a ted mi nahodou dockvalo, ze jsem asi udelal kardinalni picovinu, protoze jde o prvni den prazdnin - je ten prvni den/vikend opravdu totalni inferno a mam si to prebookovat, nebo je to stejne jako kazda cesta na D1 jenom o stesti a nemusi to nutne skoncit puldenni kolonou?
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    TOMBRIDER: Aha, to jsem netušil, že to projíždějí dvakrát. Díky
    CENOBIT
    CENOBIT --- ---
    GLOBETROTTER: Tuším, že by se po 10 minutách měl dělat opakovaný průjezd, který by měl potvrdit přestupek. Nebo to tak alespoň na začátku bylo, nechť mě někdo opraví. Ale pochybuju, ze to dělají.
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    GLOBETROTTER: Nemusíš se bát. To auto musí každou ulici projet 2x. Právě cca po těch 3 minutách. Takže při prvním průjezdu nic neznamená. Pokud ale projede za 5 min zase a ty tam budeš pořád stát= pokuta.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    Na modré zóně je povoleno na 3 minuty zastavit. Co když ale právě v té době kolem projede sledovací auto? Jak následně dokážu, že jsem tam jen zastavil na 3 minuty? Notabene když budu mít auto z půjčovny, nejsem tedy jeho provozovatel a předvolání nebo složenka nepřijde mně.
    JOHY
    JOHY --- ---
    Já osobně jsem spíš tachometrovej 140tkář, ale víc než pomale předjíždějící 110tkáři mě serou lepiči, který se nalepěj na dva metry, jedu vlevym, dvacet metrů přede mnou x dalších aut ve stočtyřicítce s odstupama, vpravo kamiony jeden za druhym a lepič neustále bliká dál. Těmhle blbcům, co neviděj dál než na auto před sebe ze zásady neuhejbám.
    RALI
    RALI --- ---
    RALI: *vyzobavat
    RALI
    RALI --- ---
    ADAMIRA: jestli ses rozhodl tvářit nechápavě, a využívat co se ti hodí do krámu, není duvod k další diskusi.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    RALI: LOL ok promiň, asistenční systémy a spoléhání se na ně zabijí ročně tisíce lidí, řešení je nechat kamiony předjíždět jiný kamiony.

A za 150 km/h by se měl brát řidičák

enjoy
    RALI
    RALI --- ---
    ADAMIRA: ubil si mě argumentama...
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    RALI
    RALI --- ---
    ADAMIRA: osobne vim jen o jedny a to bylo jen takove nenapadne nacouvani do dopravni znacky, jeji vyvraceni a nasledne urvani narazniku, pri odjezdu. Spolehal na couvaciho asistenta a on tu tyc proste nevidel. Stejne tak by to mohl prehlidnout vlastnima ocima.

Statistiku nemam, ani nevim jestli je.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    RALI: " V České republice není zaveden úplný zákaz předjíždění kamionů, ale jisté zákazy týkající se této situace zde také jsou.

Ředitelství silnic a dálnic umístilo na 11 úseků dopravní značky, které zakazují předjíždění vozidel nad 3,5 tuny. Opatření je platné vždy od 06:00 do 22:00. Omezení předjíždění kamionů je celkem na 145 kilometrech na dálnicích D1, D5, D8 a D11. Ředitelství silnic a dálnic vybralo tyto úseky společně s ministerstvem dopravy a dopravní policí."

RALI: a máš na to nějakou statistiku kolik nehod zavinilo to, že se někdo moc spoléhal na asistenční systémy?

Vážně by mě to zajímalo, porád to slyším, upřímě řečeno příjde mi to dost jako takový boomerský povzdechnutí, ale rád se nechám nějakou statistikou přesvědčit o opaku.
    RALI
    RALI --- ---
    ADAMIRA: ja nerikam, ze jsou asistenty spatne, jen nejsou vsemocne a lidi na ne moc spolehaji.
    A ktery kamioíny to maji povolene? jsem to poradne necetl.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    RALI: kdo kde tvrdil že to dělají všechny kamiony? To není pravda, nemají to všichni zakázané.

Co tybláho lidi co bouraj kvůli všem těm asistenčním systémům (to za nás nebylo, hudry) - ale co třeba takovej spartakiádní vrah?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam