• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy

"Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

rozbalit záhlaví
    NJAL
    NJAL --- ---
    SPM: No, je fakt, ze ja si uvazuji porad v oblasti jednoducheho atmosferickeho motoru, neberu do uvahy zadny turbo diry, nebo jak se to jmenuje :-)
    SPM
    SPM --- ---
    NJAL: To ti u naftovy dodavky se slabym motorem moc nepomuze. Jednak tomu turbodyzlu v dalnicnich rychlostech podrazeni uz zadnou velkou dynamiku neprida a hlavne to proste proti rychlymu osobaku bude vzdycky o hodne pomalejsi.
    NJAL
    NJAL --- ---
    CATSIAM: Nevim, na jaky prevodovy stupen jedes, ale kdyz hodlam na dalnici s provozem vlevo vyjet zprava doleva, tak si hezky nejdriv podradim o stupen, 6->5, 5->4, vyjimecne 6->4 :-)
    CATSIAM
    CATSIAM --- ---
    RALI: V tomhle s tebou soucítím. 4x už jsem měla na mále :( Jednou na dálnici, 3x když jsem zabočovala u práce do brány. Auto celkem nový (letos 6 let), ale "krabice" a manuál diesel, zrychlení 0-100 papírově 17s.

Na dálnici většinou když nic vlevo vzadu nevidím, dám blinkr a šlápnu na plyn, počítám do 5 mrknu do zrcátek a když je volno, tak do levýho. Jednou se takhle za mnou na D1 asi 10 km drželo auto (tuším Audi), dala jsem blinkr do levýho, až jsem mrkla po těch pár vteřinách, tak najednou on nikde (byl šikmo za mnou vlevo), po další ani ne sekundě vedle mne a za mžik těsně vedle mne - jeho zadek u mýho čumáku. No a takhle se držel dokud jsem nebyla tak na 5 m za kamionem s brzdou na podlaze. A pak "zmizel v prachu". Jestli tohle nebylo schválně ... musel zrychlovat a hlavně potom i brzdit +- stejně jako já.

A u práce je kopec, cca 18% stoupání, rychlost snížená na 30km/h (asi jsem jediná, kdo ji dodržuje). Do brány musím doleva a často jede něco v protisměru, občas chodec na chodníku, takže blinkr bliká a stojím a čekám. No a už se mi 3x stalo, že ve chvíli, kdy jsem povolila ručku, tak kolem mne zleva proletělo auto (2x Audi, 1x VW)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Dneska ráno jsem zahybal na motorce do ulice k práci, všiml jsem si hned za křižovatkou, že mám na zadku nějak podezřele nalepený nějaký MB Vito nebo co, jel jsem cca rychle jako auto přede mnou, držel jsem si odstup, hodil blinkr, že budu parkovat, Vito pořád nalepený, tak jsem nejdřív musel uhnout do cyklopruhu, Vito mě skoro lízlo.
    WTF, netuším, co měl týpek za problém, nikde na světlech jsem ho nepředjížděl po čáře apod.
    FAT
    FAT --- ---
    TAX: Přesně, všechno co je od sjezdu Zdiby dál po 608 je v gesci KSÚS středočeského kraje.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    TAX: no minimalne v sobotu v podznim odpoledni na dalnici nic rozjebanyho nebylo (a podle me neni ani ted). Ale ono sjezd u Zdib zadna hitparada nebyva, hadam ze myslenka byla sjet uz u Uzic, no... Mno... ne ze by to neslo objet i z druhe strany, ale tam uz musis o trosku vic kroutit volantem... :-) A co si budem povidat, ono ten tankodrom na stary "teplicky" silnici uz taky opravu potreboval jako sul.
    TAX
    TAX --- ---
    DANYSEK: rec byla o Klicanech, tak jsem soudil, ze D8 rozjebali nekde na te urovni.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    TAX: D8 ano, ale tam kde prechazi v silnici pro motorova vozidla uz vladne TSK. Ostatne opravami tam se chlubi i na svem webu.
    TAX
    TAX --- ---
    DANYSEK: D8 je RSD a Klicany muze byt kraj nebo obec. ale proc by se mely na opravach domlouvat, kdyz muzou se vsema uzivatelama proste beztrestne vymrdat?

SAMOUT: v tomto ohledu jsou vyborne dalnicni useky se zakazem predjizdeni kamionu. jsem pred sebou tlacil slovenskou dodavku s kretenem, ktery jel 110 kmh a nehodlal na uhnuti vyuzit ani cca 300 m mezeru ve vlaku kamionu. a v dalsim useku slepice v suv, jela taky cca 110 kmh a uhnout hodlala az predjede vsechny kamiony na cele dalnici. proste bezohledne mrdky.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    RALI: no i tam stale plati minimalne to, ze nesmis ohrozit ani vozidla jedouci za sebou... aneb kdyz tam uz predjizdi nekdo rychlejsi, tak to tam proste nemuzes za kazdou cenu poslat a doufat, ze to ten rychlejsi predjizdejici ubrzdi. Presneji receno, kdyz to do tebe ten rychleji jedouci zezadu napali, tak to "dlouho vyhozenym blinkrem" taky asi neukecas a vinikem pripadne nehody budes vysoce pravdepodobne ty. Opet je lepsi chvili pockat, az se ten magor prezene, nez doufat jestli to ubrzdi.
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    SPM: Ano, ale teď řešíme případ, kdu to není na dálnici.
    SPM
    SPM --- ---
    GUMBA: Kdyz je to na dalnici, tak ma driv volno ten vic vzadu
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    HARDCABB: To je dobrej pacient. Nicméně ten řidič ve výhledu taky nic moc. Buď má jet a nebo mu bliknout ať nemusí brzdit za kamionem.
    NJAL
    NJAL --- ---
    GUMBA: Vitezi ten, kdo ma pedaly a saltrpaku povesenou proklate nizko... a je rychlejsi.
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    RALI: On za tebou správně nesmí zahájit předjíždění, pokud ty jsi dal blinkr, že budeš předjíždět. Na druhou stranu pokud to předjíždění on přesto zahájí, tj. dostane se do levého pruhu dříve než ty, tak mu to tam stále nesmíš pustit, budeš u soudu vinen ty.
    Jako z tebou popsaného případu moc nechápu, jak je vůbec fyzikálně možné, že se ti tam vecpal. Když proti jelo auto, tak přece znemožňuje předjet vám oběma. Jak protjedoucí auto projede, tak v manévru prostě musíš být logicky dříve než za tebou jedoucí auto, které je tím protijedoucím blokováno déle než ty.
    RALI
    RALI --- ---
    DANYSEK: ctes vubec co pisu? :) celou dobu resim, ze ten co me to tam svihnul, jel ve stejnym pruhu jako ja. jedes na okresce, vidis ze se tam sere traktor, za nim auto, vyhozenej blinkr ze ho predjede, jen ceka, az protijedouci az to odjede a bude tam mit volno a ty priletis zezadu a prote to tam svihnes, protoze ses rozjetej a nikdo te nebude omezovat?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    RALI: presne tak... to ze ty nechces zpomalit fakt nikoho zajimat nemusi :-) Je tvou povinnosti je zpomalit, nikoliv povinnosti lidi jedoucich v rychlejsim pruhu te pustit. Aneb to, zes svuj korab rozvasnil na 110 a zrovna hodlas predjet kamion jedouci 80 neimplikuje, ze ti co jedou 130 kvuli tobe musi zacit brzdit. Tak to proste je. Smir se s tim.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    SAMOUT: oboji ma pod palcem TSK ;-)
    RALI
    RALI --- ---
    DANYSEK: Rychlost je zasadni a mrdat ty pomaly kokoty pred sebou? co na tom nechapes, ze ten za mnou taky prejizdi z pruhu do pruhu a omezuje me?
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Mimochodem ktera bystra hlava vymyslela, ze se zaroven rozkope prijezd do Prahy po D8 a paralelni silnice 608 pres Klicany? To byl asi nekdo moc a moc chytrej...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam