• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    DIVA
    DIVA --- ---
    VYWERN: pripadne mu pomuzu oredjet. Kdyz vidim dost mista k manevru, zpomalim, nacpu se voravo kolik jde a blinknu, kdyz nepochopi, problikam ho brzdou. Kdyz musi, at jede, zadna krec.
    SITH
    SITH --- ---
    VYWERN: pasivně agresivně pustím plyn, stejně jako LOPIK: a rozjedu se až si zase udělá nějaký odstup. A uhnu doprava až na to bude prostor. Když ale jedu s rodinou, tak tohle nedělám, ale sám tohle risknu
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    VYWERN: Já pustím plyn, aby musel brzdit, pak trochu přidám a většinou je to lepení za chvíli přestane bavit, nebo předjedou.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SPM: Ve chvíli, kdy dosud není otevřeno, a ministr dopravy už hlásá v rádiu, že on by radši 150+ a měření je blbost? Jistěže se to po otevření vrátí do čechistánského "pravidla samozřejmě vymáhat nebudeme, to bychom občas trefili i spřáteleného Frantu." Jen se na tom ukázalo, čím to pověstné české prasení je: žádná přirozenost, žádná nezměnitelná danost - "když mi nic nehrozí, TAK JSEM MAD MAX, SVOBODA PIČOOOOO!!!!!!!" Jakmile se objeví byť jen náznak vymáhání zákona, najednou jsou všichni treu und bieder.
    SPM
    SPM --- ---
    PISKVOR: Bych si počkal na delší testování, aby se to nezkazilo :-) Rakousko u mě žádná výhra taky není. Co jsem tam před pár lety jel tím dlouhým IGN úsekem s omezením na 100km/h, kde přesně při tý real rychlosti 90-100km/h mě asi tak každý dvě sekundy musel předjet manták, co se zařadí těsně přede mě a ubere, takže jsem imrvére celej ten úsek jel brzda/plyn, brzdy/plyn; jsem zavrhnul a radši teď jezdím někudy jinudy, abych tam nemusel :-)

ADAMIRA: No myslim si že plošný měření dálnice na 130km/h toho až tak moc nepřinese a bezpečnosti by víc prospělo se zaměřit na ty ostatní přestupky. Ale do městský kasy asi víc přispěje tohle, no :-)

DOCKINEZ: Jo, ano a pak tě ještě vybrzdí, když ho předjedeš po pátý. Akorát jsem byl v dodávce, ta 180 holt nejela...
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    Co delate, kdyz se vam za zadek nalepi nejaky frajer s dodavkou a jede vam metr za zadkem. Se mi stalo vcera, coz za tmy je super vec. A vlastne jsem uplne nevedel, jak nejlepe reagovat, aby to nebylo agresivni a zastavit tam nikde neslo. Ale ja fakt na 70 nepojedu kilem, jen protoze ten za mnou chce.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Já coby člen týmu „tempomat na 130, pravý pruh a mír v duši“ jsem úplně v poho s tím, když mě někdo předjede. A obzvlášť jsem rád, když je to někdo rychlejší, kdo během chvilky zmizí daleko přede mnou.

Ale nechápu borce, kteří mě předjedou, zařadí se do pravýho pruhu a postupně zpomalujou... na 125, na 120... tak takovýho zase předjedu, obnovím nastavení tempomatu a doufám, že už bude pokoj. Ale ono ne, dement si potřebuje dokázat, že jeho Opel Meriva ještě nepatří na šrotoviště, musí mě předjet a celá věc se opakuje včetně notorický neschopnosti dodržet rychlost.

V ten okamžik mě to přestane bavit, z režimu míru v duši přepnu do „180 a levý pruh“ a prostě mu ujedu dost daleko, aby mě už jen tak nedostihnul.

Ale radost z toho teda nemám.
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    SPM: Doporucuju do dalsiho auta adaptivni tempomat, ma to blahodarny vliv na psychiku...
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    ADAMIRA: Řešení je měřit rychlost tam, kde to má objektivní pozitivní dopad na bezpečnost provozu.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SPM: btw. jinak souhlas, všechno co jsi jmenoval jsou věci který na silnici fakt nesnáším a měli by se řešit, stejně jako např. nedávání blinkrů při výjezdu z kruháče (což neuvěřitelně zdržuje) a X dalších věcí
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SPM: Aha takže řešení je neměřit rychlost? Nebo zvýšit maximální rychlost (což znamená že situace který jsi popsal se budou dít pořád - akorát se všechno zvýší o X/Y KM/H)?
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SPM: Tak dneska jsem zkusil, jak to s tím měřením (úplně jedno, že spíš očekávaným, než reálným) funguje: D4 otevřená v plném profilu, Hájek-Lety omezeno přenosným značením na 100 km/h. No, a ejhle, ono to šlo: levý pruh prázdný až na občasné předjetí (vyjel, předjel, zajel, nikoli "čuměl v levým jak na vejletě), pravý jel těch 100. Žádný "bojím se a jedu 60," žádný "pod 200 umřu nudou."

Skoro jako by to najednou šlo jako v Rakousku, a "samo." (Od Příbrami obvyklý mordor "já potřebuju 260, UHNI")
    TAX
    TAX --- ---
    3x slovenska divocina.
    Polícia SR: Hrozivé nehody | TV Pravda.sk
    https://tv.pravda.sk/embed/6190202e-2cca-4fc4-8304-814da5b11848
    NJAL
    NJAL --- ---
    SAMOUT: Njn, pokud jedu z Usti do Plzne, tak bych mel nejpozdeji v Nove Vsi sjet z dalnice a nabrat kurs mirne jizne pod Slany :-)
    TAX
    TAX --- ---
    SAMOUT: a lidi na Sporilove se pridavaji.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    SAMOUT: No nevím. Lidem se tam slíbilo odhlučnění nebo zahloubení silnice a nic se nestalo. Blanka není ani zkolaudovaná. Stát je samozřejmě tragéd, ale tohle jde za magistrátem.
    NJAL
    NJAL --- ---
    SAMOUT: No, vzhledem k tomu, ze k Blance samotne se da prijizdet 50-70km/h, tak cokoliv pod tuto hranici nakonec zpusobi nejake nastosovani aut i bez semaforu.
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    lidem z Holešoviček jezdí pod oknama kdekdo, hlavně dojíždějící do Prahy
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    GUMBA: Lidi v Holesovickach muzou podekovat neschopnemu statu, stejne tak jako lidem v Suchdole, Chabrech, Bechovicich, Kolovratech a jinde, ze jeste nemame vnejsi okruh, a jezdi jim pod oknama lidi, co chteli jen jet treba z Usti do Plzne.
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    FRK_R23: Lidé v Holešovičkách si drze postavili své nemovitosti v těsné blízkosti klíčové dálnice mezi Polskem a Německem, a teď se diví!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam