• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    ALENNAI
    ALENNAI --- ---
    LEENVECKA: Tak byla vážená (naše vážená Mefista) a kecala jsem. Má 2,4 kg!
    NOIK
    NOIK --- ---
    CORNELA: já myslim, že kdybys ty uhnilý koňský nohy vystavila v galerii s nějakým manifestem, mohlo by to bejt docela pěkný konceptuální umění ..ale teda nevim, jestli by se to lidem líbilo...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    CORNELA: co ti v tom brani? spravce rozhodne ne. :D
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    Jestli nepřestane diskutovat, tak vám to tady zase zatapetuju před a po uhnilejma nohama, naposled to fungovalo :D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    TRISSIE: to bych sice mohl, ale pocitam, ze by to vyvolalo bouri a mozna i odliv ctenaru. jednou jsem takhle prebral osirely grower auditko o pestovani marihuany, protoze spravce nebyl dlouho videt a bylo treba mazat...

    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    VYHULENY_UFO: těch osiřelců už jsem pár adoptovala, tohohle klidně nechám někomu jinýmu. Hlásíš se jako dobrovolník?
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    NOIK: S křížkem po funuse, debata byla ukončena (nebo teda pokus proběhl). Dovolil jsem si napsat sem celé tři příspěvky. Vyfiltroval jsem si tě a... raději pomlč. :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    TRISSIE: neni nejmensi problem kontaktovat id NYX a pozadat ho o prevod auditka na sebe nebo nekoho jineho dle domluvy. to vidim relativne casto, ze uzivatele knuci, kde je spravce, ze je potreba rozdavat bany a mazat. spravce davno zmizel z tohoto lokalniho kecalku, ale nikdo si auditko na sebe neveme.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    TRISSIE: vsak jsem chtela, ale muselo to prijit i pres zakaz vyrizovani osobní uctu, se tu opět projevilo, ze si to noik neumi odpustit. Též doufám, že to spravce promaze :) debata, která stejnenikam nepostoupila.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ježiš fakt už táhněte do [PŘED A PO - debata a komentáře]
    škoda že sem správce nechodí, aby to promazal.
    SPOUSTA
    SPOUSTA --- ---
    Teď se teprve vzbuzuje zvědavost, jak to teda je, aby to nebolelo.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    NOIK: nejsem učitelka výtvarné výchovy na základní škole čtyři roky, si to někam napiš a nevotravuj, nic jinýho neumíš, zda se a už mne s tim docela dlouho votravuješ skrz celym nyxem.. Najdi si jinou zabavu trole.
    NOIK
    NOIK --- ---
    sory ale to bolí, to fakt bolí...

    (platí jak pro pána s mantrou líbí/nelíbí, tak pro učitelku výtvarné výchovy na základní škole)
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    CAROLIAN: dokud to nedela u tebe v koupelne a je jenom na tobe zda to jeji umeni budes konzumovat tak to pohorsovani je tak nejak ekvivalent hrozeni pesti na bourkovy mraky.

    Pripomina mi to jednoho kolegu fotografa, kterej se strasne zlobil ze jinej kolega na svy vystave chtel za svoje printy asi petkrat vic penez nez on sam (pricemz samozrejme ty obrazky byly strasne "spatny" a nestaly za to, ze ano)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    JAMILLOS: hm... Diskuze už by mohla a měla skončit. Nemůžu ti tu odpovědět, protože by nás tu všichni sežrali, takže navrhuju, abys toto prekopiroval do vedlejšího klubu. Aloha
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    GRANTORINO: Však já jsem dalek toho se rozčilovat. :) Jenže jedna věc je nutnost nějakýho zázemí k pochopení určitý záležitosti a jiná věc je striktně individuální přístup k umění, čili tvůj příklad není dobrej. Obraz se mi prostě buď líbit bude, nebo ne (nebo něco mezi tím, to je jedno). Nepotřebuju vědět, jestli u toho autor prožíval rozvod, chlastal nebo jestli to maloval nohou a pomocí větve namočený do bláta. Reflektovat ten výsledek bude můj vlastní, vnitřní estetickej cit a na to hluboký znalosti danýho odvětví nepotřebuju. Můžu do tý galerie přijít, aniž bych do tý doby v životě viděl jedinej obraz, a přece můj pohled bude mít stejnou váhu jako pohled nějakýho odborníka přes obrazy. Všechno ostatní je snobismus. Je možný, že mi uniknou nějaký detaily (proč má ta holka na obrazu zrovna tuhle a ne jinou náušnici), ale na výsledným dojmu (a principu) to nic nemění. Řeč je o umění, ne o pochopení fyzikálních zákonů oběhu planet.

    GRANTORINO: Reaguju pouze na ty řeči tady – jak jsem už napsal, to dílo neznám. Nicméně i v takový situaci platí to, co jsem napsal nahoře. Jestli je provokující dílo uměním, nebo případně do jaký míry, to si určí každej sám, bez ohledu na jakousi erudici.
    Aloha.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    JAMILLOS: a mimochodem nikde nikdo nenapsal, že se ti to musí líbit. Ono totiž třeba překvapivě nemá funkci "aby se ti to nelíbilo",
    Naopak třeba funkce je "aby se ti to nelíbilo". Což není v současném umění nic výjimečného. Ale pokud tě to přimělo k reakci, rozhodně to bylo velmi úspěšné.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    víc obrázků, míň keců! Na kecy je vedlejší klub!

    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    JAMILLOS: nevím, co chceš slyšet. Jsou různé úrovně všeho. Je na tobě, jaký máš rozhled v jakémkoliv oboru. A všude zkrátka existuje laická veřejnost a odborná veřejnost. Můžeš se nad tím rozčilovat, ale myslim, ze je to zbytečný. Stejně jako máš různé úrovně jazyka, což je mimochodem naprosto výborný příklad :)... Třeba pointu vtipu nemáš často možnost pochopit, dokud nemáš určitý level ovládání jazyka, znalosti kultury, kontext a často i znalost lokalního etnika a jejich kultury.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam