• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PALMEXSubaru forever a nikdy jinak, rady tipy, fotky, videa
    NIXIMOR
    NIXIMOR --- ---
    A jeste jeden dotaz - brzdeni s ABS/bez. Nedavno jsem cetl pekny clanecek na autoforu, ze brzdeni se seslapnutym pedalem na max pri plnym ABS prodluzuje brzdnou drahu a nejefektivnejsi je brzdit tak, aby ABS tesne neseplo. Zkousel jsem si to zmerit, a brzdna draha bez ABS byla temer dvojnasobna nez s nohou na podlaze a plnym ABS. Zkouseli jste to taky nekdo a mate pripadne jine zkusenosti?
    NIXIMOR
    NIXIMOR --- ---
    Byl jsem si ted trochu zajezdit na parkovisti a jsem se sebou velice nespokojeny... Teorii znam, vim ze mam prislapnout plyn a nesahat na brzdu, ale protoze jsem zvyklej jezdit v nizsich otackach (tak do 3500), tak nez se ta atmosfera roztoci aby dokazala pretlacit smyk, uz bych byl ve skarpe... (Lego 2.0R)
    Dokazete mi nekdo poradit co mam delat jinak? :)
    PRZZI
    PRZZI --- ---
    Jsem zvědavý kdy narazím na limity, zatím jen příjemně překvapuje a posouvá možnosti

    SPM
    SPM --- ---
    Tak ono do rozjebaný 2.5ky se dá taky zahučet za hromadu peněz, z tohohle mi nepřijde, že by H6 byla nějak výrazně náročnější... potencionální rozdíl je asi v tom, že u 2.5 se dá při koupi vybírat z více kusů a tedy najít si nějakou méně zanedbanou a když už se to vysere, tak se po vrakovištích dá najít více náhradních dílů... jako třeba celý motor nebo převodovku :-)
    BLULAJTA
    BLULAJTA --- ---
    SMOKY: Dá se pořád dotáhnout z DE, nicméně mě by se teda taky nechtělo... :D
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    SPM: Mas pravdu. Otazka je, v jakym sou stavu, jelikoz neudrzovana H6 je potencialni dira na penize. Byl sem se letos podivat na jednoho Outbacka H6 a dle AWD bych do toho musel narvat minimalne 80k aby bylo v pohode :)
    SPM
    SPM --- ---
    SMOKY: 6 kvalt manuál mělo akorát Legacy SpecB a to se bude hledat hodně dlouho (a nejspíš to tu vysokou cenovku mít bude)... naproti tomu H6 outbacků se za poslední dobu pár vyrojilo, ani ne za tak vysoký ceny.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    MARIHAI: Mam tu starsi 2.5 121 kW, v manualu. Spokojenej sem, ale asi bych snesl trochu vic vykonu. S tim automatem bych se bal, ze uz to moc nepojede. Jinak tahle starsi 2.5 ma obcas problem s tim, ze to zere olej (coz to moje zere, leju tam tak litr na 3000-4000km). Bohuzel ty H6 si drzej hodne cenu a je problem vubec nejakou sehnat, jinak bych sel asi do ni. Vyhoda je, ze to ma 6ti kvalt manual nebo 5ti kvalt automat a pri beznym jezdeni si to nesezere vo moc vic.
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    SMOKY: Automat manual? Spokojenost? :)
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Legacy 2.5 - V lete s klimou, vetsina cest dalnice okresky - cca 9 , ted v zime spis po meste cca 11 . Jinak je palubni pocitac mi ukazuje tak o litr lepsi spotrebu, nez je ve skutecnosti.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    Poznámka ke spotřebe, Forester SH nový gumy Dunlop Winter Sport 5 -spotřeba šla při dojížení do práce Kladno-Praha po okreskách do Bubencče o litr dolů na 8,6 -docela překvápko.
    SPM
    SPM --- ---
    TOMBRIDER: A ještě permamentní AWD, což taky kus výkonu sežere :-) Ale jo, říkat nějakému TDIčkaři, že to žere jenom 10 smysl nemá... ale spousta ostatních lidí to čekala taky horší. (Ale já mám teda těch koní jenom 209 :-D )

    BLULAJTA: Tady bych zase klidně i přidal. IMHO jezdit tim pár kilometrový trasy po Praze v zácpě v zimě, tak bych věřil, že to dá i 20 :-)
    BLULAJTA
    BLULAJTA --- ---
    TOMBRIDER: Uvádím kombinaci...čistě město a zima klidně přes 14... :-D
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    BLULAJTA: málo.. mám ve volvu 2.4t slabejch 200koni a 11l/100km průměr. Ted sem hodne jezdil kolem komina a sviti tam 14...
    Takže tvoje spotřeba mi přijde opravdu dobrá.
    BLULAJTA
    BLULAJTA --- ---
    TOMBRIDER: Masakr jako moc, nebo málo? :-)
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    BLULAJTA: teda, na šestiválec co produkuje nejakych 245 koni je ta spotreba masakr
    SPM
    SPM --- ---
    mne to zere stejne i pres zimu :) ale mozna to delaj ty uzsi zimaky... nebo jezdim delsi trasy, tak se to na tom tolik neprojevi.
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    BLULAJTA: Chápu a verim ze super :)
    BLULAJTA
    BLULAJTA --- ---
    MARIHAI: Jsem možná fanatik, ale H6 je prostě návyk a srdcovka...já chtěl nejdřív 2.5, projel se v tom...dobrý, ale když dobrý, tak za 3...ty 2 válce navíc a vyšší objem je pochopitelně znát na spotřebě, ale jízdní vlastnosti a spolehlivost tohle vyvažujou...já se svým Legacy najel za 2 roky cca 30tis. a nebyl s tím absolutně problém...olej v AT jsem teda měnil, pro jistotu...a koupil nový desky a zadní kotouče...jinak opět pro jistotu měním olej a filtry po 10ti tis...a tankuju do toho vyšší oktany, kvůli zasraný biosložce v 95 naturalu...kombinovaná spotřeba teď v zimě 11.2, pokud se hlídám...pokud ne, což je převažující stav kolem 13ti...v létě ovšem spotřeba klesne o litr a něco... :-)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Já mám Lego 2006 s 2.0 a automatem, jezdim jak prase za 10 až 12 LPG. Zkušenost je taková, že pokus chceš tak si v vždycky nejrychlejší, výkonu je dost pokud se nebojíš na to šlápnout.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam