• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CMANSmirovani zamestnancu aneb sef to vi ze sefa sef to vi
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    NAVARA: tak právě, kdybychom se střídali dejme tomu po týdnu - jeden týden v práci kolegyně, druhý druhá, pak já - s tím, že v Út a Čt jsme v práci holt od devíti do 23.30... nebo dvě v práci, jedna doma - tak bych neztratila kontakt s kolegy a pracovními návyky....o) beztak ráno mezi 9.00 a 10.00 musím odeslat nabídku článků, takže bych i pravidelně vstávala.o) ale místo toho abych hodinu v práci seděla a brouzdala na netu - můžu doma umýt nádobí nebo vyluxovat.o)))
    CMAN
    CMAN --- ---
    NAVARA: jakse to resilo pred erou PCs a kamer?
    KOKES
    KOKES --- ---
    blby je holt, ze kdyz vsechno slape, tak vetsinou nejaky brouseni netu neva, ale jak dojde na malery a vedeni se cloveka chce zbavit, nepomuze mu ani svecena voda(pomijim prace, kde jsou sefove debilove a tyranizuji zamestnance)
    - cili cemu vadi, ze jsem smirovan? Mne to neva. Mate mne radi? super. Nemate? tak nazdar..byl by to stejne boj o kazdou korunu..
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    DIVA: zamestnanci jsou uz ted u soudu prosazovani, na prava zamestnavatelu se nebere zretel :) vsude vidim nadavani na monitoring, ale nikde nevidim navrh, jak vyresit to zadani (viz. post na ktery cman reagoval) aniz by bylo pouzito monitoringu.

    KOKES: a kdyz uz se tam nudi, tak na vlastnim notasku (aspon tam, kde ho s nim pustej)

    MUFLONEK: jenom jestli se to podari, pozor na dlouhodobou praci doma - ma to svoji vlastni sadu uskali.
    DIVA
    DIVA --- ---
    ATTILAH: jj jsem brzda:) nedomyslela jsem to, máš recht
    DIVA
    DIVA --- ---
    CMAN: to by mohlo být zajímavé jako sociologický experiment :P
    ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    DIVA: Tady nakonec šlo čistě o jeho užívání si šmírování, ten obecně ospravedlnitelný účel zajistit, aby tam lidi nechodili (a pracovali) tam nakonec úplně unikl a přítomnej tu nebyl. Ta druhou osobu osobně neberu, jen to zpravidla, i když nezamýšleně, tu diskusi nastaví trichu jinak, dle mého.
    KOKES
    KOKES --- ---
    NAVARA: jj proxyna loguje kazdy pripojeni ven, dale pokud firma zalohuje maily, je otazka opravdu par vterin zkopirovat mail konkretniho uzivatele, SSL neSSL.
    Nevidim na tom nic spatneho. Co dela clovek v praci, by mel umet obhajit.
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    NAVARA: to se tam snažíme - zatím marně - prosadit... O vánocích - kdy jsme je jeli ve dvou - jsme to tak dělali - ale pak nastoupila nová kolegyně a zase se to vrátilo do starých kolejí, ale nevzdávám to.o)
    DIVA
    DIVA --- ---
    ATTILAH: reagovala jsem na toto šéf IT firmy nainstaloval nějaké sledovací software za účelem, aby se sledoval obsah zaměstnanci navštívených stránek., nepochopila jsem tu situaci správně..? + nenapadlo mě že vysloveně nestojíš o reakce na svůj příspěvek v diskuzi. "ty" byl jenom takový gramatický obrat. něco jako "to máš jedno" když vlastně míním "mi je to jedno", nic vůči tobě. ani já nemám šéfa.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    MUFLONEK: neslo by zaridit telework kompletne, zeby jsi byla v praci treba jen den v tydnu? openspace je zlo, mel by za nej byt rizikovy priplatek a dotace na prostitut(k)y :)
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    NAVARA: ale tak s tím smířená jsem - je mi jasné, že když ten překlad neudělám v práci (v openspace se mi blbě soustředí), tak to holt budu muset dodělat doma - viz dneska...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    KINGFISHER: vsak ze zamestnanci mohou smirit s tim, ze maji v praci pracovat :D
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    sorry, že vám do toho skáču, ale možná by bylo vhodný přepsat název klubu tak, aby tam byla diakritika.. já to nejdřív četl jako Smiřování zaměstnanců a.... :-) ..
    CMAN
    CMAN --- ---
    NAVARA: efektivni system byl v gulagu - vezni byli sdruzeni do pracovnich skupin po nekolika lidech a pridel potravin dostavali na zaklade vykonu cele skupiny... proto si vezni dali vzdycky zalezet aby popohaneli nejpomalejsiho pracovnika k vetsimu vykonu :)
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    Co by me zajimalo je zejmena treba to, jakych prav se clovekv tomhle ohledu vzdat NEMUZE.
    mate nekdo prehled?
    ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    CMAN:
    To bych nerekla - právní úprava je celkem OK (zákoník práce, zákon na ochranu osobních údajů, ochrana osobnosti v občanském zákoníku, Listina - listovní tajemství, trestní zákon pro největší excesy), kontrolní orgány taky (inspektoráty práce, Úřad na ochranu osobních údajů, soudy v civilním řízení). Problém je v masovosti sledování, nerovnovážný pozici zaměstnanec-zaměstnavatel, pochopitelných obavách zaměstnanců bránit se bohužel v časté laxnosti příslušných úřadů. K řešení je jednak dokopání dozorových úřadů k účinné kontrole a sankcím a progresivní judikatury soudů a jednak bohužel bránění x legislativním návrhům pod nejrůznějšími záminkami dávající soukromí těžce na frak (historicky maximálně). Pro pravidelne info, co v tom dělá jediná organizace se tím u nás zabývající, doporučuju zapsat se na webu slidilove.cz do mailinglistu pro zasílání newsletteru:-).
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Zkusme to z druhe strany :)

    Jak u zamestnancu, kde neni zrejme meritelna pracovni vykonost (viz. treba priklad statni spravy, kde misto zpracovavani formularu hrali solitare), zajistit aby behem pracovni doby pracovali; bez pouziti smirovacich prostredku?
    CMAN
    CMAN --- ---
    ATTILAH: fajn :)
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    DIVA 21:37:00 18.2.2008:
    Ptala ses, jake stopy lze zanechat ;-) tak odpovidam a kdyz jsem v tom, tak pridam i par dalsich opatreni ;-)

    Jinak muj sef samozrejme cte VSECHNY moje maily, protoze sefem si jsem sam ;-)

    Ale to, co jsem psal muze pouzit kazdy, bez extra specialnich pomucek, pokud ma nejake podezreni a chce mit sanci vedet ;-)

    Zase na druhou stranu, pokud sef smiruje, tak to muze byt duvod k odchodu samo o sobe ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam