LONESTAR: Já prostě odmítám zřeknout se jakéhokoliv vlivu na svět, ve kterém žiju. Pokud chci, aby existovalo více nekuřáckých hospod, tak je podle mě vhodné používat přiměřeně nenásilné a demokratické prostředky, které vytvoří podmínky pro jejich vznik. Až jich bude dost, tak se daňové úlevy můžou zase zrušit.
Striktní zákazy mě přijdou neúčinné a kontraproduktivní.. v tomto bodě souhlasím s Klausem. Daně mi přijdou samy o sobě jako represe a agrese.. tzn. to po čem volám, je řízení společnosti formou zmírnění agrese, tam kde už nějaká stejně je... nikoliv formou přidání další agrese...
Co bych dále uvítal, je větší množství (alespoň částečně, tak z 50% jídelníčku) vegetariánských hospod a jídelen, ve kterých by se točilo pivo. V Praze není málo bezmasých podniků... ale ve většině z nich se netočí pivo, jak se zdá. Nicméně všimni si, že tento můj utopický požadavek rozhodně nehodlám prosazovat nějakými daňovými úlevami.
Kde je dělicí čára ? Prostě kuřák ve veřejném prostoru mě jednoznačně přímo poškozuje na mém zdraví a svobodě, stejně jako automobilista. Takže můžu požadovat ochranu. Naopak, nemůžu požadovat po státu, aby realizoval jakoukoliv moji utopickou vizi - tam musím postupovat čistě tržní cestou.