XCHAOS:
– vaz sva slova, vazne jsi pro piraty schopny udelat to vsechno co jsi napsal? ;) Behem poslednich dni se mi pomalu meni nazor na ucast/neucast u voleb (u tech do E-parlamentu jsem nebyl) a musim priznat, ze diky Vam. Mam i docela chut jit k volbam kvuli Piratske strane. Je pravda, ze i pres veskery odpor a nechut ke statu a volbam mi tato alternativa zacina pripadat jako potencionalne zajimava... Urcite i diky vysledkum ve Svedsku. Predstava ze do vysoke politiky budou zasahovat i lide, kteri miluji svobodny sotware je mi velmi sympaticka! Tve duvody proc se angazujes u piratu chapu a uz k nim nemam tak zaprisahle negativni pristup...
– nevim kde je vlastne psano, na koho krize dopada nejtiziveji. Ale vidim náš soucasny stav ziti-chapej jako kvalitu a hlavne dopady lidske civilizace-jako velmi kriticky az alarmujici... (vykoristovani lidi a zvirat je intenzivni a v obrovske mire, ne-li v nejvetsi mire jake v historii tak hloupeho stvoreni jako jsem ja a ty-tedy cloveka, bylo...). Proto si myslim, ze je vazne potreba zacit veci drasticky menit-coz nevidim, mozna proto nemam naprosto zadnou duveru k vladam a mocnym.. V tomto pripade mi anarchisticke myslenky zapadaji do souvislosti, a proto jsem pro co nejmene hierarchickou spolecnost...
– mozna taky patrim do krouzku "stastnych smejdu", rodice me privedli do stredni vrtsvy a umoznili mi studovat. To ale nic nemeni na tom, ze vidim to co vidim a citim to co citim – nespravedlnost, nerovne prilezitosti, korupce snad vsude (to je pro nas cechy standartni postup-"preci nekomu soupnu tady vodeecku a bude!" ;(), rasismus, fascinace moci a uspechem za cenu bratrovrazedneho zavodu za svym snem z TV a magazinu, OBRovsky nezajem o naproste existencialni zaklady jako je priroda a jeji elementy, ktere jsou pro nas zivotne dulezite, presto je nicime... a najdou se i dalsi dle meho zavazne problemy nasi spolecnosti
– povrchnost jako lek na hluboke zamysleni??! ;)) No jestli to funguje, proc ne?? Me spis funguje sport, nebo jine...
– ad: rovnostarska spolecnost: zrejme spatne chapu pojem rovnostarsky. Rozhodne nechci aby se mel kvalitni chirurg, anebo jiny velmi schopny clovek, stejne jako bastard co na vsechno kasle a zevluje a jeste treba skodi..;) jasne ze ne. Nenapisu naprosto presny navod jak vest spolecnost v idealnim duchu, na to nemam a ani nejsem osvicena bytost, ale myslim, ze lze i v beztridni spolecnosti ocenit lidi a dostatecne, kteri si to zaslouzi... Vzdyt me se nelibi, ze soucasny model nahrava a snadno zpusobuje koncentraci moci dost casto u pochybnych lidi. Je asi jedno jestli treba nahodou pochybne lidi nedela az nasledne moc, ktere se jim dostane, vysledek je stejny: nefunguje to-vetsina se lopoti na mensinu... Nebo je snad oceneni schopneho cloveka nejak fixne vazane na soucasny socio-politicky model? Nebo jinak: myslis ze by ve svobodne spolecnosti nebylo misto pro kvalitni pracovniky?
– Nechci nekoho predelavat: to musi kazdy sam a nemam na to pravo. Snazim se jen aby lide dokazali nazirat na realitu z co nejvice uhlu pohledu a aby maximalne pouzivali svuj mozek a nekonzumovali slepe a b e z m y s l e n k o v i t e skoro vsechno. . .
Priznam se, ze jsem docela rozhozenej z nezajmu, nepochopeni a vedomi, ze se jentak nic nezmeni... Jak bych to napsal: "hur se mi dycha" ;))