• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEPolitické alternativy a jejich příznivci
    KAILASH
    KAILASH --- ---
    Vytrhněme ekologii ze spárů neomarxistů
    "Vinou skupin, které redukovaly problém ochrany přírody na mediálně líbivý boj za jedno atraktivní téma, nebo naopak těch sil, které úspěšným poukazem na dogmatické postoje skupiny první prosazují obětování kvality bytí za bezohledný růst a bohatnutí arogantních nadnárodních společností získal pojem ekologie určitý pejorativní význam, nebo alespoň stigma zbytečného. Dnešní tzv. ekologická hnutí jsou jen zbytky radikálních osmašedesátníků a neomarxistů, kteří si z ochrany biodiverzity udělali obušek na nenáviděnou civilizaci. Přišel čas vrátit environmentální myšlení k jeho kořenům – konzervativní revoltě!"
    http://deliandiver.org/2009/04/vytrhneme-ekologii-ze-sparu-neomarxistu.html
    KAILASH
    KAILASH --- ---
    XCHAOS:
    Samozřejmě sdílení i "sdílení" mimo systém obchodní směny a kontroly vždy narazí na systém zákonů,
    kterými chce stát získat z každého pohybu a nádechu člověka peníze pro sebe.
    Nezáleží na pravicovo-levicových ideích. Každá vláda forma vlády za kapitalismu potřebu zachytit činnost člověka do sítě plateb a daní.

    Možná byste mohli svúj program rozšířit o témata:
    - zrušení plateb daně z nemovitostí
    - zrušení plateb dědické daně
    - zrušení plateb daně za vodu ( studny atp.)


    Myslím že tím by se omezený dosah CPS na virtualni prostor preci jenom rozsiril.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KAILASH: ale on nikdo nechce nikomu brát, ani dávat - chceme umožnit lidem sdílet. to není ani braní, ani dávání. některé věci sdídet lze, jiné ne. filmy ovšem zrovna ano.

    je vtipné, jak je ČPS obviňována ze "socialismu" - ale my nechceme zvyšovat daně, nechceme nikoho dotovat.. chceme jen lidem umožnit určité aktivity stojící zcela mimo systém obchodní směny a kontroly. (je samozřejmě sporné, zda Pirate Bay nebo Rapidshare nejsou v podstatě novými centry obchodní směny a kontroly, a zda vlastně státy celému hnutí výrazně nenapomáhají, pokud se zaměřují právě na tato centra)
    KAILASH
    KAILASH --- ---
    XCHAOS:
    no vidim to na kratkodobou zalezitost. Volne stahovani a svoboda na internetu velmi malo zasahuje do dalsich a zasadnich aspektu zivota ve spolecnosti. Pokud tam bude par vyraznych osobnosti se skoro stejnymi nazory ( levice, liberal nebo pravice) tak snad by se to dalo ukocirovat na par let.

    Jinak je vtipne - hlasi se hodne mladych priznivcu pravice co chteji bohatym brat a chudym davat :-)))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KAILASH: no ale k čemu je být společně v opozici ? :-) jinak ano, já osobně proti SZ nic nemám, ale většina členů strany bude mladších, a politicky se řadí spíše někam na "velice naivní pravici"... a třeba já jsem v ČPS jediný lehce jaderně skeptický... většina ČPS je silně projaderná (nebo aspoň na fóru tak hlasovali), což pro mě osobně bude docela problém (budu si muset připravit nějakou přednášku kdyby nedej bože ČPS chtěla vlastní energetickou politiku).

    Už nyní se program ČPS výrazně odlišuje od toho stručného tříbodového programu těch Švédů, vícemě ty lidi se z toho snaží udělat normální politickou stranu...
    KAILASH
    KAILASH --- ---
    KAILASH
    KAILASH --- ---
    XCHAOS: :-)))
    stejne pujdete do vztahu se SZ
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JINDRICH: nevím. já v neděli budu spoluzakládat Českou Pirátskou Stranu... SZ asi už pouštím z hlavy
    JINDRICH
    JINDRICH --- ---
    XCHAOS: no jak to dopadlo? nemas nejake info. v sobotu sem se tam bouhuzel nedostal.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Zda Stranu zelených povede do voleb Liška, se rozhodne v sobotu | Domaci.iHNed.cz -
    http://domaci.ihned.cz/c1-37442950-zda-stranu-zelenych-povede-do-voleb-liska-se-rozhodne-v-sobotu
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    TEKKET: používám Linux, a to na všech svých serverech i desktopech.

    a ne... neobávám se ničeho podobného. nežijeme před rokem 1989, fakt neočekávám žádné perzekuce a ani nepokládám kandidaturu za ČPS za velké hrdinství... není tu žádný Irán, že ano. Tedy.. velmi teoreticky bych mohl dostat padáka v zaměstnání - ale i potom mi ještě zbude moje vlastní firma, takže se toho moc nebojím.

    u mě jde o velmi konkrétní problém toho, že já jako ISP _mám_ samozřejmě možnost shromažďovat data o tom s kým a jaký druh provozu kterýkoliv můj klient provozuje - myšleno na straně serveru i na straně klienta. není to technicky úplně triviální a byl by s tím spojen další čas a peníze, abychom to realizovali - ale podstatné je, že já to NECHCI dělat. a současná směrnice EU v podstatě zavazuje místní leglislativce, aby nějakou formu logování a archivace dělali: ale toto současně s sebou nese nutnost zabránit úniku těchto informací do nepovolaných rukou, a současně i nutnost zabránit zfalšování těchto informací, a toto pokládám nejen za nákadné finančně i časově - toto pokládám za téměř nemožné. proto jsem víceméně proto, aby se řeklo, které informace mají být dostupné VŠEM, a které vůbec existovat nemají (např. v archivované podobě) - nechci být povinen shromažďovat nějaký speciální druh informací, které na vyžádání poskytnu jen někomu, ale ne všem.

    toto stanovisko je poměrně obtížně vysvětlitelné třeba i dovnitř firmy, protože v podstatě kdokoliv čímkoliv vydělává nějaké peníze, tak obvykle především hledí, aby to dělal stejně jako všichni ostatní, protože tak prostě většina lidí uvažuje.

    nicméně skutečně jsem pro transparentnost - takže když už se má něco logovat, tak ať má každý povinnost zveřejnit KOMUKOLIV třeba záznamy provozu nějaké IP adresy vůči IP adrese jiné - a ať to není jen nějaké speciální privilegium státních orgánů. Na druhou stranu: toto by vedlo jen k tomu, že by lidé začali provozovat různé šifrovací a anonymizační sítě, a v podstatě po nějakém čase by "každý komunikoval s kýmkoliv". ale i to by bylo zajímavé...

    já osobně si od případného hypotetického mandátu slibuju, že bych tyto svoje poměrně silné názory ohledně výhod transparentnosti oproti uzavřené státní kontrole byl schopen lépe vysvětlit.. a obecně, jakožto člověk který má s Internetem 15 let trvající zkušenost, bych byl touto cestou zřejmě lépe schopen bránit a vysvětlovat původního ducha Internetu před státními zásahy.... to, že legislativa trochu funguje je z části jistě dané i tím, že v parlamentu zasedá řada profesionálů z nejrůznějších oborů lidské činnosti, a pokud by se tam objevili i zástupci nové generace IT profesionálů (ať už to budu já nebo někdo jiný), tak by to dávalo nějaký smysl.

    Na problematiku informací, informatiky, telekomunikací a souvisejících technologií se prostě nelze dívat donekonečna jen očima právníků, kteří celé problematice přeci jen až tak do hloubky nerozumí.
    TEKKET
    TEKKET --- ---
    btw, možní kandidáti PS - řešili jste už tu možnost, že při volební kampani vám domů přijde policie na udání, že používáte nelegální software?
    Obávám se, že to se dá reálně očekávat v případě, že Pirátská strana bude na podzim kandidovat ve volbách.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    TEKKET: ano, proto také mluvíme o reformě, a ne o zrušení copyrightu. podle mě je přirozené aby existoval systém, který ověřuje autenticitu autorství.
    TEKKET
    TEKKET --- ---
    LUCKILL: bez nějaké formy ochrany by ho nemusel vykrádat napodobováním, ale prostě vzít jeho tvorbu a prodávat ji dál pod svým jménem....například.


    XCHAOS: to jsou přesně ty věci, které mi u organizací jako OSA zvedají žluč. Přijdou mi absurdní a neakceptovatelné.
    TEKKET
    TEKKET --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    http://teckacz.cz/index.php?clanekid=887
    Novinky v české zátoce pirátů
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LUCKILL: my (ČPS) požadujeme reformu, nikoliv zrušení copyrightu. (bez existence copyrightu by nebyla vynutitelná např. ani GPL licence, což není zcela žádoucí...).

    jde o to, že dnes (tuším) implicitně OSA zastupuje skoro jakéhokoliv umělce (i cizího), se kterým nikdo z nás žádnou individuální smlouvu nemá. proto obchází hospody a vybírá nesmyslné poplatky, zdaňují se prázdné CD-ROM, DVD-ROM a USB flash disky, apod.

    toto vše musí skončit... není možné zdaňovat prázdná média a ty peníze vyplácet někomu, kdo byl slavný před 20ti lety, protože se předpokládá, že zrovna JEHO tvorbu by si na to někdo mohl vypálit... celý ten model je úrovni středověkého monopolu jedné církve nebo (nedávnějšího) monopolu jedné strany.
    LUCKILL
    LUCKILL --- ---
    TEKKET:
    XCHAOS:

    mozna si delam z pusy zadek, ale neni nahodou neci tvorba jednoduse nenapodobitelna? Proste clovek, ktery je schopny, ma vlastni rukopis a ten sice nekdo muze na cas vykrast, ale nemuze se dostat na jeho uroven, nebo dokonce sam tvorit neco stejneho dlouhodobe. Tomu neverim. Ale chapu ze zrusit copyright je asi ve stejne kategorii snu jako je rozbiti statu... A take mozna opomijim dalsi podstatne aspekty tehle prblm...

    vice uz jsem neprocetl...;]
    LUCKILL
    LUCKILL --- ---
    Piráti zahltili internet Akademie věd, teď mají pykat - Aktuálně.cz
    http://aktualne.centrum.cz/domaci/soudy-a-pravo/clanek.phtml?id=639855
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam