• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEPolitické alternativy a jejich příznivci

    Vítejte na diskuzi pro lidi, kteří již nejsou ochotni volit "menší zlo" v podobě velkých stran, které to právě nek**ví...

    Volte malé strany, jedině tak se může něco změnit!

    rozbalit záhlaví
    JINDRICH
    JINDRICH --- ---
    XCHAOS: Jen drobná poznámka. v británii nemají ústavu. není to konstituční monarchie. první ústava je ta americká (1776)
    KAILASH
    KAILASH --- ---
    XCHAOS:

    "s tím čínsko-rusko-muslimským tlakem jsi ale mimo. ty kultury mají více odlišného mezi sebou, než vůči západní kultuře."
    orientální chápaní člověka jako nahraditelého kolečka sloužícího jedinému vládci je jim všem společné, včetně toho že jim nevadí pro své "globálnější cíle" nebo experimenty obětovat pár desítek miliónů vlastních lidí. Což teprve cizích...

    "vznik nové globální kultury, s novým symbolickým jazykem a systémem hodnot, je téměř nevyhnutelný. staré kultury splnily svojí úlohu v izolovaném prostředí svého vzniku, umožňovaly fungování civilizace i jednotlivců v nějakém dobovém a místním kontextu. s nástupem nových technologií (výroba, doprava, komunikace...) se toto vše stalo zbytečným. staré regionální kultury byly funkční - zajišťovaly svým příslušníkům jakous takous uspokojivou materiální a sociální existenci, nějaké přežívání. ale dnes je zbytečné na tom lpět."
    Vznik té globální kultury a společné hodnoty jsou vždy snažší pro globálnější manipulaci lidí. Navíc nikdy "globálně" nepodchytíš potřeby lidí v různých přírodních podmínkách na různých kontinentech s různými sklony. Lidé se navíc nikdy nedomluví na stejné formě řádu a práva. Obzvláště když kdy část křestanských proudů a muslimové hovoří o budoucím vítězství jejich vidění světa....Oni se ani nedomluví na tom kde kouřit a kde nekouřit...natož na životně zásadnějších tématech, jako třeba proč a jak chránit přírodu, jak omezit plýtvání a spotřebu...
    Myslím, že řešit tato témata budou lidi během pár dekád donuceni a pak stejně nezbyde než aby politický směr který to chce řešit zvítězil a prosadil své cíla ať politicky nebo represí.


    "Pokud může vzniknout něco jako "postmoderní sekulání humanismus", tak jsem pro - a je to pro mě důležitější, než tvůj "alternativní konzervativismus".
    Humanismus ano, ale sekulární bude těžko. Ta duchovní opora, založená na pravdivém poznání světa hmotného i nehmotného je nezbytná. Ostatně lidi nejsou tak závislí na štěstí fyzickém, jako především mentálním a emocionálním. A to jim nové technologie a uniformní globální kultura nezajistí.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KAILASH: ano.. britský konzervativismus skutečně u nás působí dost avantgardně. společnost bez průkazů totožnosti, demokracie na bázi zvykového práva, se stovky let starou ústavou...

    s tím čínsko-rusko-muslimským tlakem jsi ale mimo. ty kultury mají více odlišného mezi sebou, než vůči západní kultuře. společnou platformou, na které bude číňan komunikovat s muslimem, bude nakonec vždy právě ta západní kultura/etiketa... a u Rusů jakbysmet.

    liberalismus ekonomický má své problémy (v podstatě končí tam, kde se nebavíme o "udělej to a to" a začínáme se bavit o "nesmíš dělat to a to"). ale liberalismus multikulturní vidím pro lidstvo jako jedinou šanci.

    vznik nové globální kultury, s novým symbolickým jazykem a systémem hodnot, je téměř nevyhnutelný. staré kultury splnily svojí úlohu v izolovaném prostředí svého vzniku, umožňovaly fungování civilizace i jednotlivců v nějakém dobovém a místním kontextu. s nástupem nových technologií (výroba, doprava, komunikace...) se toto vše stalo zbytečným. staré regionální kultury byly funkční - zajišťovaly svým příslušníkům jakous takous uspokojivou materiální a sociální existenci, nějaké přežívání. ale dnes je zbytečné na tom lpět.

    vzniká nová globální (multi)kulturní společnost, ve které své tradice odvrhují úplně všichni - a novými tradicemi a sdílenými hodnotami se stává něco úplně nového.

    to, jak si Obama vybral citát z Koránu, který praví, že "zabít nevinného je jako zabít celé lidstvo" - to je geniální. to je protiklad těch proti-islámských, nenávistných, štvavých nálepek které se objevily v pražském metru. Obama je postmoderní politik, který ví, že pokud se s jakýmkoliv textem (včetně tradičních posvátných) pracuje demagogicky, lze jimi zdůvodnit téměř jakékoliv rozdmýchávání nenávisti. A pokud se s nimi pracuje osvíceně a s citem, lze je použít k šíření porozumění...

    Pokud může vzniknout něco jako "postmoderní sekulání humanismus", tak jsem pro - a je to pro mě důležitější, než tvůj "alternativní konzervativismus".
    KAILASH
    KAILASH --- ---
    [ XCHAOS @ Česká pirátská strana ]

    Ono v nasem prostredi se smery tradicne definovani jako liberalove mohou definovat jako "konzervativni sila" branici se zmene moralniho, pravniho a ekonomickeho chaosu, ktery zde funguje. Naopak tradicni konzervativci treba britskeho typu zde mohou pusobit jako alternativni proud jdouci oproti stereotypu :-)

    Muj nazor je, ze v nejblizsich desetiletich budeme celit silnemu cinsko-rusko-muslimskemu tlaku na zakladni hodnoty Evropy ( a ty pochazeji nikoliv ze semitskych zjeveni ale z tradice recko-rimske - filosoficke i nabozenske). Amerika nam, diky chybam ktere nahromadila a bude muset vyresit, uz v tom moc nepomuze . Ani liberalismus ekonomicky ( jako forma kolaborace s kymkoliv kdo ma prachy) , a ani liberalismus s "multikulturnim" strihem . Kdyz pujde o konfrontaci nejen ideovou ale i souboj o hospodarske zdroje, a rozsirovani zivotniho prostoru je liberalismus moc egoisticky zamereny, liny a laxni nez aby byl schopen pevne spojit lidi pro obranu vlastnich hodnot.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KAILASH: no, je mi jasné, že ty míříš do svých oblíbených konzervativních vod, ale třeba daň z nemovitosti je u nás směšně nízká (sám ji platím ze zděděného privatizovaného bytu, že ... asi 3 Kč ročně z podílového vlastnictví pozemku :-), že se v tomto angažovat nechci. protože kopii pozemku, který někdo vlastní, si opravdu nejde udělat tak snadno, jako kopii třeba souboru na Internetu, tudíž vlastnictvím nemovitosti reálně dochází k alokaci omezeného zdroje (což není případ duševního vlastnictví), tak se v tomto angažovat nechci.

    KAILASH: s tímto dílem souhlasím - na envoiromentalismu není nic levicového, neřeší spravedlivost a nespravdlivost, prostě jen řeší zachování životního prostředí jako takového - nezávisle na společnosti a jejím dělení na bohaté a chudé.

    ale současně je to nespravedlivé i vůči bývalým levicovým aktivistům, kteří pochopili iluzornost svého snažení a přeorientovali se právě z levicových pozic směrem k těm enviromentálním. současně stoupenci skutečné (ne soc-dem, ne bolševické, tedy v podstatě anarchistické) levice jsou docela často vegani, apod., což je tedy velice silný mravní postoj (já sám nic takového nejsem, ale respektuju to).

    rozlišuj tedy mezi gulášovým, vepřovým a kravaťáckým socialismem Paroubkova střihu - a mezi novou levicí orientovanou spíše na fazole a na tofu :-) mravní stanoviska této nové levice mají daleko větší hlavu a patu, než měl marxismus (zejména ve své para-religiózní formě, ve které se dostal k moci...)
    KAILASH
    KAILASH --- ---
    Vytrhněme ekologii ze spárů neomarxistů
    "Vinou skupin, které redukovaly problém ochrany přírody na mediálně líbivý boj za jedno atraktivní téma, nebo naopak těch sil, které úspěšným poukazem na dogmatické postoje skupiny první prosazují obětování kvality bytí za bezohledný růst a bohatnutí arogantních nadnárodních společností získal pojem ekologie určitý pejorativní význam, nebo alespoň stigma zbytečného. Dnešní tzv. ekologická hnutí jsou jen zbytky radikálních osmašedesátníků a neomarxistů, kteří si z ochrany biodiverzity udělali obušek na nenáviděnou civilizaci. Přišel čas vrátit environmentální myšlení k jeho kořenům – konzervativní revoltě!"
    http://deliandiver.org/2009/04/vytrhneme-ekologii-ze-sparu-neomarxistu.html
    KAILASH
    KAILASH --- ---
    XCHAOS:
    Samozřejmě sdílení i "sdílení" mimo systém obchodní směny a kontroly vždy narazí na systém zákonů,
    kterými chce stát získat z každého pohybu a nádechu člověka peníze pro sebe.
    Nezáleží na pravicovo-levicových ideích. Každá vláda forma vlády za kapitalismu potřebu zachytit činnost člověka do sítě plateb a daní.

    Možná byste mohli svúj program rozšířit o témata:
    - zrušení plateb daně z nemovitostí
    - zrušení plateb dědické daně
    - zrušení plateb daně za vodu ( studny atp.)


    Myslím že tím by se omezený dosah CPS na virtualni prostor preci jenom rozsiril.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KAILASH: ale on nikdo nechce nikomu brát, ani dávat - chceme umožnit lidem sdílet. to není ani braní, ani dávání. některé věci sdídet lze, jiné ne. filmy ovšem zrovna ano.

    je vtipné, jak je ČPS obviňována ze "socialismu" - ale my nechceme zvyšovat daně, nechceme nikoho dotovat.. chceme jen lidem umožnit určité aktivity stojící zcela mimo systém obchodní směny a kontroly. (je samozřejmě sporné, zda Pirate Bay nebo Rapidshare nejsou v podstatě novými centry obchodní směny a kontroly, a zda vlastně státy celému hnutí výrazně nenapomáhají, pokud se zaměřují právě na tato centra)
    KAILASH
    KAILASH --- ---
    XCHAOS:
    no vidim to na kratkodobou zalezitost. Volne stahovani a svoboda na internetu velmi malo zasahuje do dalsich a zasadnich aspektu zivota ve spolecnosti. Pokud tam bude par vyraznych osobnosti se skoro stejnymi nazory ( levice, liberal nebo pravice) tak snad by se to dalo ukocirovat na par let.

    Jinak je vtipne - hlasi se hodne mladych priznivcu pravice co chteji bohatym brat a chudym davat :-)))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KAILASH: no ale k čemu je být společně v opozici ? :-) jinak ano, já osobně proti SZ nic nemám, ale většina členů strany bude mladších, a politicky se řadí spíše někam na "velice naivní pravici"... a třeba já jsem v ČPS jediný lehce jaderně skeptický... většina ČPS je silně projaderná (nebo aspoň na fóru tak hlasovali), což pro mě osobně bude docela problém (budu si muset připravit nějakou přednášku kdyby nedej bože ČPS chtěla vlastní energetickou politiku).

    Už nyní se program ČPS výrazně odlišuje od toho stručného tříbodového programu těch Švédů, vícemě ty lidi se z toho snaží udělat normální politickou stranu...
    KAILASH
    KAILASH --- ---
    KAILASH
    KAILASH --- ---
    XCHAOS: :-)))
    stejne pujdete do vztahu se SZ
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JINDRICH: nevím. já v neděli budu spoluzakládat Českou Pirátskou Stranu... SZ asi už pouštím z hlavy
    JINDRICH
    JINDRICH --- ---
    XCHAOS: no jak to dopadlo? nemas nejake info. v sobotu sem se tam bouhuzel nedostal.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Zda Stranu zelených povede do voleb Liška, se rozhodne v sobotu | Domaci.iHNed.cz -
    http://domaci.ihned.cz/c1-37442950-zda-stranu-zelenych-povede-do-voleb-liska-se-rozhodne-v-sobotu
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    TEKKET: používám Linux, a to na všech svých serverech i desktopech.

    a ne... neobávám se ničeho podobného. nežijeme před rokem 1989, fakt neočekávám žádné perzekuce a ani nepokládám kandidaturu za ČPS za velké hrdinství... není tu žádný Irán, že ano. Tedy.. velmi teoreticky bych mohl dostat padáka v zaměstnání - ale i potom mi ještě zbude moje vlastní firma, takže se toho moc nebojím.

    u mě jde o velmi konkrétní problém toho, že já jako ISP _mám_ samozřejmě možnost shromažďovat data o tom s kým a jaký druh provozu kterýkoliv můj klient provozuje - myšleno na straně serveru i na straně klienta. není to technicky úplně triviální a byl by s tím spojen další čas a peníze, abychom to realizovali - ale podstatné je, že já to NECHCI dělat. a současná směrnice EU v podstatě zavazuje místní leglislativce, aby nějakou formu logování a archivace dělali: ale toto současně s sebou nese nutnost zabránit úniku těchto informací do nepovolaných rukou, a současně i nutnost zabránit zfalšování těchto informací, a toto pokládám nejen za nákadné finančně i časově - toto pokládám za téměř nemožné. proto jsem víceméně proto, aby se řeklo, které informace mají být dostupné VŠEM, a které vůbec existovat nemají (např. v archivované podobě) - nechci být povinen shromažďovat nějaký speciální druh informací, které na vyžádání poskytnu jen někomu, ale ne všem.

    toto stanovisko je poměrně obtížně vysvětlitelné třeba i dovnitř firmy, protože v podstatě kdokoliv čímkoliv vydělává nějaké peníze, tak obvykle především hledí, aby to dělal stejně jako všichni ostatní, protože tak prostě většina lidí uvažuje.

    nicméně skutečně jsem pro transparentnost - takže když už se má něco logovat, tak ať má každý povinnost zveřejnit KOMUKOLIV třeba záznamy provozu nějaké IP adresy vůči IP adrese jiné - a ať to není jen nějaké speciální privilegium státních orgánů. Na druhou stranu: toto by vedlo jen k tomu, že by lidé začali provozovat různé šifrovací a anonymizační sítě, a v podstatě po nějakém čase by "každý komunikoval s kýmkoliv". ale i to by bylo zajímavé...

    já osobně si od případného hypotetického mandátu slibuju, že bych tyto svoje poměrně silné názory ohledně výhod transparentnosti oproti uzavřené státní kontrole byl schopen lépe vysvětlit.. a obecně, jakožto člověk který má s Internetem 15 let trvající zkušenost, bych byl touto cestou zřejmě lépe schopen bránit a vysvětlovat původního ducha Internetu před státními zásahy.... to, že legislativa trochu funguje je z části jistě dané i tím, že v parlamentu zasedá řada profesionálů z nejrůznějších oborů lidské činnosti, a pokud by se tam objevili i zástupci nové generace IT profesionálů (ať už to budu já nebo někdo jiný), tak by to dávalo nějaký smysl.

    Na problematiku informací, informatiky, telekomunikací a souvisejících technologií se prostě nelze dívat donekonečna jen očima právníků, kteří celé problematice přeci jen až tak do hloubky nerozumí.
    TEKKET
    TEKKET --- ---
    btw, možní kandidáti PS - řešili jste už tu možnost, že při volební kampani vám domů přijde policie na udání, že používáte nelegální software?
    Obávám se, že to se dá reálně očekávat v případě, že Pirátská strana bude na podzim kandidovat ve volbách.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    TEKKET: ano, proto také mluvíme o reformě, a ne o zrušení copyrightu. podle mě je přirozené aby existoval systém, který ověřuje autenticitu autorství.
    TEKKET
    TEKKET --- ---
    LUCKILL: bez nějaké formy ochrany by ho nemusel vykrádat napodobováním, ale prostě vzít jeho tvorbu a prodávat ji dál pod svým jménem....například.


    XCHAOS: to jsou přesně ty věci, které mi u organizací jako OSA zvedají žluč. Přijdou mi absurdní a neakceptovatelné.
    TEKKET
    TEKKET --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam