• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEPolitické alternativy a jejich příznivci
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Český rozhlas 1 - Radiožurnál (archiv - Dvacet minut Radiožurnálu)
    http://prehravac.rozhlas.cz/audio/2762355
    KAILASH
    KAILASH --- ---
    Ilona Švihlíková - Konference Co chtějí odbory pro ČR - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=Imnl919Az5A&feature=relmfu
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    KAILASH: mam 12 podpisu... tento tyden to hodim do Dejvic
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Když už máme toho 28.října a prezidentské volby za rohem, tak trocha nacionalistického šovinismu :-)

    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KAILASH
    KAILASH --- ---
    XCHAOS: K potřebné hranici 50 tisíc podpisů se pomalu přibližuje i Táňa Fischerová. Momentálně její kandidaturu podpořilo asi 30 tisíc lidí. "Naše kampaň je ovšem úplně decentralizovaná, lidé archy šíří mezi sebou, takže je to jen přibližný odhad," vysvětluje Barbora Seifertová z týmu Fischerové

    Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/podpisy-kandidatu-na-prezidenta-da5-/domaci.aspx?c=A121018_110339_domaci_zep

    Kdo muze tak taky podporte :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Něco málo jsem k tomu napsal zde:
    TečkaCZ - xChaos: Klára Samková na Hrad? Jako protestní hlas možná vhodnější, než Franz...
    http://teckacz.cz/-/22433
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NA MĚ NIKDO NIC NEMÁ. Ale je to výhoda? Rozhodnou voliči, nikoliv politici a média :: Klára Samková na Hrad
    http://www.klaranahrad.cz/news/na-me-nikdo-nic-nema-ale-je-to-vyhoda-rozhodnou-volici-nikoliv-politici-a-media/

    Spektrum prezidentských kandidátů je opravdu rozmanité. Kandiduje srandista-sochař z Hongkongu, vědma z Moravy vybřednuvší několikrát z klinické smrti, hradní novinář, tajemník a rocker, velvyslanec v Bělorusku se stigmatem odmítače potratů, pražská supermatka, nositel holešovské výzvy, státní superšpión, odborný asistent z Filozofické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci s náklonností k měkkým drogám, bývalý generální ředitel Poldi Kladno, exponent sudetoněmeckých spolků, americký superman českého původu s nárokem na běh světových dějin ve stylu Forrest Gump, americký profesor obchodního managementu a podobně.

    Pak tu ovšem máme ještě skutečně nezávislé osobnosti se skutečně nezařazenou minulostí, jako třeba bývalou europoslankyni, která svých politických zkušeností bude využívat pro dobro Vlasti a Národa. Nabyla jich v Evropském parlamentu mezi dalšími nezařazenými, jimiž byli např. Jean-Maria Le Pen nebo Alexandra Mussoliniová.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ... jsem ani netušil.... nejneviditelnější kandidátka vůbec :-)
    Boj o Hrad: Franz finišuje, Samková nestíhá, Okamurovi je to jedno - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/podpisy-kandidatu-na-prezidenta-da5-/domaci.aspx?c=A121018_110339_domaci_zep
    KLÁRA na Hrad - home page
    http://www.klaranahrad.cz/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Italský komik Beppe Grillo přeplaval Messinskou úžinu a míří do politiky | pieralli.blog.ihned.cz -
    http://pieralli.blog.ihned.cz/c1-58103270-italsky-komik-beppe-grillo-preplaval-messinskou-uzinu-a-miri-do-politiky
    Stejnou skepsi lze spatřit v italských denicích, kde ho s opovrženým přirovnávali podobným demonstrativním výkonům diktátorů jako předváděli Mussolini nebo Mao Ce-tung.

    chtělo by to nějaký český ekvivalent... já se těším, až Babiš vyrazí 50 km pěšky do Prčic :-)
    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    Libor Michálek nestr. — Hyde park ČT24 — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/specialy/hydepark/

    Dnes v Hyde Parku Libor Michálek.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    Kdybych potkal pana Okamuru, řekl bych mu : Pane Okamurto, s tím "nezávidět" máte jen poloviční pravdu. Ano, za poslední dva roky se z rozkrádáním, tunelováním, korupcí a všemi možnými "technikami" jak nakrást do vlastní kapsy, roztrhl pytel. Vlastně nejen v posledních dvou letech, v posledních dvou letech je to, "pouze" více vidět, protože konečně policie "po nich jde" a zřejmě už není tolik sama zkorumpovatelná jako 15 let předešlých. Takže pane Okamuro, ano, krade se pouze z peněz veřejného sektoru a to je státní rozpočet, ( 40% celoročního obratu ) a...a kdo krade ?, no přeci ti, co "zapomněli" nakrást ( naprivatizovat ) v devadesátých letech, kdy sám Klaus a jeho kámoši doslova řvali, nutili lidi, aby privatizovali...což nebylo nic jiného než rozkraďte si původní socialistické vlastnictví ( nás všech ) do vlastnictví. Takže si ho přivlastnilo 10-15% obyvatel za 10 let porevolučních. Ve zbytku národa si 30% malých podnikatelů, co si slušně vzali úvěry a dřou dodnes na jejich zplacení, a ustáli rozvlnění hospodářeských proměn a jsou střední vrstvou co "nemá hlad". .. a slušně si žije...a dál zbytek, tj. cca polovina národa jsou chudí lidé jako v dějinách byli vždy, tj. chudí + nemakačenka, vexláci, šmejdilové, lůza šejdíři, podvodníci a jiná neurčitá nepracující lůza + cikáni ( + chudí důchodci ). 50% obyvatel opět a opět je na hraně minima. Ale nezávidí, ti jsou pouze nasraní !!!!!! Takže pane Okamura, ano, závidí dnes pouze ti, co zaspali a co se probudili po roce 2000 a protřeli zrak, že "zapomněli" v devadesátých letech krást-tunelovat ( jak je k tomu Klaus nabádal...milion původních komunistů naprivatizovalo 90% socialistického vlastnictví ) a tak to chtějí dohnat. Tunelují dnes, korupčí dnes, derou se na funkce státních úředníků,kde mohou brát (nejen) úplatky všeho druhu...ano, to jsou ti, co závidí multimilionářům z devadesátých let, co vůůůůbec nejsou pravými kapitalisty, starajícími se o prosperitu svých výrobních prostředků ( o prosperitu se stará menežment za žold ) a oni si s celými rodinami válí šunky na Kypru na soukromých jachtách. Daně posílají do daňových rájů. Pane Okamuro, pouze malé procento lidí se staly boháči poctivě ( myslím k nim patříte ).
    Takže pane Okamura, v této době nejde o to "kdo komu závidí", ale o to, že vláda nevládne, stále se hádají a pokud, tak proti lidu, za 5 let se zvýšil deficit státního rozpočtu čím ? no rozkradením ! a nyní Kalousek to chce zalepit penězy z lidu......lid, ten je opět chudý jako to bylo po celých 2000 let.
    KAILASH
    KAILASH --- ---
    Český ekonom v MMF razí cestu k odbourání dluhů. Chce zestátnit peníze – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/ekonomika/282347-cesky-ekonom-v-mmf-razi-cestu-k-odbourani-dluhu-chce-zestatnit-penize.html

    "Jde tak vlastně o návrat do minulosti, tedy do doby, než byla kontrola peněžních zásob svěřena do soukromých rukou." !!!
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KAILASH
    KAILASH --- ---
    Jan Hnízdil » Proč je nutné malovat politikům tykadla.
    http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/jan-hnizdil.php?itemid=17848
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    (na druhou stranu - abych byl trochu fér, tak právě Bitcoinu vyčítám, že je to jakési "kolektivně vybudované ghetto", kde se ti, kdo mají na společném portfoilu jen velmi malý podíl dobrovolně usilovně podílejí na co nejjistějším zakonzervování tohoto stavu :-) místo, aby si žádali systém, kde jsou aspoň minimálně odměňováni za samotnou účast v něm, tak sází na to, že zrovna oni budou patřit mezi ty, kteří si pomůžou tím, že je BTC ochrání před zdaněním...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KEDRIGERN: faktem je, že z ekonomického hlediska ti, kteří nemají žádné úspory (nebo mají dokonce dluhy), už nemají žádný zájem na udržení hodnoty peněz (a tedy i úspor), stabilní cenové hladině, apod. - zajímá je jenom jejich aktuální příjem, ale nechovají se ekonomicky (v tom smyslu, jak je skrze své "ekonomické" chování většinou charakterizována střední třída - vytváření úspor, rezerv, apod.)

    mj. z tohoto důvodu se vždy v evropském prostředí - tedy asi spíš protestanském, severském - kladl kulturní důraz na vytváření úspor místo zadlužování se - protože pochopitelně demokratické mechanismy v kombinaci s všeobecnou zadlužeností vedou ke klasickému scénáři "pálení účetních knih" (v novodobé formě "tištění peněz")

    ve skutečnosti se může stát, že se občané, místo aby skutečně nějak hledali "šetrnost" v rozpočtech, sešikují za svoje "chlebodárce" co peníze vyvádět uměj - a budou prostě jen v debatách obhajovat výdaje směřující ke své sociální skupině na úkor výdajů jiných, směřujících do jiných kapes.. (což je trochu v rozporu s představou, že demokracie určí co je společný zájem a stát se pak jen snaží tento společný zájem dosáhnout nejefektivnějším možným způsobem, např. nejlevněji... když se to celé dostane do bodu, že "společným zájem" je hlavně to "vytváření pracovních míst", tak vlastně celou představu demokracie i trhu můžeme zrušit a místo toho zavést doživotní povinnou školní docházku...)
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    XCHAOS: No to to trochu dehonestuješ. Stačí, když budou veřejné instituce opravdu veřejné a kandidáti také. I velmi zpomalený novinář pak dokáže spočítat, že kandidát má zaplacenou jen 1/4 reklamy a zbytek je od ? A na druhé straně my budeme vědět, že to ve velkém není rozkradené např. z radnice (což je nadmíru běžná praxe).

    To je mnohem lepší, než dnešní stav, kdy se tady lidé spokojí s tím, že firma má anonymní akcie a tedy končíme pátrání...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KEDRIGERN: ano, krajní případ, který totální aplikací přímé demokracie na rozpočty můžeš dostáhnout, je rovnostářská "stravenková" ekonomika (není moc daleko od "válečného komunismu", efektivně znemožňující akumulaci finančního kapitálu :-) (přinejmenším anonymního)

    ale jako proč ne... já věřím, že skutečný soukromý sektor by si svoje místo na slunci rozhodně uhájil - společným zájmem je zlikvidovat "pseudosoukromý sektor", kdy za "podnikatele" se označují lidé, jejichž talentem je ve skutečnosti umět se elegantně napojit na penězovod z veřejných rozpočtů...
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    SHM8: Lidské chyby nevadí, když se nesnažíš zakrývat něco tajného / nekalého.

    XCHAOS: Nejedná se o všelék, ale pomůcku. Navíc, když jsou dílčí údaje, tak se dá srovnávat. V budoucnu půjde prostě sáhnout na internet a mrknout za kolik měl, který kandidát reklamu. Zjednoduší to některé úvahy (první krok nebude muset být: "dle odhadů"...).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam