SIN: jj, mam Crohna, o kolitide toho moc nevim...
Nezadouci ucinky si nevybavuju zadny... i kdyz to ma snizovat nitrobunecnou imunitu a tim padem by me mel skolit kazdej virus, co pujde okolo... nachlazenej jsem byl od ty doby snad jednou a to jeste nijak zle.
Testovani spocivalo v nekolika krevnich testech (vysali mi jen asi o dve nebo tri zkumavky vic nez normalne a na vysledky rozboru jedny z nich se cekalo snad mesic, mozna dyl) a potom jsem musel na plicni kvuli vylouceni latentni TBC (rentgen plic a podkozni injekce). Pak uz byl posledni test az prvni kapacka.
Postup je presne jak rikas, rano v pul osmy prijdu do cekarny, tak kolem osmy prijde doktor, kolem pul devaty se me zepta, jak se mam, kolem trictvrte na devet me sestra odvede na pokoj s dalsima kapackarema, kolem devaty mi zmeri tlak a napichnou kapacku a ta ma dve hodiny kapat (vetsinou tak hodina az hodina a pul), s tim, ze kazdou pulhodinu meri tlak. Po ty kapacce by mel clovek jeste dve hodiny zustat v nemocnici kvuli vylouceni alergicky reakce a buhviceho jeste... v praxi to ale vypada, ze kolem druhy odpoledne tam jeste vsichni cekame, az se doktor vrati odkudsi a napise nam zpravu... a pak za tyden krevni testy a zase na dva mesice od doktoru klid... jo, ze zacatku je ta frekvence kapacek castejsi, az tak u ctvrty se to ustali na dvou mesicich. (jestli si to pamatuju spravne, tak to bylo 1. kapacka - 2 tydny pauza - 2. kapacka - 2 tydny pauza - 3. kapacka - mesic pauza - 4. kapacka - 2 mesice pauza - 5. kapacka a dal po dvou mesicich)
Jak dlouho to bude trvat mi rikali... ale ted uz si na to fakt nevzpomenu.