MISERY:
Takze jsem psala dotaz na urad, kde jsem zadala, aby mi bylo vysvetleno, jak mam postupovat a odpovedi mi bylo past and copy ze zakoniku. <irony> Coz mi teda fakt hodne pomohlo, to jsem si predtim samozrejme neprecetla. </irony>
Z ustanovení §12 odst. 1 písm. c) zákona č. 133/2000 Sb., o evidenci obyvatel a rodných číslech a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „zákon o evidenci obyvatel), vyplývá, že ohlašovna rozhodne o zrušení údaje o místu trvalého pobytu, zaniklo-li užívací právo občana k objektu nebo jeho vymezené části, jehož adresa je v evidenci obyvatel uvedena jako místo trvalého pobytu občana a neužívá-li občan tento objekt nebo jeho vymezenou část. Odstavec druhý téhož paragrafu stanoví, že ohlašovna rozhodne o zrušení údaje o místu trvalého pobytu podle odst. 1 písm. c) jen na návrh vlastníka objektu nebo jeho vymezené části nebo na návrh oprávněné osoby uvedené v § 10 odst. 6 písm. c) zákona o evidenci obyvatel. Navrhovatel je v takovém případě povinen existenci důvodů uvedených v § 12 odstavci 1 písm. c) ohlašovně prokázat. Všechny podmínky musí být naplněny současně.
Me by z tech urednic fakt jebnulo!