• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREVEKlub majitelů a pronajímatelů nemovitostí
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    Jen tak mne po diskusi v Právní poradně napadlo - máte někdo "domovní knihu" a hlásíte své nájemníky na policii - a jak je v praxi otravné a náročné se s tím dělat - nebo na to v praxi obzvláště u Slováků (a obecně občanů zemí EU) všichni kašlou?
    VODNIK
    VODNIK --- ---
    Zkoušel jsem v bytové diskuzi, ale je tam mrtvo tak s dovolením zkopíruju i sem dotaz na zápis novostavby do katastru:
    Na pozemku jsem provedl demolici původní stavby a postavil nový barák, v katastru je stále zapsaný jako stav - celkový pozemek, původní stavba, pozemek pod stavbou. Jak teď postupovat při zápisu nové stavby - stačí poslat formulář Ohlášení změny údajů (+ povinné přílohy jako kolaudace, geometrák apod.) a nechat stavbu zapsat jako součást celkového pozemku? Nebo mám nechat ještě navíc vymazat původní stavbu? Platí se u toho nějaký poplatek - katastr uvádí jen poplatky u vkladů, ale ne u změn?
    GREVE
    GREVE --- ---
    BEBERA: No jo, no, to je prostě další z nevýhod družstva oproti OV :-)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    GREVE: Dík. Tohle je v Praze. Přijde mi to takový nesmyslný poplatek, družstvo s podnájmem nemá žádné náklady navíc...
    GREVE
    GREVE --- ---
    BEBERA: V určitých regionech je to normou. Například v Teplicích.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Je normální, že družstvo požaduje za souhlas s pronájmem bytu 500 Kč/měsíc? Nikdy jsem se s tím nesetkala...
    TBC
    TBC --- ---
    THERUSHKA22: a jak se to konkretne projevuje, ciste ze zvedavosti?
    THERUSHKA22
    THERUSHKA22 --- ---
    Zdravím z "druhé strany barikády", právě prožíváme otřesnou zkušenost s neseriozním pronajímatelem, nevíte, zda někde existuje databáze nesolidních pronajímatelů, nebo něco podobného?
    CAJT
    CAJT --- ---
    TBC: Pojištenou mám nemovitost, co se děje v bytech musí (nebo by logicky měl) pojistit si sám nájemník, je to jeho ryziko.
    TBC
    TBC --- ---
    Jak řešíte pojištění nemovitosti/domácnosti při pronájmu bytu? Máte psáno na sebe a tím se vlastně, kryjete i čast rizik spojená s nájemníkem? A máte zakalkulováno do fixního nákladu, a připádně at si nájemce jeste domácnost pojistí jak chce?
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    Ahoj, prosím o radu týkající se pronájmu nemovitosti:

Když pronajmu chalupu firmě na rok (faktura, příjem daněn jako příjem z pronájmu), ta si tam bude dělat své akce (teambuilding apod.), je potřeba na městský úřad nahlašovat jednotlivé akce a odvádět poplatek za hlavu (tuším, že býval kolem 15 kč/den)?

Chalupa je vedena jako objekt k trvalému bydlení.

Díky
    _HABU_
    _HABU_ --- ---
    ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    _HABU_: Ano i fotka, jde-li adresáta podle ní ztotožnit - což by bylo účelem databáze. Chápu problém, ale přes tohle nejede vlak, řešila bych dobře smluvně, kaucema atd.
    _HABU_
    _HABU_ --- ---
    ATTILAH:
    TOMAS:

Hm, máme info, co přesně se rozumí pod pojmem "osobní údaj"? Počítá se mezi to i fotka beze jména? ;) A co kdyby šlo o neveřejnou databázi s nutností registrace pro zobrazení "údajů"? Dovedu si představit, že právník by si z těchto dotazů asi trhal vlasy, ale na druhou stranu majitel bytu nemá moc dobré východisko při hledání nájemníků. A co si budeme povídat, zdání klame.
    ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    _HABU_: Potvrzuju, že by bylo nezákonný.
    VODNIK
    VODNIK --- ---
    Nemáte někdo pozitivní referenci na nějakou vyklízecí firmu? Lokalita Praha, potřebuju vyklidit suterénní nebytovku
    TOMAS
    TOMAS --- ---
    _HABU_: nekolik pokusu uz jsem zazil, ale podle zakona to nejde ( uchovavani osobnich udaju a jejich sdileni...)
    _HABU_
    _HABU_ --- ---
    Ahoj kolegyně a kolegové, existuje nějaká česká databáze nespolehlivých nájemníků? Tento rok jsem začal pronajímat byt v Plzni a po 8 měsících jsme nájemníky museli vyhodit. Neplatili, v noci dělali bordel a když jsme byt následně přebírali, našli jsme na zdech stopy krve... páreček vyžívající se v domácím násilí. A stále nám ještě dluží přes 20 000,- Kč.
    GREVE
    GREVE --- ---
    DAMIAN: To si právě nemyslím, většina lidí vůbec netuší co, proč a jak by měli počítat.
    DAMIAN
    DAMIAN --- ---
    GREVE: je to případ od případu, každý si to snadno spočítá....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam