• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BORAGOrganická syntéza
    SHEDLO
    SHEDLO --- ---
    neznáte nějakou pěknou databázku bo něco, kde bych mohla okouknout možné modifikace serinu a lysinu? dík
    BORAG
    BORAG --- ---
    LIBRIUM: už jsem to poupravil. Koukám, že originální způsob je elegantnější. Měl jsem u Aldriche zkontrolovat jestli ten thiofuran aldehyd není komerčně dostupný. Tím by se ten můj postup dost zjednodušil.

Jaký výtěžk bude přibližně dávat ten první krok (tvorba etheru)? Je tam trochu hodně ketonu a báze, nebude tam problém s aldolovýma kondenzacema?
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    1. benzthiopyrandion.

2. produkt "3" je zadana latka

LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    kysliku:) uhliku...
    BORAG
    BORAG --- ---
    2. práce kvapná... - když jsem to kopíroval dohromady tak jsem zapomněl jeden řádek reakcí. Pak to poupravím a přepostnu. Samozřejmě, že vznikne terciární alkohol. Ten jsem chtěl reakcí se sirouhlíkem a mythyljodidem v bazickém prostředí převézt na methylxantát a ten pak odredukovat...
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    2. ale tam mas keton a kondenzujes to na takpovediac alkan, nie alken -- ox. stupen kysliku (v ketone vs. v produkte) nesedi
    3. ten heterocyklus je proti boranom/borhydridom dost stabilny.
    BORAG
    BORAG --- ---
    1. ten tam nejspíš bude vznikat. Bude se muset pomalu thionylithium přidávat k esteru (alernativou je ester hydrolyzovat na kyselinu, tu hydridem deprotonovat a thionyllithium adovat přímo na sůl kyseliny. Následnou hydrolýzou připravíš selektivně keton).
    2. vodíky methylenu by měly být relativně kyselé (nevím přesně jak s tím zamíchá fakt, že kruh je vlastně aromatický), takže deprotonace a následná adice enolátu na keton.
    3. problém bude v tom, že se nejspíš bude redukovat i benzthiopyrandionový kruh. Thioester se nejspíš neotevře, ale s ketonem cyklu si nejsem jistý.

Jak říkám, s heterocykly nemám moc zkušeností - moc jsem s něma nepracoval - já jsem spíš na ty cyklické uhlovodíky :-)
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    BORAG: 1. ta reakcia esteru s 2-thienyllithiom -- je to dost selektivne na to, aby nevznikal terc. karbinol?
    2. ta kondenzacia s benzthiopyrandionom -- ako to pojde ketonom?
    3. v com by mala byt ta posledna redukcia problematicka?
    BORAG
    BORAG --- ---
    přiznávám, že některé kroky jsou trochu divoké. Každopádně bude problém se závěrečnou redukcí

WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Ja to taky nejak nemuzu spojit (+ u toho "spojeni" mam problemy s tim smradlavym thiofenem..).

Ale popremyslim o tom az zitra, tak jestli me Borag predbehne, zkuste na me pockat, jestli vymyslim neco validniho .)
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    BORAG: no som zvedavy.
    BORAG
    BORAG --- ---
    LIBRIUM: snad dneska postnu postup jak to uvařit. Zatím jsem se zasekl na spojení obou částí systému. Snad to nějak rozlousknu.
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    BORAG: tiofen? preco, jediny problem je, ze to smrdi :)
    BORAG
    BORAG --- ---
    no, to bude tedy něco.. Hlavně ten thiofuran tam je snad za trest :-)
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    zvladne to aj niekto okrem Boraga? stereo je jedno, len postavte ten skelet.

WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Boragu, hodis do etheru nejakou strukturu?
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    dzizs, este 10 x sem copypaste en.wikipedia.org.
    ATREY
    ATREY --- ---
    Nako to tady spi, co Kdyby jste si popremesleli nad Paclitaxelem. Vubec nemam zdani jak se tahle zvireckost muze syntetizovat.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    BORAG: Jezis ja jsem pako, posledni tyden se mi tady snad 3x stalo, ze mi nekde prebyva/ubyva -CH2- ... Od ted budu pozorny, nebudu diskutovat pod vlivem piva a vubec, vse po sobe poradne zkontroluju, nez to odeslu.
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    WILDENBURY_SQ: ako, moze byt, "aktivovany" DMF moze byt dobry zfdroj pre elfil. formylaciu...

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam