• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PROMETHEACROSSING BORDERS - dvojjazyčné partnerství, aneb jak spolu mluvíte?
    EWOKK
    EWOKK --- ---
    to je jasne...

kdyz teda navazu na tema vztahu, me by asi trochu vadilo, kdyby ten druhy byl naprosto nepoliben moji kulturou. Prijde mi takovy unavujici nekomu vysvetlovat vtipy a tak, filmy... nakonec jeden stejne asimiluje a podda se te druhe kulture, nebo se mylim? :) Prijde mi, ze zalezi na tom, v jake zemi jste - a ta pak bude kulturne ve vztahu dominatni, kdyz teda pominu treba muslimstvi
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    EWOKK: to je asi na jinou diskuzi..:/
    EWOKK
    EWOKK --- ---
    PROMETHEA: no ucila jsem se ji, ale uz toho moc dnes neumim) mam trochu k boerum odpor)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    EWOKK: taky dobrý =) a umíš i "afrikánštinu" nebo jak se to řekne česky? =)
    EWOKK
    EWOKK --- ---
    ju dobrej klub)

moje maminka je ruska, otec cech, ale celou zakladni skolu jsem stravila v J.A.R - takze s mamou mluvim prevazne ted rusky, kdyz se hadame tak cesky, s brachou mluvim anglicky, nekdy cesky..vztahy jsem mela vzdy ceske..a obcas nad tim premyslim ze by bylo fajn mit cizince :))) ale jenom kvuli tomu jazyku :D

obcas premyslim nad tim, ze bych chtela aby moje deti vyrustali ve vicejazycnem prostredi jako ja...ale neni to vzdy jednoduche)
    ANGUA
    ANGUA --- ---
    PSEUDOINTELLO: Me to na nem prave hrozne bavi, je starsi o dost a hodne zcestovalej, strasne moc toho zazil a kazdej rozhovor s nim mi da neco novyho.. coz se mi stava vazne malokdy...
    akorat mam dycky neodbytnej pocit, ze musim odmitnout pozvani na veceri :))))
    PSEUDOINTELLO
    PSEUDOINTELLO --- ---
    ANGUA: a jaký je to s někým, kdo není ani evropan? to už si fakt neumím představit.
    ANGUA
    ANGUA --- ---
    PSEUDOINTELLO: uz to tak vypada:DDD
    PSEUDOINTELLO
    PSEUDOINTELLO --- ---
    ANGUA: jdeš po ose, jo? ;-)
    (kvůli tomu čechovi jsem zamítla němce, se kterým jsem se o druhý světový nasmála tolik jako s nikým jiným. možná vlastně kvantitativně stejně, ale dostávalo to úplně jinou dimenzi.)
    ANGUA
    ANGUA --- ---
    a tesne predtim sved:) a to bylo nej, tyhle seversky narody maj krasnou anglicitnu a sou to hrozny klidasove:)
    ANGUA
    ANGUA --- ---
    PROMETHEA: no ono je to vlastne ted tak jako rozhozeny ze si vybirma mezi dvema a jeste si nejsem jista co lepsi :) jeden je japonec a durhej nemec:))) jedno lepsi nez druhy, vazne :))
    ANGUA
    ANGUA --- ---
    s francouzemabych se radsi nehadala vubec o nicem :)))
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    ANGUA: fakt? :DD a jaká národnost je to tentokrát? =)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    PSEUDOINTELLO: njn francouzi..., s tema bych se o kuchyni nehadala =)
    ten muj byl taky v praze na erasmu :) a prahu miluje doteď
    ANGUA
    ANGUA --- ---
    PSEUDOINTELLO: jj .) neslo to jinak :)
    PSEUDOINTELLO
    PSEUDOINTELLO --- ---
    PROMETHEA: "jeho poznatky o češích a tak" - to je fakt. jenže taky trochu vo hubu. my se třeba do krve hádali o to, jestli je česká kuchyně k jídlu, nebo ne. byl v praze na erasmu, takže jediný, co poznal, byly šizený hospodský svíčkový. a jakkoliv byl otevřenej a prahu miloval, některejch národních hrdostí se prostě zbavit zřejmě jen tak nejde.
    ANGUA: tos mě uklidnila! a jak to dopadlo, našla sis dalšího cizince?
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    PSEUDOINTELLO: to ti reknu, az budu zase chodit s cechem :DD
    ale je fakt, ze me taky dost pomaha, ze v praze byl uz dva roky, kdyz jsme jeste nebyli spolu, takze zna treba takovy ty drobnosti (pribinacek, "pocem" a par ceskejch hlasek, reklamy, dokonce i uvodni pisnicku z Ordinace v růžový zahrade, kterou jsem ani já neznala :D a taky mi tim otvirá oči...jeho poznatky o češích a tak..dost se tím bavíme :)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    DARJUSHKA: a odkud přesně z bývalého Sovětského svazu? takže mluvila rusky?
    já němčinu nikdy ráda neměla, ale jak se chvilku pohybuju v německým prostředí a jsem víc konfrontovaná s němčinou v běžném životě, začíná mě bavit - někdy mi až příjde, že si někdo udělal srandu v době obrození a přeložil spoustu slov s německou strukturou do slovanskýho jazyku :) (teď mě nic konkrétního nenapadá, ale snad víte o čem mluvim)
    teď je to teda ale taky dost OT :/
    ANGUA
    ANGUA --- ---
    PSEUDOINTELLO: ja to mela taky takhle :)
    PSEUDOINTELLO
    PSEUDOINTELLO --- ---
    chodila jsem dva roky s francouzem, co byl ale čechofil a učil se česky, takže jsem žádný problémy s porozuměním jsem nepociťovala. vysvětlovat, co je večerníček, nebylo potřeba, protože se to naučil na hodině češtiny. stejně jsme ale mluvili francouzsky a on mi to dnes vyčítá - já jsem se při něm zlepšila, on ne.

od té doby, co chodím s čechem, mám dojem, že jsem jaksi "intelektuálně zlenivěla". zdá se mi, že mi mozek nepracuje na takových obrátkách jako dřív a že se neučím nic nového. takže: máte to někdo taky tak, nebo jsem prostě po dvacítce definitivně zblbla a lepší už to nebude?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam