CRANK: Viz. poslední post (
CRANK) - rád bych se zeptal. Zítra se budu objednávat na revmatologii a bůh ví, kdy mě tam přijmou a doufám, že je přesvědčím, aby mi udělali rovnou test na krev na bechtěreva (děda má, táta má ... pochybuju, že to bude něco jiného ...). Do té doby bych se rád zeptal tady.
Zatím v podstatě jediné problémy co jsem měl bylo občas malá bolest v kříži a mínulý týden zmiňovaný záchvat revmatické artritidy - šlachy po celém těle, hlavně dlaně, kolena a kotníky. Levá dlaň byla vevnitř trochu nateklá, pravé koleno téměř neznatelně.
Špatný je, že jelikož jsem byl zrovna na dovolené na krétě, narval jsem do sebe apo-ibuprofen a přes bolesti se coural po krétě, koupal ve studeném moři ... no, myslel jsem si, že jsem se na procházce jenom namohl ...
Teď jsem se vrátil a táta mi sdělil svou a dědovu anamnézu a předal diclofenac 50 mg. Ten si jsem si vzal jeden večer a ráno jsem si vzal jeden apo-ibuprofen. Každopádně teď na večer mě zase bolí kolena. Asi zvýším dávkování diclofenacu (narozdíl od apo-ibuprofenu mě po něm nebolelo naprosto nic a kdybych se koleno nesnažil šetřit, tak by bylo naprosto pohyblivé). Doufám že se to co nejrychleji spraví.
Otázka zní - můžu se 2-3ma diclofenacama a s tím, že koleno mě pořád trochu pobolívá jít cvičit vrchní část těla do fitka? (Cvičím spíš kondičně :) než profesionálně) Dost mi chybí endomorfiny :). Nebo mám pro jistotu čekat na diagnózu a doporučení revmatologa? :D
Co myslíte? Díky za feedback.