• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BALVAN42Bechtěrev, revmatoidni a juvenilní artritida a vůbec
    HOEZO
    HOEZO --- ---
    MONOTYPEK: super(!) ,)
    MONOTYPEK
    MONOTYPEK --- ---
    musim se pochlubit... zvladl jsem mtb zavod s vyjezdem na Rip. zada drzi... zatim. :)
    CHOLE
    CHOLE --- ---
    jsem hodně člověk proti lékům když je líp jedu na alternativě pak přijde po čase období kdy se nepostavim a holt to už člověk musí papat ty nesmysly nemluvě o zánětu v těle a té brutální hladine no řešení prostě neni, buď rád mírně závidim a hodně přeji
    MONOTYPEK
    MONOTYPEK --- ---
    když vás čtu, dámy... jsem upřímně rád, že jsem nikdy nemusel léčbu žádnou brát. všichni do mě jen hučí, abych pravidelně cvičil a dodržoval režim 4N (Neprochladnout, Nesedět furt, Nestát na místě, Neležet)
    CHOLE
    CHOLE --- ---
    popřípadě arcoxia a celebrex zatěžují žaludek a játra nejméně.... na mě v pubertě na to srali a mám vředy tyhle léky ale jsou šetrnější :)
    CHOLE
    CHOLE --- ---
    DA_ANDRACKA: methotrexat kje na hovno má dots negativný účinky na psychiku. To víš že si tě pamatuji kdo by zapomněl :). Strašně dlohou jsem bioléčbu odmítala právě kvůli bejby a nejasnostem vlivu na plod z nabízených možností je na tom nejlíp. Nesmíš se nechat ovlivnit 30 stranama neg.účinků ty jsou v podstatě na všem, ale tohle fakt léčí. Probrala jsem to s vícero doktorama 3 revamtzici a 1 gynda 1 praktik 1 internista a bioléčba vychází nejlíp. Pokud splňuješ podmínku ji získat tak neváhej. Je možné léčbu užívat i během těhotenství doporočeno 3 měsíce ok, ale už se roodí děti kdy to matky užívají i do 6 měsíce a jsou ok jak matka tak dítě. ono ten zánět v těle je pro plod horší než ta samotná léčba a její vliv. Mám něco trochu jiného - kombinace Juvielní ideopatické artritidy a bechtěrev. Léky se dají postupně vysazovat v období 15-29 let jsem to užívala cca 10 let zbytek byly pauzy vždy do doby než jsem přestala chodit a tak furt dokola. Vyléčit se to nedá, tlumita no. Chce to mírný sport- cvičení svalové a šetřit se mno znáš to to už je horší stačí si na mě vzpomenout na těch festech :) ....
    DA_ANDRACKA
    DA_ANDRACKA --- ---
    CHOLE: a melas na neco z toho naky blby reakce? nejaky vedlejsi ucinky?
    DA_ANDRACKA
    DA_ANDRACKA --- ---
    CHOLE: ahoj Chole (treba si me jeste pamatujes z Reggae meetingu aspol. :) ty mas to stejny co ja nebo bechtěreva? no ono je to asi vsechno na stejny brdo, coz?

    zajimalo me, kdyz mi da vybrat mezi tou prvni skupinou leku (metotrexát, cyklosporin A nebo sulfasalazin etc.) a biologickou lecbou, co z toho je lepsi, co ma mene vedlejsich ucinku? budu muset vse brat porad? nebo staci pul roku a pak prestavka? (rikala mi, ze po aplikaci bych jeste pul roku nemela otěhotnovat:)

    Kdyz uz se damjednou na tuhle cestu, budu to muset uzivat porad/ do konce zivota? nebo to muze vymizet aspon na par let po ty jedny sade aplikaci?
    CHOLE
    CHOLE --- ---
    DA_ANDRACKA: mám dlouholeté zkušenosti s metotrexátem, salzopirinem atd. konec arcoxie a teď tramal v kombinaci s celebrexem. Tyhle léky beru už 10 let. Teď jsem v čekačce na bioléčbu. Co by tě zajímalo?
    DA_ANDRACKA
    DA_ANDRACKA --- ---
    ahoj, pridavam se nove do skupiny.
    Mate tady nekdo zkusenosti s lecbou: DMARDs neboli chorobu modifikující léky, kam patří metotrexát, cyklosporin A nebo sulfasalazin či s Biologiky (biologocká léčba)

    mám Psoriatickou artritidu, mate ji tady v klubu nekdo taky?
    MONOTYPEK
    MONOTYPEK --- ---
    HOEZO: zpomalil jsem strašně v pohybu a přesto si myslel, že mi to běhá. nakonec jsem vrcholový sport vzdal. nicméně jsem zůstal u trénování, takže pohyb byl vždy aspoň trochu... a tančil jsem na mejdanech :) takže nevzdávat, nevzdávat, nevzdávat...

    HOEZO: já jsem rád (a ťukám tu na všechno)... už dlouho jsem nepotřeboval prášek :)

    humor? rozhodně ten nejlepší :)

    btw. zítra mám půlroční kontrolu na revmaťáku, tak jsem zvědavý...
    HOEZO
    HOEZO --- ---
    MONOTYPEK: hehe ,D ale vazne je skvely ze to ma nekdo stejne(!!!) ,) ja tahle parkrat usnul vycerpanim v koupelne na zemi, protoze jsem si musel lehnout, ale uz jsem nedokazal vstal a lezal tam tak 5 hodin ,))

    mimochodem si myslim ze vsichni budeme mit divnou zalibu ve zvracenem a cernem humoru ,)
    HOEZO
    HOEZO --- ---
    MONOTYPEK: spis jde o to, ze od zari do zimy jsem na treninku sebeobrany sel výkonností dolu. Pritom jsem tam byl nejdele, ale uz jsem zvladal jen 1/3 toho co ostatni (zacatecníci) a nechapal jsem proc. Celkem me to semlelo, to ze se mi smali mi nevadi. No a ted vim proc to bylo. To same ze kamos na kole pokazde ujizdel a ja at jsem delal maximum, porad jsem ho nemohl dat. ted uz vim proc, a vlastne jsem svym zpusobem frajer ,))) jen me prekvapuje jak moc me Bechterev ovlivnuje.... na zavodech se mozna nekde potkame ,)

    mimochodem nevim proc, ale uz 4 dny je pryc chronicka unava. najednou rano vstanu bez 3 kafí. vcera jsem dal 1500m prsa a predevcirem 2000m a ani nevim jak. az ted mi doslo, jak moc me to ovlivnuje, kdyz si toho vsimam. jen se teba porad tresu ,))))
    MONOTYPEK
    MONOTYPEK --- ---
    nejdřív jsem se bál nápadu se sejít, že budeme fňukat všichni... protože... co si budeme nalhávat... náš život není zrovna prdel a není pro nás nikdy skoro nic dokonalý (i u moře za horkého dne nás nasere chladný poryv větru)

    ale takhle mám pocit, že si budeme vyprávět veselé příhody o tom jak jsme chodili na wc doma podél stěny i 10 minut :DDD
    CHOLE
    CHOLE --- ---
    díky kluci za optimistické příspěvky dost mě to namotivovalo.
    MONOTYPEK
    MONOTYPEK --- ---
    HOEZO:
    HOEZO:

    díky moc ;)

    s tím sportem... hlavně se nebát a zkoušet. jít tomu naproti... přestat kouřit, změnit jídelníček, odlehčit páteři a prostě začít plavat, jezdit na kole a nebát se ani zakázaných věcí (jako je zrovna můj basket), kde sice budeš dostávat do držky, bude tě to bolet, budeš pomalý a nejpomalejší, ale to se nakonec zlepší.

    je fakt, že mi vždycky parta na basketu tleská, když v obraně získám míč a "přesprintuji" celé hřiště a dám koš. včera jsem bránil rozehrávače (malého rychlého zmetka) a dařilo se mi. dávali jsme high5 a kluci, že skvělý Pavle. dobře makáš. vědí o mně. to je obrovská podpora. na kole si dávám šílené cíle. chci odjet na jaře amatérské závody. nevím jestli dám celý závod, nevím jak rychle jet... ale zkusím to a když uvidím, že tam je možnost a prostor na zlepšení... přihlásím se na další ;)

    vzorem pro mě je strejda, který je rovný jak pravítko a neotočí už hlavou spoustu let, ale každý víkend rok co rok sedí za bicíma a hraje na lodi pendlující mezi Děčínem a Drážďany a nebo bývalý ředitel NKÚ Lubomír Voleník.

    HOEZO
    HOEZO --- ---
    MONOTYPEK: na to se vyser, jak si ted s usmevem vzpominam jak mi dětská doktorka rikala ze jsem hypochondr, ze me porad bolí kolena nebo bricho... a revmatolozka mi ted DOSLOVA NIC nerekla. ale tys me prekvapil s tim sportem, jsem si proste rikal ze jsem chcipak bez kondicky, zkratka chce to neco vedet... hledam hlavne tu, jasne a strucne: http://www.revmaticke-nemoci.cz/bechterevova-nemoc
    HOEZO
    HOEZO --- ---
    MONOTYPEK: + tady dva reklamni letáky ,) z nich mam nejvic info



    MONOTYPEK
    MONOTYPEK --- ---
    HOEZO: to jsem nečetl ty jo. děkuji.
    hodím si to na kartičku a do folie a budu to mít připravené na rande :)

    to mě přivádí na otázku, zda-li existuje stránka, na které se lze dozvědět vše nové a pořádný popis a FAQ. je fakt, že nejsem úplně ten typ, který se ve své nemoci teoreticky nimrá. bojím se, že jakmile začnu o tom, co mi je mluvit, bude to znít sofistikovaně a navíc, když mluvím o něčem v čem se vyznám... vypadá to, že mě to baví... = hypochondr
    HOEZO
    HOEZO --- ---
    MONOTYPEK: nevim jestli si četl, me to proijdou celkem jako optimisticky cisla:
    Pokud máte Bechtěrevovu chorobu a jste nositeli genu HLA-B27, pak je zde pravděpodobnost 50 %, že stejný gen zdědí i váš potomek. V průměru má potomek člověka s Bechtěrevovou chorobou 8%ní pravděpodobnost, že se
    u něj také rozvine nemoc. Ovšem pokud potomek zdědí i gen HLA-B27, pak se riziko vzniku nemoci zvyšuje na dvojnásobek, tedy na přibližně 15 %. Pokud byl nemocí postižen prarodič, případně strýc, pak je riziko vzniku
    onemocnění menší než 5 %. Shrnuto, existuje mnohem vyšší pravděpodobnost, že se u dítěte nemoc
    nerozvine.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam