• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLAVaříme ryby a mořské plody... mňam
    Vaříme, pečeme, smažíme, grilujeme...

    Ryby české, ryby mořské, mořské plody...



    Recepty, nápady, fotky výtvorů, kam zajít do restaurace, kde koupit čerstvé ryby. Co k rybám... Kdo půjde na ústřice? :)

    pokud budete vkládat recept, napište na začátek slovo recept ať se to podle toho dá filtrovat, děkuji
    rozbalit záhlaví
    KLA
    KLA --- ---
    IGRACEK: tyjo toho tu asi neseženu, ale našla jsem na něj pěkný recept :)

    Lín smažený ve vinném těstíčku

    Suroviny
    600 g lína
    sůl
    2 vejce
    4 lžíce bílého vína
    hladká mouka
    pažitka
    petrželová nať
    tuk nebo olej
    120 minut

    Postup přípravy

    Očištěného a omytého lína osušíme čistou utěrkou a nakrájíme na porce. Jednotlivé porce lína odložíme na chladné místo nebo do ledničky na cca 1 hodinu. Z rozšlehaných vajec, bílého vína, hladké mouky a nadrobno nasekané čerstvé pažitky nebo petrželové natě vymícháme hladké těstíčko, do něhož namáčíme porce lína a smažíme na rozehřátém tuku nebo oleji dozlatova z každé strany. Podáváme s vařenými bramborami a zeleninou.
    KLA
    KLA --- ---
    OLEJOVKA: musím říct že kapra jsem jedla dvakrát a byl dost příšernej... chutnatl jako bahno. Na vánoce děláme buď žraloka, ten byl blbý jen jednou když jsme koupili mraženýho a páchnul po čpavku, nebo platýze... ňam

    IGRACEK: Bych si s celou rybou neuměla poradit :/ Vždycky kupuju jenom filety, řízky a tak :/ ale štve mě to, musíím se to naučit :)
    IGRACEK
    IGRACEK --- ---
    KLA: lin! ji tu nekdo liny? mnam uz sem dloooouho nemel - libovka!



    jinak minulej tejden cerstve vylovenej cejn jen tak kuchlej nafiletovanej pouze osolenej na ohni LIBOVKA
    KLA
    KLA --- ---
    MISH07: já slaný moc nemusím, skoro nesolím, takže to asi nebude moc pro mě... a nešlo by to třeba nechat odmočit , jo vylouhovat? :D

    Aha, vidím to... A jakej je rozdíl mezi gambas a camarao(portugalsky), camaron(španělsky)
    MISH07
    MISH07 --- ---
    muzes ji nakonzervovat na vic casu... nech si ji nejak naporcovat tak na obycejne velky filety... ta sul se po povareni (cca 5min ve varu) oddeli, ale je to porad dost slane....kdyz sem to jedla poprve, tak zacatek totalni nadseni pak to trosku citis...proto mi smakuje vic v tom rajceti...to trochu utlumi tu sul a taky prilozit dobre krupavou bagetku:))ale je to vyborny, fakt:)!!
    Gambas: je neco jako mala langostyna, kreveta....aha, ted sem mrkla do slovniku, je to krevetka:)))V tom pripade je langostyna velka sestra krevety...O:) mrkni na tu tvoji fotku z trhu, je tam v nabidce...
    KLA
    KLA --- ---
    MISH07: ale ono je to strašně velký, to se nedá strčit do hrnce... A fakt stačí povařit aby zmizela ta sůl?
    MISH07: a gambas je co, nachází mi to akorrát kkrevety
    MISH07
    MISH07 --- ---
    Jooo a taky strasne dobre a lehke.... spenat s gambas...a troskou cesnecku...jen promichat a mnam, mnam ...nebo proste jen ve vajickove omelete...:)
    MISH07
    MISH07 --- ---
    Osobne mi chutna: chobotnice...jen varena ve vode, nakrajena a polita oliv olejem s prichuti sladke papriky...pulpo ala gallego
    MISH07
    MISH07 --- ---
    KLA: lo mejor:)bacallaho je nejlepsi ala bilbaina (Bilbao)... salsa z loupanych rajcat... rajce, cibulka, a co chces, oregano, susena pazitka, atd.. Najdi si to na netu:))) a nesolit....:))Musi se nejdriv trosicku povarit ve vode, aby se trochu odsolila.
    Jinak se da taky normalne udelat v mouce a vajicku na olivovem oleji se spetkou cesneku. Netreba varit ve vode. Je vynikajici, ale to v te rajcatove omacce je chutnejsi!!!!! Bacalao a la nata...tak ho jedi Portugalci, ale to nevim jak delaj...
    Mnam a dobrou chut:)))!!!!!
    KLA
    KLA --- ---


    The Italian culture of raw fish by Mauro Uliassi, Senigallia (AN)

    [link]




    Everything raw

    It’s not sushi, but simply very fresh and selected fish and seafood, prepared according to our research and knowledge.





    Simply the best.
    KLA
    KLA --- ---


    co je třebA tohle za rybu a co se s ní dá dělat? :)
    KLA
    KLA --- ---
    tohle chci :)
    KLA
    KLA --- ---
    tak jsem ráda že jste mi to vysvětlili :D
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    cicavec=savec
    RADO1
    RADO1 --- ---
    bravcove=veprove
    KLA
    KLA --- ---
    RADO1: já vím že jsem uplně blbá, ale fakt ti nerozumím :D

    co znamená bravcove a cicavec :D
    RADO1
    RADO1 --- ---
    KLA: Si daj bravcove miesto velryby. Cicavec jak cicavec :-)
    KLA
    KLA --- ---
    ale potřebovala bych poradit... sertkali jste se někdo s bacalhau? Solenou treskou?
    Tady je to v každý sámošce a já bych si to děěsně chtěla koupitl, ale nemám tušení jak se to vaří...



    KLA
    KLA --- ---
    CHIMERA: tak to sice nechápu, ale je mi jasný že s tímhle receptem se nezavděčím :D :D
    CHIMERA
    CHIMERA --- ---
    KLA: a ani petržel a ani jogurt :)
    KLA
    KLA --- ---
    CHIMERA: nemáš ráda avokáda?
    KLA
    KLA --- ---
    Makrela plněná houbami

    Suroviny
    2 makrely
    100 g uzené slaniny
    1 cibule
    2 rajčata
    150 g hub

    Postup přípravy

    Očištěné a omyté makrely osušíme, osolíme a necháme na chladném místě nebo v chladničce odležet 2 hodiny. Uzenou slaninu nakrájíme na kostky, rozškvaříme, přidáme očištěnou nakrájenou cibuli, oloupané rajče, očištěné a na plátky nakrájené houby, sůl a za občasného promíchání dusíme. Nakonec vmícháme nadrobno nasekanou petrželovou nať.

    Vychladlou směsí naplníme odleželé makrely, které zašijeme, posypeme drceným kmínem, mletou paprikou, zlehka obalíme v hladké mouce a vložíme do rozehřátého oleje. Zvolna opékáme po obou stranách doměkka. Hotové makrely pokapeme citrónovou šťávou a ozdobíme zeleninou.
    sůl
    petrželová nať
    drcený kmín
    mletá paprika
    hladká mouka
    olej
    citrónová šťáva
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam