• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLAVaříme ryby a mořské plody... mňam
    Vaříme, pečeme, smažíme, grilujeme...

    Ryby české, ryby mořské, mořské plody...



    Recepty, nápady, fotky výtvorů, kam zajít do restaurace, kde koupit čerstvé ryby. Co k rybám... Kdo půjde na ústřice? :)

    pokud budete vkládat recept, napište na začátek slovo recept ať se to podle toho dá filtrovat, děkuji
    rozbalit záhlaví
    KLA
    KLA --- ---
    OLEJOVKA: musím říct že kapra jsem jedla dvakrát a byl dost příšernej... chutnatl jako bahno. Na vánoce děláme buď žraloka, ten byl blbý jen jednou když jsme koupili mraženýho a páchnul po čpavku, nebo platýze... ňam

    IGRACEK: Bych si s celou rybou neuměla poradit :/ Vždycky kupuju jenom filety, řízky a tak :/ ale štve mě to, musíím se to naučit :)
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    z ryb miluju kapříky, radši šupináče... nejlépe v trojobalu se salátem, klasika :o)
    a pak cejny, orzpůlit po páteři, vykuchat, prohodit moukou se sladkou paprikou, osolit a opéct z obou stran... neskutečná mana! :o)
    zkusila jsem candáta, ale buď byl málo výrazný, nebo nevím, nezaujal mne tak extra...
    pak ještě pstruh, jen solit a na oleji.. hmmmm
    taky grundličky ujdou, akorát nemám nervy vysvětlovat, že se to skutečně jí i shlavičkama a ocásky a nekuchá... sestřenice jim naposledy hlavička poctivě okusovala a vyhazovala... ocásky to samé, se skoro divím, že se nesnažila vypitvat střívka :o)
    chutnala jsem i štiku a úhoře, ale nic moc...
    z mořských miluju kalamáry a krabí maso... krevetky když se dobře udělají... ani jedno ale pořádně neumím, jsem tudíž odkázaná na nabídku restaurací...

    dotaz do pléna: dělal jste už někdo humra? kde se dá v Praze sehnat v dobré kvalitě?
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    RADO1: asi jsem divná, mi ústřice přišla jak bez chuti, kdybych na ni nedala citron, ani bych nevěděla, že něco jím...
    ale pro jistotu jsem dala jen jednu, abych otestovala, zda to můj žaludek snese, mě vyděsili, že prý někdo může mít takovou alergii na to, že umře :oD
    BERNA
    BERNA --- ---
    KLA: tady mas odeme recept: http://www.recepty.cz/recept.asp?id_receptu=JNQSDMIRG5&id_kategorie=JNLNCPQ5
    ten recept se vztahuje na bacalhau natrhany na kousky-melo by se to dat sehnat.

    no a jinak existuje hodne receptu, ve vetsine se jedna o kombinaci ryba, brambory, vejce, cibule.
    SA213
    SA213 --- ---
    KLA: "gamba" je vlastně synonymum pro "camarão".. ale pozor, neplést s "gambá", což je portugalsky vačice :)
    IGRACEK
    IGRACEK --- ---
    KLA: lin! ji tu nekdo liny? mnam uz sem dloooouho nemel - libovka!



    jinak minulej tejden cerstve vylovenej cejn jen tak kuchlej nafiletovanej pouze osolenej na ohni LIBOVKA
    KLA
    KLA --- ---
    MISH07: já slaný moc nemusím, skoro nesolím, takže to asi nebude moc pro mě... a nešlo by to třeba nechat odmočit , jo vylouhovat? :D

    Aha, vidím to... A jakej je rozdíl mezi gambas a camarao(portugalsky), camaron(španělsky)
    MISH07
    MISH07 --- ---
    muzes ji nakonzervovat na vic casu... nech si ji nejak naporcovat tak na obycejne velky filety... ta sul se po povareni (cca 5min ve varu) oddeli, ale je to porad dost slane....kdyz sem to jedla poprve, tak zacatek totalni nadseni pak to trosku citis...proto mi smakuje vic v tom rajceti...to trochu utlumi tu sul a taky prilozit dobre krupavou bagetku:))ale je to vyborny, fakt:)!!
    Gambas: je neco jako mala langostyna, kreveta....aha, ted sem mrkla do slovniku, je to krevetka:)))V tom pripade je langostyna velka sestra krevety...O:) mrkni na tu tvoji fotku z trhu, je tam v nabidce...
    KLA
    KLA --- ---
    MISH07: ale ono je to strašně velký, to se nedá strčit do hrnce... A fakt stačí povařit aby zmizela ta sůl?
    MISH07: a gambas je co, nachází mi to akorrát kkrevety
    MISH07
    MISH07 --- ---
    Jooo a taky strasne dobre a lehke.... spenat s gambas...a troskou cesnecku...jen promichat a mnam, mnam ...nebo proste jen ve vajickove omelete...:)
    MISH07
    MISH07 --- ---
    Osobne mi chutna: chobotnice...jen varena ve vode, nakrajena a polita oliv olejem s prichuti sladke papriky...pulpo ala gallego
    MISH07
    MISH07 --- ---
    KLA: lo mejor:)bacallaho je nejlepsi ala bilbaina (Bilbao)... salsa z loupanych rajcat... rajce, cibulka, a co chces, oregano, susena pazitka, atd.. Najdi si to na netu:))) a nesolit....:))Musi se nejdriv trosicku povarit ve vode, aby se trochu odsolila.
    Jinak se da taky normalne udelat v mouce a vajicku na olivovem oleji se spetkou cesneku. Netreba varit ve vode. Je vynikajici, ale to v te rajcatove omacce je chutnejsi!!!!! Bacalao a la nata...tak ho jedi Portugalci, ale to nevim jak delaj...
    Mnam a dobrou chut:)))!!!!!
    KLA
    KLA --- ---


    The Italian culture of raw fish by Mauro Uliassi, Senigallia (AN)

    [link]




    Everything raw

    It’s not sushi, but simply very fresh and selected fish and seafood, prepared according to our research and knowledge.





    Simply the best.
    KLA
    KLA --- ---


    co je třebA tohle za rybu a co se s ní dá dělat? :)
    KLA
    KLA --- ---
    tohle chci :)
    KLA
    KLA --- ---
    tak jsem ráda že jste mi to vysvětlili :D
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    cicavec=savec
    RADO1
    RADO1 --- ---
    bravcove=veprove
    KLA
    KLA --- ---
    RADO1: já vím že jsem uplně blbá, ale fakt ti nerozumím :D

    co znamená bravcove a cicavec :D
    RADO1
    RADO1 --- ---
    KLA: Si daj bravcove miesto velryby. Cicavec jak cicavec :-)
    KLA
    KLA --- ---
    ale potřebovala bych poradit... sertkali jste se někdo s bacalhau? Solenou treskou?
    Tady je to v každý sámošce a já bych si to děěsně chtěla koupitl, ale nemám tušení jak se to vaří...



    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam