GURBON: AVAST byl jen účelovka (na PC byl malware DNS_unlocker, který stejně AVAST nenašel - až UnHackMe). Už je dávno pryč, je to IMO zlo. Chipset drivery ještě zkusím. Díky za tip.
Zjistil jsem, že jsem ASI nepostupoval dobře při vytváření USB virtuálního printer portu (USB001). Zkoušel jsem jej přidat podle
https://community.spiceworks.com/topic/167288-win-7-not-detecting-usb-local-printer (jeffreyrowe). Navíc jsem porovnal dále uvedené soubory s jiným PC a jsou stejné, včetně práv: (System32\drivers\usbport.sys, System32\drivers\usbprint.sys, inf\usbport.inf, inf\usbprint.inf, System32\usbmon.dll)
Podle JPo1215 jsem zrušil i záznamy v registrech a pomocí printmanagement.msc zrušil staré ovladače. Reboot, vytvoření USB001 pomocí Windows\Inf, reboot, automatická instalace tiskárny, tentokrát připojení USB kabelu detekováno (4x green checks: Složené zařízení USB, Podpora tisku přes sběrnici USB, 2x Brother DCP-1510 series), instalace doběhla, nicméně v printer spool viselo oněch šest (informačních) task jobs, Brother utilita hlásí tiskárnu offline, tiskárna sama píše spánek a soubory do tisku projdou spoolem, ale nevytisknou se.