PES: Díky, ale já už na private atd. tak nějak z převážné části rezignoval. Ty různé aktualizace to pak stejně něco pozapínají, podobně jako se to děje na androidech. Sere mě to, protože je ze mě produkt a ne uživatel.
Už se nechci v tom neustále vrtat, je to předem prohraný boj.
I když chci mít přehled a kontrolu co se děje a ne aby mi systém nebo někdo za pomocí toho diktoval, co na počítači můžu mít, jak počítač používat, platit výpalné za kde co. Kdy třeba potřebuju jen jednu funkci co dlouhé roky byla normálně součástí a dnes už není. Proč bych si měl kupovat něco co nevyužiju a nemůžu zůstat u toho co mi stačí a vyhovuje? Proč bych měl platit další a další výpalné? Nemluvě o požírání výkonu HW u kterého byly mé odhady u Windows, že ztrácíš 10-30% výkonu. A kdy spíše to vypadá že to není těch 10% ale okolo těch 30%.
To už mě zaujali Tiny 10? A co si pamatuji tak 64-bit pro jsem míval po čisté instalaci taky na nějakých těch okolo 21GB. 22H2 mi ukazovali včera 31GB.
Mám kamaráda, ještě větší bedna než já, je velice dobrý programátor a umí si ty věci ve Windows sám upravit podle potřeb, ale už také na to nemá nervy a vykašlal se na to.