• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    GURBON: No já si to klasika nepamatuji, ale jsem si jistý že i tuhle možnost jsem dělal, jako že jsem smazal všechny oddíly a nechal jsem at si to Windows sám udělá a stejně se mi nacpal i jinam než na ten zvolený neformátovaný disk.
    Takže prostě raději odpojuji disky a po nainstalování pak zapojím, ať mám jistotu že se mi nějaká jeho partiton nenacpe jinam.

Ano o tom vím že můžu měnit písmena, ale je to opruz tyhle škatulata a vzpomenout si jak se to dělá. Což si momentálně zase nepamatuji, klasika. :/ A mé OCD je zvyklé, že prostě C: je Windows. Ne A:, ne E: whatever.
    GURBON
    GURBON --- ---
    ROLAND: Tohle se stava kdyz win instalujes na vytvorenej oddil. Pokud das partitiony na cilovym disku smazat a das instalaci do "volneho mista", nemel by se ti ten problem stat. Jinak poradi/pismenka ostatnich disku lze ve windows libovolne prehazovat.

LOPIK: a) GPT b) tohle se ti muze snadno stat i v Legacy
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Ale už jen kvůli obnovovacími oddílu, co funguje překvapivě dobře bych to nedělal, a jedenáctky už na to asi taky nedáš.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    ROLAND: Nejjednodušší bude asi přepnout BIOS do Legacy módu. Když nabootoješ v UEFI, tak to dělá už ten GBT disk (s těma více oddilama)
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    Měl bych lame dotaz.
    Jak prosím donutit nainstalování Windows na jeden disk, aby se nerozlezl na jiné disky? (myslím ty dvě hidden partitons) Nějak se mi nepovedlo nikde nic najít? Takže to řeším tak že odpojím všechny sata disky a nechám tam jen nvme. U více disků se mi pak i stává že místo že jsem zvyklý na C: jako systémový, tak že mi ho označí třeba za E či jiné písmenko. I když teď si nepamatuji. Ale pak jsem měl problém i tak s pořadím disků, i když jsem si je pečlivě zapíchnul do příslušného pořadí slotů SATA.
    Tohle mě docela sere že ten instalátor nedává na výběr, nebo jsem to nenašel a pokud má možnost tak se rozleze i na jindé disky.
    BAT
    BAT --- ---
    Uz s tema kecama jdete do pici.
    Jestli se chce nekdo vyjadrovat k puvodnimu problemu, tak zde je navod jak na to: BAT.
    Nic jineho nema smysl ani zadny prinos.
    BAT
    BAT --- ---
    MAWERICK: Ale prdlacku.
    Porad cekam na nejake argumenty proc cokoliv z mnou provadenych veci je spatne, a nikdo zadne nedodal.
    Vsichni stale opakujete ty stejne povercive nesmysly.

"ale zcela opravnene jsme ti nekolikrat rekli ze ten error zpusobilo to co jsi ty manulane vypnul... a to mimojine znamena ze jsi vypnul neco o cem sis myslel ze neco nedela a ono to delalo :)"
    Ten problem nemel nic spolecneho s necim co ja delam, uz jsem nekolikrat psal, ze bylo VSECHNO v defaultnim nastaveni.
    A nikdo nenapsal nic konkretniho, byly to jen obecne zvasty a povercive nesmysly.

konfigurovat nebo vypinat sluzby je normalni zvlast u instalacnich a updatu ale dela se to u veci u kterych vis co to zpusobi a proc to delas. ty to evidentne nevis...
    Tak mi povez co nevim. Povez mi co z toho co delam je spatne a proc je to spatne.
    Ale zadne obecne babske poversive kydy, znovu si precti BAT, a ja cekam...

a pokud to opravdu je tak ze nikdo z nas widlim nerozumi tak nechapu proc nepracujes jako konzultant u MS...
    No asi tomu nerozumite, kdyz NIKDO z vas neni schopen prednest ani jediny konkretni argument.
    A to i kdyz ponecham stranou pany "experty" jako OCTOPUSS a THEODORT, kteri nevedi co ktera sluzba dela a ani nevedi, ze to nevedi (a uz nepochybuju, ze takovych je tu vetsina).
    Ale abych odpovedel na tvoji otazku proc nepracuju jako konzultant u MS - protoze nechci, protoze je to mizerna firma, mizerne placena prace, nevdecna prace, neprijemna prace, a prilis casto bych asi prichazel do styku s "expertama" jakych je tu asi plna diskuze.
    BAT
    BAT --- ---
    LOPIK: Kdepak, vypnuta sluzba na mereni nevadi.
    Krome toho uz jsem tu nekolikrat psal, ze to vsechno pro updatovani zase zapinam.

ad. Network device auto setup... Sorry, ale to je zas babske hykani ("kdo vi co na tom zavisi...").
    Nepotrebuju automaticke nastavovani, a nepotrebuju ani nic nastavovat, protoze neni co nastavovat, vsehcno je davno nastavene, nic se nemeni.

ad. WMI - opet babske hykani a nic konkretniho.

S planovacem uloh neni potreba moc co delat, protoze vetsina veci co bych chtel vypnout zavisi na ruznych sluzbach, ktere uz jsem vypnul.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    BAT: neikdo tu povercivou babu nedela... a prochazet ten seznam nema smysl protoze ty uz jsi se rozhodl ze mas jako jedinej pravdu :) (i kdyz dost veci v nem validnich je)

ale zcela opravnene jsme ti nekolikrat rekli ze ten error zpusobilo to co jsi ty manulane vypnul... a to mimojine znamena ze jsi vypnul neco o cem sis myslel ze neco nedela a ono to delalo :)

konfigurovat nebo vypinat sluzby je normalni zvlast u instalacnich a updatu ale dela se to u veci u kterych vis co to zpusobi a proc to delas. ty to evidentne nevis...

a pokud to opravdu je tak ze nikdo z nas widlim nerozumi tak nechapu proc nepracujes jako konzultant u MS...
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Nekrmte to.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    BAT: Ono fakt není moc rozumný náhodně ty služby vypínat. Třeba to žes vypnul zrovna tohle: "Nejaka sluzba na mereni protecenych dat, jako metered network... nepotřebuju" ti ty updaty zastavit mohlo s přehledem, protože týhle služby se win update nejspíš bude ptát, jestli náhodou nejsi na měřeným připojení, kde se to nepouští..

To samý třeba network device auto setup - proč tohle vůbec vypínat, kdo ví co na tom všechno visí..

Další věc je, že i když ty služby zapneš, tak to může prostě trvat než se to dá do všechno zas kupy, složitý WMI dotazy můžou běžet týdny podle toho, kdy ti běží PC v idle, ty údržbový tasky jsou plánovaný v nějaký periodě, než si to sedne tak to může trvat doslova dny.

Jestli tě baví "optimalizovat" systém, tak se mimo služby koukni ještě do plánovače úloh, tam se můžeš vyřádit desetkrát tolik.
    BAT
    BAT --- ---
    Zcela vazne, dejte si pauzu a trochu se zamyslete nad tim co tady pisete.
    Chovate se totiz jako povercive baby.

Nikdo tu nenapsal proc by jakakoliv sluzba nemela byt zastavovana.
    Vsichni jen poplasene povykujete ve smyslu "Marjapano! Coze? Konfigurovat nejake sluzby?! No kdo to kdy slysel? Boze vsemohouci! To se prece nedela!".
    A zaroven sami sebe zjevne povazujete za natolik znale, abyste moje metody kritizovali - jaky paradox.

Jestli tu chcete neco dokazovat, tak prestante s babskymi recmi, projdete si ten muj nize uvedeny seznam,
    a napiste tu proc se ktera sluzba nesmi zastavovat a jak se to pripadne tyka meho nedavneho problemu.

Opravdu uprime bych rad videl, s cim byste prisli.
    Bohuzel, po tom co jste dosud predvedli spis ocekavam, ze se o to nikdo ani nepokusi.
    A s tim bych to asi uzavrel, ledaze by se prece jen nasel nejaky schopny odvazlivec? co? :)
    BAT
    BAT --- ---
    OCTOPUSS: Tak to je moc dobre, protoze vy byste byli v opacnem pripade asi dost ztraceni.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    BAT: Ale nám fungujou aktualizace.

BAT
    BAT --- ---
    Tak jeste posledni tidbit pro tebe:
    Sluzba co je na Manual, se porad da snadno spustit, kdezto se sluzbou co je Disabled uz to tak snadne neni.
    A za domaci ukol mas prijit na to, k cemu je to dobre. Na reseni mas pul roku, tak se pak ozvi (klidne i kdybys na to neprisel, ale prosim ne driv nez za pul roku, dej tomu vechno!).

Jinak uz v tom prestan hamtat. Uz jste tu dokazali, ze 99% z vas vi o vsem naprosty hovno, tebe nevyjimaje.
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    BAT: to si řeš s nima, ne se mnou. Jestli myslíš "MessagingService_3f654" tak ta je v defaultu na manual a není žádnej důvod jí vypínat. Pointou je, že podle tvýho seznamu jsi prostě random nastavil spoustu služeb na disabled, aniž bys znal souvislosti a přestal ti fungovat update.
    BAT
    BAT --- ---
    IMOLOL: Tak to se shodneme. Trotl, to ja urcite jsem.
    Ale jsem trotl, ktery na rozdil od zdejsich velmi "profesionalnich" "adminu" vi na co je treba takova MessagingService :-D
    S tim jste me tu vcera dostali do kolen, jak se tu nekteri "odkopali" :-)
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    mimochodem, jak máme rozumnět tomuhle psanýmu textu jinak než, že sis sám rozesral systém? : "Nevim cim to presne bylo.
    Napadlo me, ze se na konci instalace asi snazi neco spoustet, a kdyz se to nespusti tak to vyhodnoti jako fail.
    Tak jsem v nastaveni sluzeb vsechno co bylo Disabled nastavil aspon na Manual, a voila, konecne to proslo."
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    BAT: ty jsi fakt trotl :D
    BAT
    BAT --- ---
    IMOLOL: Za prve "nemel", nikoliv "nemela".
    Za druhe, pokud si to neuvedomujes, nerozumis psanemu textu a mel bys skutecne zvazit nejaky kurz cestiny.
    Za treti, problem s aktualizaci nemel s mym konanim nic spolecneho.
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    BAT: nikdy jsi neměla problém? A co ten problém s aktualizací, kterej jsi sem přišel řešit?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam