• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANOUKEPSYCHOTERAPIE
    Prostor pro výměnu informací a zajímavých odkazů k tématu, sdílení zkušeností z vlastní praxe (v přísných mezích etiky a ochrany osobních dat), diskuzi o konkrétních otázkách, možnostech i omezeních jednotlivých terapeutických směrů, pření se mezi jejich představiteli i filozofování o podstatě a smyslu psychoterapie jako takové. A jako novinka i prostor pro prezentaci a propagaci vlastní práce - článků, praxe, akcí.
    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FONTAIN: každá praha by měla mít poradnu pro rodinu a partnerské vztahy, kde se právě toto provádí a za městské peníze.

    CSSP - Centrum sociálních služeb Praha - Kontakty
    http://www.csspraha.cz/kontakty

    koukám že 5,7 a 10 jsou diskrimnované...
    FONTAIN
    FONTAIN --- ---
    Nějaké doporučení na Praze 9 Párové poradeství?

    Nějak mám zakodované v hlavě, že každá Praha má svoje párove poradeství, ale asi jsem zas žila v omylu.

    No a samozřejmě nejlépe zdarma :D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SPIKY01: jestli nepotřebuješ jet přes pojišťovnu, tak ber někoho tohohle seznamu
    PBSP v ČR poskytují
    http://www.pbsp.cz/poskytov.htm
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    SEBIEN: hmhm, máš recht, mohli tam Ericksona zmínit, zvlášť když jsou v česku lidi s výcvikem. A škoda pro studenty hlavně, jak říkáš, to je právě to. Na půdě školy upřednostnit jiné zájmy před pedagogickými...
    SPIKY01
    SPIKY01 --- ---
    ahoj,prolítla jsem jen pár příspěvků zpět a jsem trošku mimo mísu,ale sháním psycho -loga nebo -terapeuta v praze. chodila jsem k tamaře cenkové ale bohužel již není mezi námi a myslím že mi laťku nastavila dost vysoko.... nejde o banalitu,proto nechci jít k někomu "jen tak". díky a jestli jsem se dotazem netrefila do obsahu tak se omlouvám
    GHOST
    GHOST --- ---
    Nevite nekdo o kvalitni literature ohledne "mentalizingu"? (cesky preklad bohuzel neznam, jde jednoduse o slovni vyjadreni emoci, podobny bude asi termin verbalizing)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    DARJEEL: to přeci není důvod ani omluva. Jsou tam lidi, kteří znají Juraje, byl to jejich kolega, ví, co učí a umí on, takže ví, že Erickson existuje a mohli někoho oslovit. Co se přátelských vazeb týče, tak je to místy velmi zábavné. Třeba jedna holka, která tam psala jednu kapitolku, byla/je "fanynka" Juraje, lákala lidi na jeho kurz, organizovala pokus o záchranu Juraje na katedře, Juraj o ní mluví jako o kamarádce. Jasně, je to (bývalá) studentka, napsala jednu kapitolku, víc nebyla její starost. A stejně mi to přijde vtipné.
    S povídání o "silném koni" souhlasím. Je to velká škoda pro studenty.
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    DARJEEL: tak príma. člověk se u toho dobře uvolní..
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    NARVAH: haha, seš teda přísnej diskutér, smekám klobouk. Ale máš smůlu, protože už jsem se na tu keramiku dal :DDD
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    DARJEEL: teď mi přijde, že ses se mnou začal konfrontovat. budeš se muset dát na tu keramiku. snad tě to bude bavit ;)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    NARVAH: to je právě ta finta, když se budeše chovat tak přezíravě, jak se chováš, tak se Ti můžu vysrat na nějaký podsouvání nástrojů na měření. Chceš je? Jo? A proč bych Ti o nich měl něco psát, když si o ně řekneš formou, jakou sis o ně řekl? Na-srat.

    Ale jasně, klidně si je dělej, já (a mám dojem že Morphler taky) jsem poukazoval na to, jak rychle diagnostikuješ, nic víc. Pokud to považuješ za nutné, případně i gro své práce (do které mi opravdu nic není, však jsem se Tě na ní ani neptal) oukej, jen věz, že třeba někteří diagnózy nepoužívají vůbec a v práci jim to nijak neškodí... ale ono je to asi cool používat expertní pojmosloví, whatever. Něco o konstrukci reality asi nemá už vůbec smysl psát.

    jj, je to moje vizitka a vůbec jsem Ti ji necpal, všiml sis toho vůbec? Podobně zajímavé je i to, jakých detailů sis v tak dlouhém příspěvku všiml.. žádná konstruktivní debata, žádný reakce na body, které by mohli vést k plodné diskusi, ale puberťácké narážky na používání pojmů, ještě k tomu zmýlené. Já taky nejsem přisátej na nyx každý den, takže se k ní nevracím a teprve jí prvně reflektuji?
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    DARJEEL: no, pokud už uvádíš, že existují funkční nástroje pro měření efektu psychoterapie, tak bych je rád viděl. pořád na to čekám. pokud už tedy chceš vést nějakou diskusi.

    závěry o postavách v seriálu a o jejich pravděpodobné diagnóze si dělám. proč ne? někdo to zakázal? pravděpodobně mají mít nějaký profil. seriál není life, ani nyx není life. a co se týče mé práce a mé budoucnosti, do toho ti nic není.

    to, že nedokážeš správně operovat s cizími výrazy, které používáš, je tvojí vizitkou. i tvé perseverování na mé výtce dále v diskuzi, kdy se k ní vracíš a ještě mě označuješ za dementa.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    NARVAH: to si pleteš, že si to pletu. Mně občas zarazí, jak dokážeš být nepříjemný na druhé a jak šmahem děláš závěry, imho to může být překážkou v Tvé (budoucí?) práci a živnou půdou pro burn-out. Jinak ano, je to nyx, ale to neznamená, že zde vyřčené nemá žádnou váhu :)

    SEBIEN: no ono to bude taky proto, že z kolektivu autorů (kteří jsou dozajista provázání nejen pofesionálními vazbami, ale i vazbami přátelskými) nikdo ericksonovskou školu nedělá. Ono v kauze Barabarič je právě smutné, že se jednalo o velmi silnou a inspirativní osobnost a bez ohledu na jeho někdy třeba kontroverzní názory byl jednoznačně na fakultě "silným koněm", motorem pro studenty a případným vzorem (což je vlastnost, kterou má bohužel jen málo vyučujících), kterých je tak potřeba a nedostává se jich, protože je jich jak šafránu. No a že nakonec byl odejit jen ukazuje na preference osobních témat vedoucích pracovníku před tématy profesními.
    KATIA: epistemologie? Na to se mě jedna nejmenovaná vyučující zeptala (při obhajobě bakule), jestli to není sprosté slovo a jak to souvisí s psychologií, no smutné to bylo trochu... A jiná mi zase při jiné příležitosti řekla, že mám mluvit jako člověk a nepoužívat takové výrazy :o) možná jsem měl svý práce dělat na jiné fakultě, evidentně to není sprosté slovo pro všechny (což je teda fajn ,)
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    dík. už aby to bylo
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    kdy budou další díl toho seriálu?
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    SEBIEN: (ehm, škrtněte si "že proto", zjevně se mi spojily dvě věty v jednu a výsledná moc smyslu nedává)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    KATIA: jj, to už jsme probraly. V rámci zachování diverzity názorů si zřejmě každá můžeme nechat svůj postoj a být s tím spokojené, že se na všem neshodneme :)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    ZUZKAOU: jj, mě učil asi v roce 2006-7, nějakou dobu před tím a ještě potom tam fungoval.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SEBIEN: on nějakou dobu fungoval na FSS ?( v období 200 - 2006 byl docela v klatbě na obou brněnských fakultách)
    KATIA
    KATIA --- ---
    SEBIEN: já myslím, že ta kritika je oprávněná a je na místě, ale jak jsem psala vadí mi tón, jakým to význívá, a souhlasím i s tím, co padlo tady - dají se najít i diskuse na jiné úrovni než u nás, kde jsou pořád vyhrocené určité protipóly (často uměle vygradované) a podle mého názoru strašně malá pozornost epistemologii...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam