• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANOUKEPSYCHOTERAPIE
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    FONTAIN: co to je?

    Eric Berne-Jak si lidé hrají.pdf | Ulož.to
    http://www.ulozto.cz/x6hD3rW/eric-berne-jak-si-lide-hraji-pdf
    FONTAIN
    FONTAIN --- ---
    Ahoj nemáte někdo něco v pdf ohledně tranakční analzy? Děkuju
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    SEBIEN: Reagovala jsem na "netolerantni vyjadrovani k g/l vztahům"

    Normativni přístupy mi nevadí, neberu je ad aburdum a teorie od Ch- t mi do realnych rodinných systému sedí. Proto jsem jmenovala ty g/l rodiny, co znám.

    Neabsolvovala jsem u nich výcvik, tak to co vím považuji za principy, tady v konkrétních rodinách vidím podobne skutečnosti jaké popisuje Skt.

    Nechtěla jsem to vztáhnout jen na ch-t, jelikož tam pracují další terapeuti a už si nepamatuju kdo info publikoval.

    Myslím si, že všude jsou výjimky a že pár lidí z nefunkčních rodin je úspěšných a obráceně pro mne funguje i na ostatních vzorech. V nefunkční rodině si dítě "adoptuje" sousedku, žena partnera za mámu,tátu a projde vsemi fazemi soc.dělohy.

    Nesnažím se sdělovat univerzální pravdu, což mi přijde, že Skt taky ne -imho jen popisují nasbirane kazuistiky a poukazují na jednotící prvky.
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    taky se musím omluvit, nebyl to překlep. promiň
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    KETHAMINA: aha, v tom případě nechápu celé "já tam jen vidím paralelu z info skt", promiň
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    SEBIEN: skt liberec je středisko kde Chvála s trapkovou mimo jiné pracují, léči, školí a pořádají koference.
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    myslím to má bejt správně "stk" - tzn. státní technická kontrola.. je to překlep
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    KETHAMINA: asi nerozumím, co je "info skt"
    SHAMANICO
    SHAMANICO --- ---
    KATIA: celkem by mě ty články (a nejen tvoje) zajímaly. Můžeš prosím tě sem nebo do pošty nahodit nějaký odkaz? díky
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    SEBIEN: já tam jen vidím paralelu z info skt.
    KATIA
    KATIA --- ---
    KETHAMINA: a jaké jiné faktory v těch rodinách hrály roli? jaké děti přišly z tradiční rodin - neměly zase jiné problémy? když už tedy je potřeba hledat kauzalitu, tam kde podle mě není. ... faktorů, které hrají roli je hodně a I KDYBY to bylo tak, že z rodin s méně tradičními vztahy m/ž je více G-L, tak NO A CO?? tak jak to podáváš, to vyznívá, že je to nějak špatně, že to vyznívá v neprospěch těch netradičních rodin, ale není to náhodou dobře? že ty děti mohou být tím kým chtějí být ve větší míře a nemusí svoje preference potlačovat?

    jinak zde: http://zpravy.idnes.cz/deti-s-dabelskym-venem-z-neuplnych-rodin-fd8-/kavarna.aspx?c=A080425_133947_kavarna_jba

    co se týče holistického přístupu tělo - duše, východ - západ, nemůžu než souhlasit, což ovšem neznamená, že je mi sympatická zrovna jejich interpretace.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    KETHAMINA: hm, já znám lidi, kteří měli podivné rodinné zázemí, zvláštně nastavené m/ž role a jsou z nich heterosexuálně žijící lidé s poměrně funkčníma vlastníma rodinama. Netroufla bych si dělat přímou příčinnou souvislost mezi výchozíma podmínkama a následnou orientací.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    KATIA: co jsem měla možnost číst a slyšet online na webu rozhlasu nebo konferencich,tak o matkach samozivitelkach jsem nic neobvyklého od nich neslyšela.

    Co se týče g/l vztahů, transsexualu atp.s takovou cílovou skupinou v práci nejsem v kontaktu, ale v rámci osobních vztahů ano a jejich rodinné zázemí znám. Často jde o rodiny s nevyhranenymi m/z rolemi a to ve více generacích. Zpretrhane vazby a izolovane vyrůstající členy.

    U každé teorie mi něco nesedne, osobně s Chválou a Trapkovou sympatizuji, vidím důvod v integraci východní filosofie i z hlediska lékařské léčby různých chronických onemocní.
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    KATIA: ok.. lásku a mír, cvhála trapkovi i tobě
    KATIA
    KATIA --- ---
    NARVAH: ne
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    KATIA: a ty jsi máma samoživitelka?
    KATIA
    KATIA --- ---
    NARVAH: začali jsme u rolí muže a ženy a tam jsou podle mě velmi normativní, ostatně o tom svědčí, že šáhli i po tom yinyangu, jak do hloubky mají zvládnuté východní filozofie soudit nehodlám. v minulosti se také poměrně netolerantně vyjadřovali třeba o matkách samoživitelkách nebo g/l rodinách.
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    KATIA: nevím proč pořád mluvíš o normách.. nabízí jinej pohled.. prolínání východní filozofie se západní kulturou je docela přirozeným a pro mě obohacujícím jevem
    KATIA
    KATIA --- ---
    NARVAH: ano, vnímám je jako někoho, kdo v české terapii tyto normy akcentuje, ač se často brání této interpretaci. mimo jiné mě k tomutu názoru vedou i jejich reakce na (nejen) moje publikované texty ;-)
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    KATIA: myslím je vnímáš příliš rigorózně.. a je asi namístě ptát se proč.. myslím spíš z tvé strany zaznívají výrazy jako "norma", "odsouzení", "správný" - nezlobím se na tebe ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam