• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANOUKEPSYCHOTERAPIE
    Prostor pro výměnu informací a zajímavých odkazů k tématu, sdílení zkušeností z vlastní praxe (v přísných mezích etiky a ochrany osobních dat), diskuzi o konkrétních otázkách, možnostech i omezeních jednotlivých terapeutických směrů, pření se mezi jejich představiteli i filozofování o podstatě a smyslu psychoterapie jako takové. A jako novinka i prostor pro prezentaci a propagaci vlastní práce - článků, praxe, akcí.
    rozbalit záhlaví
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    NARVAH: radši sázej tipy na literaturu, Tobě se nelíbí kde co, žádnej div .)
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    NARVAH: bizarní? tož to jo;) když se nenuphar líbila ta, co četla, budou se jí pravděpodobně líbit i ty další. a taky poptávka nebyla po odborné literatuře do praxe, ale o něco podobného http://alkohol-alkoholismus.cz/portal-s-r-o/zavisle-vztahy-rohr-heinz-peter do života.:) nějaký tip?
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    mně se třeba rorh nečte vůbec dobře.. kniha o borderline mi přišla do praxe téměř nepoužitelná.. a jeho pohádky o janježek atp. mi přijdou trocha bizarní..
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    NENUPHAR: já vřele doporučuju další knížky od rohra, pokud jsi je ještě nečetla. jsou o jiných typech poruch osobnosti..ale tak ..hodí se vědět, jak jsou na tom lidé z nejbližšího okolí..tyhle problémy se nerodí z ničeho nic - zpravidla v rodině je někdo (nebo někteří) osobnostně "nehotový" a různých způsobem se to pak v rodinném systému v nějaké podobě předává. autor má z mého pohledu opravdu jedinečný styl, dobře se to čte a porozumění širší rodinné situaci může poskytnout prostor pro léčení v rámci většího celku, což je kolikrát účinnější.

    jinak diagnostické kategorie jsou jen orientační pomůcky a rád bych tě varoval před nějakým zásadním přijetím role "závislé poruchy osobnosti". dobrého terapeuta zajímáš ty jako jedinečný člověk a ne jako případ diagnózy té či oné. je skvělé, že jsi našla sepsaný a pojmenovaný sdružený komplex svých problémů a pokud ti to poskytlo úlevu skrze porozumění tak je to dobrý první krok. ale fakt je dobré se nezaměřovat příliš na charakteristiky poruchy .. zachovat si celkový obraz sebe, neodmítat se a postupně přetvářet. je to kolikrát na dýl tyhle věci..tak je dobrý to dělat s laskavostí k sobě.

    omlouvám se za ot odpověď, snad ti někdo poradí jinou literaturu k "tvé" poruše:)
    ať se daří
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    Po letech plácání se v neurčité nespokojenosti, ve špatných vzorcích chování a špatných vztazích, jsem po přečtení knížek o depresích, narcismu, hysterické poruše, hraniční poruše, rodičovských komplexech apod. narazila na knihu
    http://alkohol-alkoholismus.cz/portal-s-r-o/zavisle-vztahy-rohr-heinz-peter
    a zjistila jsem, že ve větší či menší míře splňuji všechna kritéria pro "závislou poruchu osobnosti" a narozdíl od těch předchozích textů mi tohle sedlo jak poklice na hrnec, některé popsané věci jsem dřív dělala a už nedělám, pár věci naopak už jsem možná změnila a došlo k určitému vývoji.
    Přesto vím o tom, že ten problém tam je stále a i situace v mojí rodině (rodiče X rodiny mé sestry a bratra) mi ukazuje, jak mi bylo jako dítěti velmi ublíženo... v několika posledních dnech po návštěvě u rodiců a u mojí sestry která porodila začátkem srpna své druhé dítě vs přístup mojí Matky - záměrně s velkým M..., pro mě v kombinací s přečtením té knihy a odhalením dostává celá moje situace docela obludné rozměry a poprvé mám intenzivní pocit, že tohle v té knize asi budu já... Naději vidím v pochopení celého problému a v odstranění zajetých vzorců, zrovna jsem se opět ve stejném týdnu "zcela náhodou" objednala k terapeutce a doufám, že to nějak půjde a můj život bude spokojenější a lepší.

    Chci se zeptat zda tu někdo s touto poruchou je, popřípadě zda někdo ze zdejších má s tímhle zkušenost. Hodily by se mi i další texty ke studiu .)
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    EVAD: no.. tak čeknout se to dá
    EVAD
    EVAD --- ---
    NARVAH: Zuzka je supr ale pokial viem novych klientov uz moc nebere
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    KAMALA:

    MUDr. Zuzana Pinďáková

    Pavla Švandy ze Semčic 18, Praha 5

    tel.: 604 161 131

    e-mail: zuzanapindakova@seznam.cz

    Objednání nejlépe e-mailem.



    - individuální , párová a rodinná psychoterapie

    - léčba poruch příjmu potravy

    - soukromá praxe 600Kč/hod., klinika: hradí všechny pojišťovny (čekací doba 3 měsíce)
    KAMALA
    KAMALA --- ---
    Vítám i další a další doporučení na dobrou osobní zkušenost s terapeutem...
    KAMALA
    KAMALA --- ---
    NARVAH: Jj, to je klasická Oshova meditace... :o)) Tyhle metody také znám, já byla zase na víkendu, kde jsme prováděli meditace chůze a dechu a navíc se tam vůbec nemluvilo. Jak říká Petjule ... každý jsme nějak začínal ,o)

    PETJULE: Děkuju za doporučení ,o) Zkusím ho.
    PETJULE
    PETJULE --- ---
    NARVAH: jj, každej jsme nějak začínal ;)
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    aha, tak ale u esoterických enneagramů chlapec zůstal.. ;)
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    PETJULE: tak tenhle tip mě docela pobavil.. klučinu jsem zažil před mnoha lety jako student, kdy s vackem vedli kurz transpersonální psychologie na FFUP.. odehrávalo se to někde v na horách na chatě.. tenhle typos tam s vyholenou hlavou a batikovanejch hadrech vedl velmi bizarní osho meditace, u kterých se pár emočně labilních studentek válelo v záchvatu pláče po podlaze bez toho, aby jim byla poskytnuta náležitá podpora; pak se tam den hladovělo atp.. jak tak koukám na jeho cv, tak se z toho chlapec dostal a začal se věnovat něčemu víc ukotvenýmu.. byl sem popravdě docela rád, když ta víkendová legrace skončila ;)
    PETJULE
    PETJULE --- ---
    PETJULE: jo a provize za propagaci od něj žádné nedostávám:)) jen upřímně sděluji, že mě jeho způsob komunikace a vedení fakt oslovil, což v podstatě nemusí znamenat nic moc důležitého ;)
    PETJULE
    PETJULE --- ---
    KAMALA: to je možná docela problém, pokud chceš někoho fakt dobrého na pojišťovnu. co vím, tak právěže ti fakt dobří a vyhlášení psychoterapeuti provozují své praxe většinou placené přímo klientem/pacientem. nehledě na to, že dlouhé čekací doby v řádech měsíců u terapeutů na pojišťovnu jsou podle mě naprd. protože aby se uživili, musí bohužel honit čárky a tak není výjímkou, že klient svůj problém konzultuje opravdu jen jednu hodnu měsíčně a to je zpravidla hodně málo na to, aby se něco pohnulo k lepšímu. kdežto u terapeuta, kterého si platí klient sám, je ta frekvence sezení podstatně vyšší (1x týdně třeba) s lepším servisem. nechci tvrdit, že placení terapeuti jsou obecně lepší, jen že ta míra péče o pacienta by měla být u nich pravděpodobně na vyšší úrovni (mohou si prostě dovolit věnovat se mu podle JEHO potřeb a né podle nějakých regulí daných pojišťovnou atp.).

    možná tedy můj tip bude úplně mimo, takže sorry kdyžtak:) ale napadl mě Michal Petr (zažila jsem ho jen jako lektora, ne terapeuta a byl fakt supr, používal trochu i práci s tělem) a bohužel není nejlevnější.

    Informace | Mgr. Michal Petr
    http://www.michalpetr.com/informace/
    KAMALA
    KAMALA --- ---
    MORPHLER: Lokalita je Praha... potrebuju spise doporuceni na konkretniho cloveka, na nekoho fakt dobreho...v databazi nevykoumam, kdo je skutecne kvalitni.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    KAMALA: na pojistovnu mam pocit ze to nebude az tak moc lecitel, pojistovny nerady vidi ze se neco vzdaluje od oficiality. jsou vyjimky, ale moc to o sobe nezverejnuji. Stale mi chybi informace KDE. (neni vsechno Praha) neco malo najdes zde: http://www.mujpsycholog.cz/psychologove-v-cr.php pak taky neni od veci kontaktovat svou (jeji) pojistovnu a zeptat se na moznosti v dane lokalite (ne vsichni maji smlouvy se vsemi pojistovnami). Cekaci doby mohou byt klidne v radu mesicu.
    ABAYO
    ABAYO --- ---
    KAMALA: Hmm, někoho takového bych potřebovala i pro svojí maminku... znáte někoho v okolí Chomutova?
    KAMALA
    KAMALA --- ---
    A samozřejmě profíka, co má za sebou několik výcviků
    KAMALA
    KAMALA --- ---
    MORPHLER: ...nejlépe na pojišťovnu, jinak tam máma chodit nebude. nevím, jak si to představuju...asi hledám léčitele :) Ale nemusí tam být tělo zahrnuto neb to se začne zlepšovat automaticky, když se mysl uklidní....
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    KAMALA: ... kde?... a placeného nebo na pojišťovnu? a co si predstavuješ tou prácí na těle?
    KAMALA
    KAMALA --- ---
    Zdravím, nemáte někdo doporučení na kvalitního psychoterapeuta pro maminku - jedná se o člověka, který není schopen změnit některé zaběhané mechanismy ve svém chování, týká se to především role oběti a neschopnosti vidět situace objektivně, tendence trápit se dokola dokolečka ... nějakého člověka, který je schopen pracovat na bytosti komplexně, tzn. nejen na duši, ale i těle... maminka je těžce nemocná... Někoho, kdo jí pomůže znovunalézt chuť do života. A především uvolnit vztah k synovi, který rovněž není schopen se změnit.... Znáte někdo takového génia?? Někoho, kdo přijme k aktivitě nejen maminku, ale i bratra.
    Díky, pošta
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam