Po letech plácání se v neurčité nespokojenosti, ve špatných vzorcích chování a špatných vztazích, jsem po přečtení knížek o depresích, narcismu, hysterické poruše, hraniční poruše, rodičovských komplexech apod. narazila na knihu
http://alkohol-alkoholismus.cz/portal-s-r-o/zavisle-vztahy-rohr-heinz-peter
a zjistila jsem, že ve větší či menší míře splňuji všechna kritéria pro "závislou poruchu osobnosti" a narozdíl od těch předchozích textů mi tohle sedlo jak poklice na hrnec, některé popsané věci jsem dřív dělala a už nedělám, pár věci naopak už jsem možná změnila a došlo k určitému vývoji.
Přesto vím o tom, že ten problém tam je stále a i situace v mojí rodině (rodiče X rodiny mé sestry a bratra) mi ukazuje, jak mi bylo jako dítěti velmi ublíženo... v několika posledních dnech po návštěvě u rodiců a u mojí sestry která porodila začátkem srpna své druhé dítě vs přístup mojí Matky - záměrně s velkým M..., pro mě v kombinací s přečtením té knihy a odhalením dostává celá moje situace docela obludné rozměry a poprvé mám intenzivní pocit, že tohle v té knize asi budu já... Naději vidím v pochopení celého problému a v odstranění zajetých vzorců, zrovna jsem se opět ve stejném týdnu "zcela náhodou" objednala k terapeutce a doufám, že to nějak půjde a můj život bude spokojenější a lepší.
Chci se zeptat zda tu někdo s touto poruchou je, popřípadě zda někdo ze zdejších má s tímhle zkušenost. Hodily by se mi i další texty ke studiu .)