• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přístup odmítnut.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANOUKEPSYCHOTERAPIE
    Prostor pro výměnu informací a zajímavých odkazů k tématu, sdílení zkušeností z vlastní praxe (v přísných mezích etiky a ochrany osobních dat), diskuzi o konkrétních otázkách, možnostech i omezeních jednotlivých terapeutických směrů, pření se mezi jejich představiteli i filozofování o podstatě a smyslu psychoterapie jako takové. A jako novinka i prostor pro prezentaci a propagaci vlastní práce - článků, praxe, akcí.
    rozbalit záhlaví
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    AMORESMORTIS: tak sice neresi "jenom" zavislosti, ale tak nejak vyzaduje, aby ten clovek zavislost mel resp odmitnul me, pry proste preferuje lidi se zavislosti.
    Volaa jsem uz i jinym, alebud nemaj kapacitu nebo je tam zas jinej problem. A nevim jakdlouho na tohle marne obvolavani mam.
    AMORESMORTIS
    AMORESMORTIS --- ---
    AMORESMORTIS: a pokud máš VZP, tak máš vstupní konzultaci zdarma: https://www.adikto.cz/cenik/
    AMORESMORTIS
    AMORESMORTIS --- ---
    IOM_NUKSO: v Praze má volnou kapacitu https://www.adikto.cz/ Je to psychiatr a terapeut v jednom. Už jsem tam poslala 2 duše a spokojenost. A neřeší jenom závislosti, jak se z homepage může zdát.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    HELLENKA: to si vzhledem k me historii myslim, ze je zcela vylouceno, ze by po telefonu nebo mailu neco oni na to.. A jde i to, abychom si osobnostne sedli, to stejne zjistim az osobne. Muj aktualni psychiatr je dobrej, ale nema me rad, takze nejsem v situaci, ze bych mela ubohyho zoufalyho psychiatra a skoro kdokoli bude lepsi.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    ZUZKAOU: ano, to bych nejradsi, jenze ten muj by uz rad, abych se vyprovodila..
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    IOM_NUKSO: psychiatři v praze mají plné kapacity. Představa se někam objednáš dostateneš vstupní konzultaci a pak tě vezme je naivní

    Nech si psychiatra co máš a maximálně přidávavej případnou další péči. Podpůrné skupiny, stacionář a podobně.


    Neexistuje dokonalý psychiatr, který najde zázračné řešení a ty budeš bez problémů.
    HELLENKA
    HELLENKA --- ---
    IOM_NUKSO: v Medicíně tomu taky šéfujou ježibaby...))
    Co se porozhlédnout po referencích na nějaké nové lékaře, zavolat tam / poslat mail, nastínit jaká je tvoje situace a poslechnout si, co oni na to...?
    Možná by se dalo dost věcí zjistit už tímto prvním kontaktem a rozhodnout se pak podle toho.
    Pro volbu ambulantních specialistů, kteří nejsou registrujícími lékaři, právní předpisy žádná zvláštní pravidla nestanovují. Co se týká změny lékaře registrujícího, to znamená lékaře v oboru všeobecné praktické lékařství, praktické lékařství pro děti a dorost, zubní lékařství nebo gynekologie a porodnictví, zde nejsou striktně stanovena data, jako je to u změny pojišťovny, jedno omezení zde však je - lékaře můžete měnit jen jednou za tři měsíce.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    V diskusi MEDICINA mam (neferovje) ban, tak to zkusim tady. potrebovala bych asi vymenit psychiatra, ale nevim, jak ten prevod zaridit. nechci urcite jen nekomu zavolat a naslepo se premistit. chtela bych jedno setkani/konzultaci, po kterem se az rozhodnu a mozna tech setkani bude nejspis vice s vicero doktorama, nez se pro nekoho rozhodnu. Jak to mam udelat? Lze pozadat vzdy o to prvni setkani jako samoplatce? Pojistovna mi tohleto vybirani noveho doktora asi nebude proplacet?
    HELLENKA
    HELLENKA --- ---
    IOM_NUKSO: já si našla terapeutku na první dobrou... šla jsem tehdá postupně ke třem různým (na jednu hodinu krizové intervence) a u té první jsem nakonec zůstala a neměnila bych
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    Ale feels like 117, to jo :D
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    IOM_NUKSO: 17 let
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    SMOKY: je to na dlouho. Ja hledam s pauzama 117 let a bez uspechu. Ksicht ne vzdy napovi. Casto se mi stava, ze na fotce nekdo mi prijde nesympatickej, ale nakonec je jen nefotogenickej a projevem sympatickej a naopak.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    BENDER
    BENDER --- ---
    SMOKY: Můžu doporučit centrum Hladina, chodím tam. Jinak záleží, jak si sednete s psychoterapeutem. Když si nesednete, není na tom nic špatného a je dobré to říct.
    SUURJA
    SUURJA --- ---
    SMOKY:
    Doporučuju hledat přes web ČAP (Česká asociace pro psychoterapii) https://czap.cz/ , kde se do adresáře dostanou jen kvalifikovaní lidé, dá se filtrovat podle různých kritérií.
    Další varianta je adresář na https://www.terapie.cz/, kde nicméně řada reálně dobrých terapeutů není, protože nepotřebují inzerovat. Je tam ale podrobnější filtr, než na ČAP.
    U každého pak doporučuju podívat se na osobní web a prostě sledovat, kdo ti projevem a ksichtem sedne.
    Za mě jako terapeuta je taky naprosto ok, když klient řekne "hledám, nic o tom nevím, chci to prostě zkusit", už reakce na tohle ti dost napoví.

    K Sociální klinice, kterou doporučuje TRISMEGISTOS: : ta poskytuje maximálně 12 konzultací a je vyloženě pro lidi, kteří se jinak k psychoterapii nemohou dostat (nemají pojištění, nemají peníze). 12 konzultací je na ošetření akutního stavu nebo jasně ohraničeného tématu, na delší práci je to málo.

    A pak samozřejmě záleží, jestli si terapii můžeš platit, nebo potřebuješ úhradu pojišťovnou, nebo chceš využít částečný příspěvek. Na terapii na pojišťovnu je obecně výrazně delší čekací doba.
    TRISMEGISTOS
    TRISMEGISTOS --- ---
    SMOKY: i kdyz se to nezda, tvuj dotaz je vlastne desne slozitej. zalezi proste na spouste veci a bez souvislosti, infa o tematu nebo tvoji predstave zamereni terapie ti malokdo dovede trefne odpovedet. Nektere dobre terapeuty najdes napriklad na andelu v zenskych domovech. Muzou ti taky vyhovovat lidi ze socialni kliniky. A je urcite rada skvelych terapeutu s terapeutovnama vsude po Praze, ale vyber toho spravneho zkratka bude nejspis na dyl. Jestli mas predstavu, co by pro tebe mela terapie prinest, klidne vyuzij informaci, co o sobe terapeuti obvykle na webu uvadeji a zkus toho, s kterym se v tvem tematu potkate. Jinymi slovy, jestli potrebujes akutne resit dilci vec, vyber treba nekoho se zamerenim na resni. Jestli chces vic sebeobjevny sezeni, hledej mozna nekde mezi daseinisty, existencialisty a podobne. A pak, no... jednoduse dej na intuici, vyber treba podle ksichtu. Nekdy je to vlastne docela dobrej filtr...
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Chtel bych zacit s psychoterapii , ale nevim vubec kde zacit. Chtel bych najit nekoho kvalitniho idealne v Praze, ale nevim kde hledat. Google samozrejme vyhodi spousty odkazu, ale nejsem si jisty, na kolik je vsechno duveryhodne. Mate tip na nejake spolehlive pracoviste, kam bych se mohl obratit ? Nebo mam jit k PL ?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Událost pořádá Transparent CZ
    Veřejná · Kdokoli na Facebooku i mimo něj
    Webinář je zaměřen na trans a genderově rozmanitou klientelu 🏳️‍⚧️ ve zdravotních, sociálních a psychoterapeutických službách. Kurz vychází z doporučení nejnovější verze mezinárodních standardů péče Standards of Care 8 (2022) vydaných organizací WPATH (World Professional Association for Transgender Health). Afirmativní a holisticky orientovaný přístup k trans, nebinární a intersex klientele zlepšuje kvalitu života, wellbeing a snižuje rizika minoritního stresu, sebepoškozování, užívání NL. 🙌
    Webinář vás seznámí s etickými principy prvotního kontaktu, afirmativní terminologií a posledními trendy v lékařské péči o trans klientelu. Zmíněny budou také citlivé oblasti duševního zdraví s odkazy na výzkumné poznatky. Zúčastnění obdrží balíček zdrojů a dalších informací v elektronické podobě.
    Cílem webináře je seznámit účastníky s afirmativním přístupem k trans a genderově rozmanitým lidem coby vulnerabilní populaci a ve společné diskusi sdílet podněty a podpořit odborné kompetence při práci s touto klientelou. ⚧
    Přednášející: PhDr. Pavla Doležalová Ph.D. & Mgr. Viktor Heumann
    Závaznou přihlášku zasílejte prosím e-mailem (uveďtě jméno, email, telefon, pracoviště) na adresu: transgender.kurzy@gmail.com
    Po obdržení přihlášky, zašleme link na připojení.
    Webinář je zdarma, hrazen z projektu: Trans E-Health- duševní pohoda a intervence pro transgender a genderově různorodé osoby řešeného Národním ústavem duševního zdraví (CZ.03.03.01/00/22_021/0001871) 📧
    Těšíme se na Vás!
    FRIENDSHIPPOWER
    FRIENDSHIPPOWER --- ---
    Najít pomoc je snadné | Terapie.cz
    https://www.terapie.cz/
    RED_KOMUSO
    RED_KOMUSO --- ---
    Ahoj, zvu na symposium Hudba a změněné stavy vědomí 1.6. 2023
    Symposium Program – 14th International Shakuhachi Festival Prague
    https://isfp.cz/2023/en/symposium-program/

    Keynote speaker je Mendel Kaelen, osobnost současné scény užití psychydelik v terapii.
    HELLENKA
    HELLENKA --- ---
    docela fajn clanek
    Díry v duši | Psychologie.cz
    https://psychologie.cz/diry-v-dusi/?
    1KA
    1KA --- ---
    Já jsem tady po několika terapiích vcelku zvracela, měla jsem strašný stavy a už se mi do toho vůbec nechtělo dál. No a když jsem to nechala tak 3 týdny být, otevřely se mi úplně jiný z cesty a obzory, jak to buď nechat být a nebo že se věci mají řešit postupně, v klidu a hlavně, že všechno má svůj čas. Ta dynamika je neskutečná A u nás do skupiny přicházejí lidi postupně, takže se člověk pořád může učit nové věci. Nicméně jeden poznatek je vcelku zásadní, my si do skupiny nosíme životopis, který potom čteme a to je teprve síla, když čteš celej svůj život před třeba 10 lidma a teprve pak si uvedomis ty traumata z dětství a jak si to na sebe pěkně Nabaluje a zapadá to, nehledě na to, jak se ti vyplaví věci, o kterých si myslíš, že se vůbec nestaly a přitom je mozek jenom naprosto vytěsnil.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam