STRYX: no a ty zas takhle inzenyrsky.. =))) pro me ty elementy (respektive moje vnimani jich) nemaji deskriptivni kvalitu, tak jak to popisujes(manzelska hadka je ohen, pak se prida vitr a je v tom cela rodina, blbej priklad ale whatever), jsou to receno jazykem ze sousedniho auditka qualia = maji pro me jen fenomenalni kvalitu, kvalitu prozitku. Dycky jsou nejak namixovany, ale ja si nerikam: tedka ma ohen koeficient 0,8 (jede na 80%), voda 0,2, zeme 0,6 a vzduch 0,4. proste mam jen nejaky prozitek. ten lze mysli samozrejme castecne uchopit, ale velmi nepresne a pro mysl tento prozitek funguje neco jako kompas: "tjo, tedka mam hodne vetru, nedavam to (btw. typicky pripad po tridenni psyparty), tak lupnu naky maso nebo si na dve hodiny pujdu zabehat, coz me priblizi k zemi. Timhle tedy i naznacuji, ze mam jakz takz vychytany techniky ovlivnovani rekneme mnozstvi jednotlivych elementu, ale jaxem psal vise, nejde ot nejak snadno kvantifikovat navic pochybuju o existenci absolutni nuly.. proste rozlisuju jen vic nebo min. Spis bych si to predstavil jako kriz (nahore nebe, dole zeme, vpravo ohen, vlevo voda) a cloveka jako postavicku s hlavou, nohama a rukama natazenyma v tom krizi, jak se v tom ruzne hejbe a natahuje...
ad to proc se rika ohen a ne blesk: semanticka sit... blesk je vlastne ohnem, ale ohen neni bleskem, stejne jako mlha je vodou, ale voda neni mlhou (jakoze podmnozina a mnozina)...
A jeste takhle (btw. proto jsem se ptal, jestli jste videli CERNackou kolizi, big bang, schwepz ma mozna naky pekny videjko.. ;-)
Na pocatku stvoril Buh nebe a zemi - vznika prvni dichotomie - vzduch a jeho opozice - zeme
I rekl Buh bud svetlo prask, big bang zacina, vznika ohen
Rekl take Buh, Bud obloha uprostred vod a del vody od vod vznika voda
samozrejme to nepovazuji za korektni argument, navic to prilis nesedi ( i kdyz mam mozna jen spatny preklad bible =) ale chci jen demostrovat, jak to vidim...