DARJEEL: Co uplne nechapu na te tve vizi je to, ze mit ji a nevedet ze elementy maji byt ctyri a takove jake jsou, tak bych se rano klidne mohl probudit s kocovinou a rict si "mam moc bahna" a jindy unaven z prace "jsem na popel" atd. Moje otazka je, proc ty tvoje pocitky by meli byt genuine ctverne povahy a prave tyhle? Co je na nich elementalniho, nez to zes je namapoval na znalost tohodle deleni? Co je urcujici?
Cili, kdyby clovek vedel houby o elementech a musel si tohle deleni pro sebe vynajit pozorovanim, proc by se rozhodnul prave pro tohle deleni? Jako mozna to tam citis nejak automaticky a mas na to talent. Nevim. Je mi rozumnet, v cem si nejsem jist?
YMLADRIS: Moje asociace od boku (??)
ohen-pohyb,zivot,horkost,svetlo, siri se, stravuje, promenuje, jitri
voda-vyplnuje prostor, hmotna, promenliva ale beztvara, pruhledna, nestlacitelna, nese razy, tisi, konejsi, uspava
zem- pevna, tvrda, ma tvar, stalost, nepromisitelnost
vzduch-pruhleny, nehmatatelny, nechytitelny, presto muze nest silu, obklopujici
YMLADRIS: Zvedavost. Vsude se o nich mluvi, takze to asi nebude jenom nejaky hoax. A vzhledem k rozsirenosti by to snad nemuselo byt ani prilis slozite. Prijde mi to zajimave, vzhledem k tomu ze je vubec nepobiram. Navic kolik reci umis, tolikrat jsi clovekem. A vzdy kdyz vidis rozdil, muzes snaze identifikovat spolecny rys.