_BENNY: Jo, tohle mě v praxi fascinuje. Naprosto souhlasím. INTP nevytočí, když řešení neobsahuje velkolepější vizi, protože nabízené řešení je precizní a bude dobře fungovat - a ono to funguje opravdu přesně tak, jak to INTP spočítá. Dnešní úkol splněn. Provázanost dnešního úkolu na zítřejší úkoly - tím se INTP nutně zabývat nemusí, takové zadání zatím na stole neleží. Mě jako INTJ tohle vytočí, protože v sobě nemohu vypnout ty souvislosti, prostě je vím, znám. A umím navrhnout čistší řešení, které není na 5 let, ale koncept na 200 let. To zase vytočí INTP: "jenže s tvým návrhem se tady budeme jebat rok, zatímco původní návrh bude hotovej už za 4 měsíce. Chápeš to!?" Chápu to. Mě 8 měsíců navíc vůbec nevytáčí. Chladnokrevně volím "logické řešení", přestože je "dražší" a 5. měsíc nebudeme mít ani na chleba... (To je možná ten "detail", paralelní výpočet, který INTP kalkuluje taky? Abychom cestou nechcípli. INTJ v tomhle ohledu funguje chladnokrevně: "Kdo tady mluví o chlebu? Tady snad řešíme nějakej úkol, ne?")
_BENNY: Jo, tyhle stereotypy mi sedí. :)
Neumím dohlédnout na "INTJ - proc si kazit svou velkou Ni pohadku nejakou prisnou logickou strukturou, ze jo?" :)) Copak INTJ někdy umí udělat cokoli, co není striktně logické? (Coldest human.)