BONDA:
Když je někdo extravert a nejvíc se řídí intuicí (v testu mu nejvíc sedí N a E), pořád si něco musí nechat pro sebe (a naopak, tj když je primární E, sekundární bude I) a korigovat tím svojí primární funkci. Ale přijde mi, že tomu rozumíš líp než já, takže asi opět neodpovídám na tvou otázku :), osatně já to teď studuju za chodu.
"As you saw before, if you are an Extravert, you use your dominant function in the outside world. For balance, you use your auxiliary function in the inner world. The outer world is of more importance to you, but your auxiliary is there when you need to be involved in your inner world. Without using the auxiliary, an Extravert would never stop to reflect."
zdroj:
http://www.myersbriggs.org/...ality-type/understanding-mbti-type-dynamics/the-auxiliary-function.htm
"Naopak když mi řeknou, že všechny N typy mají nevysvětlitelná vnuknutí ohledně budoucnosti, zeptám se - proč?"
Zkušenost ukrytá v podvědomí, člověk už to zapomněl, ale někde to v něm pořád je.
Když to podvědomí člověk začne víc využívat, často si neuvědomuje kde se to v něm bere, ale pořád je to jeho zkušenost. Anebo, podle Junga, možná i cizí :). Asi narozdíl od Freuda uznával něco jako kolektivní nevědomí. To zní skoro až mysticky :P. Ale to pro tebe asi opět nebude nic novýho :)